İlk büyük kavga

Gitmeyin belli ki yorgun yani uykusu var vs.. ne diye sırf gitmiş olmak icin gidiyorsunuz? Her iki taraf icin de söylüyorum. Bir şeyi sirf yapmis olmak icin yapmaktansa hiç yapmayin zira takdire şay an olan budur. Vücudu orada ruhu uykuda olacaksa hic gelmesin uyandirmadan gitseydiniz keske. Boş beleş kavgalar.

Onun her saat uykusu var. Ben hastayken bile yeri geldi gittim gel hastayım der geçersin diğer odaya yanlış anlamasınlar dedi hiç öyle olmadı tabiiki.

Yıllardır birbirimize verdiğimiz kıymet azalmadı. Bunu biliyorum ama bugün gerçekten hiç yaşamadığımız bir şey oldu ve ben patladım.
Evlilik bencilliği götürmüyor ben bunu bilir bunu söylerim. O sizi düşünse, siz onu düşünseniz; o size hadi ailene gidelim dese mutlu etse, siz hadi ailene gidelim deyip mutlu etseniz öyle kıymetli olur ki bu misafirlikler.

Evlilik bencilliği götürmüyor ben bunu bilir bunu söylerim. O sizi düşünse, siz onu düşünseniz; o size hadi ailene gidelim dese mutlu etse, siz hadi ailene gidelim deyip mutlu etseniz öyle kıymetli olur ki bu misafirlikler.

İşte ya keşke böyle olsa. Ben ihtiyaçları olduğunu bildiğimde eşim düşünmesem bile gel bi uğrayalıö yarım saat dedim kaç kez an o bir kez bile yapmayınca kırıldım.

Ayni durumun degisini yasadik bizde kaynanam benim dun calistigimi bildigi halde bana solemeden plan yapmis. Saat 2de oglunu arayip size gelcem demis. Iyi dedim apar topar gittim hazirlik yaptim 3de aradi ben yegenime geldim onlarla teyzenlrr falan gelcez dedi yaklasik 20 kisi ona da tamam dedim. Sonra kayinpeder kucuk kaynim ve yegen geldiler. Saat 6oldu yok 7 oldu yok aradik biz gelmiyoruz ben size gelmicem diye trip atti. Neymiş bizi oraya cagirmis onu almaya gitcekmisiz ve hepbirlikte alsam geri doncekmisiz gelemem dedim missfirim var ki bu arada bizim arabamiz yok abimim arabasını isimiz oldukca kullaniyoruz
Kayınpeder aradi tamm dedi esim 9da gitti almaya geri gondermis biz gelmedik die. 10da bidaha aynısını yapti en sonunda ben arayip ne ölüme ne ölüne oglunu da beni arama sana hakkkm helal degil dedim icin oglunu arayip cagirmis tabi farkli anlatmis esim de bana bagirdi cagirdi bizde ilk defa büyük kavgamizi ettik gece 12de yine cayinu meyvesini koydum yatağını hazirladim. Bu son bidaha sizle gorusmek istemiyorum huzurumu bozuyosunuz dedim diye agladi yikti ortaligi yalandan gece 3gibi yattik 11de kalktim diye solendi salonda yatirmistim yatagi bile kaldirmadi. Kahvaltisinu yapti yedigi gibi oglum beni suraya getir dedi. Bende abimi arayip arabayi verme dedim diye esim bana parladi taksiyle goturum bilmemne saydi bana ki persembeden beri hergun kaynanamdayim. Is çıkışı ondayiz. Bugun planimiz vardi bizim hic oldu bende esyalarimi alip anneme geldim bosanmaya karar verdigimi belirttim. Şimdi yalvariyolar ama vazgecme gibi bi istegim yok bi kere kalp kirildimi olmuyor. Cok sabrettimbende sizi cok iyi anlıyorum.
Kusura bakmayin bende cok dolmusum.
Çok uzatmicagim bir ay önce evlendim esimi severek evlendim hala da seviyorum ondan da şüphem yok ama ailesine artık tahammülüm kalmadı 1 sene nişanlı kaldım 1 çöp almadılar herseyimi kendim hallettim kuaför gelinlik kına masraflarımı eşim sikistigi icim ben ödedim düğünde 5tane bilezik taktılar kp kv düğün ertesi aldılar geri verdim sonra çok borcum var düğünde çok masraf yaptım diye ağladı 1 hafta sonra 10bin civarı bidaha verdim dün 5bin daha istedi ve eşimle kavga ettik tabi bunlardan ailemin haberi yok hicbisiden eşimin diğer kardeşine de eylülde düğün yapicaklar yarın nikah var 8 kardeşten sadece ben ve eşim gidiyoruz her nekadar gitmek istemesemde gidiyorum. Bugün kv aradı kayinpederimde diğer gelinle konuşuyor sandı eline telefonu aldı kızım ben senin istedigin şeyleri hallettim aldim merak etme üzülme dedi ben tabi bi şok baba ne istedim senden ben dedim sen dün 5bin istedin gönderdim ben dedim aa sen x degilmisin dedi kapadı. Şuan için acayip kullaniliyorum eşim kullanılıyor o da farkında ama rest çekemiyoruz bide fındık parası ile bizden aldıklarını alçalmış gerçekmiş bana artı araba alcakmis sanki dönüm dönüm arazileri var bu arada rest çektim edepsiz gelin oldu adim. 15bin ile yirttigimi düşünemiyorum dhaa çok yerler yemeyenin malını yerlermiş ole de oluyor kaynım ve eltimin düğününü yapıyorum ne mutlu bana benden daha aptalı var mı acaba?
Özür dilerim uzun tuttum dolmustum
Paran için istemediklerinden emin misin?

İşte ya keşke böyle olsa. Ben ihtiyaçları olduğunu bildiğimde eşim düşünmesem bile gel bi uğrayalıö yarım saat dedim kaç kez an o bir kez bile yapmayınca kırıldım.
Tek taraflı olmuyor ki zaten. Zoruna gider insanın bir süre sonra. Bence bu konuyu konuşun kendisiyle.

Mesafe candır

Aynı şehirde oyurduğum kv ye asla haftada bir gitmedim

Ne işim var her haftasonu

Bayram seyran hastalık ok ama dıdısının dıdısı bir akrabaya gelmiş diye neden gidelim ki

Onlara gittik bizimkilere de gidelim vs de olmaz aksine aman bu hafta gitmeyelim diyebilmek gerekir

Kolay gelsin evliliğin sanat bölümüne hoş geldin

Ben aileme çok gidip gelmem ama planlanmıştık beraber sadece benim tel başıma verdiğim bir karar değildi. Vermeseydi keşke.
Bana bu kadar sık gidip gelmek gereksiz geliyor..
Bak mesela iyi mi oldu, huzurunuz kaçtı..
Sonuçta siz de ailesiniz artık...

Mesafe candır

Aynı şehirde oyurduğum kv ye asla haftada bir gitmedim

Ne işim var her haftasonu

Bayram seyran hastalık ok ama dıdısının dıdısı bir akrabaya gelmiş diye neden gidelim ki

Onlara gittik bizimkilere de gidelim vs de olmaz aksine aman bu hafta gitmeyelim diyebilmek gerekir

Kolay gelsin evliliğin sanat bölümüne hoş geldin

Her hafta deyip bu hafta da planlayınca insan kaldıramıyor illa ki.

Bana bu kadar sık gidip gelmek gereksiz geliyor..
Bak mesela iyi mi oldu, huzurunuz kaçtı..
Sonuçta siz de ailesiniz artık...

Bu konuda zaten böyle düşünüyorum. Sürekli gidip gelme isteği olan biri hiç değilim. Ama gel gör ki küçük kardeşim var. Dün ağladı konuştuk öncesinde haftaiçi de planladık. Son dakika golü atan yine kendisi. Suçlu olan yine ben.

İlk buyuk kavga sebebinız o kadar sacma ki. Her hafta birilerine gitmek zorunda degılsınız.
Cagrıldıgınız her davete icabet etmek zorunda da degılsınız.
Ailenize tek gidebılırsınız esınız de ailesıne tek gidebilir.
Böyle seyler ıcın birbirinizi uzmeye gercekten degmez. Ortada mevzu bile yok olay kavgaya donmus. Oturun konusun anlasın, küs durulacak bir konuda yok. Seninle ailene gelmiyorsa esin, sende onunla gitme ailesıne.

Maalesef öyle.
Ana kuzusu erkekler asla değişmiyor.
Guya annesine resti cekmis bidaha gorusmucekmis gelmicekmis annesi beni zorlamicakmis ama mesele o degil ki. Gitsin ben olmadan ama yine para vercek bana yok diyip biyerden buldurup yaptircak. Iyiki çocuk yapmadim cok istedim ama olmadi iyiki olmamis.

Bu konuda zaten böyle düşünüyorum. Sürekli gidip gelme isteği olan biri hiç değilim. Ama gel gör ki küçük kardeşim var. Dün ağladı konuştuk öncesinde haftaiçi de planladık. Son dakika golü atan yine kendisi. Suçlu olan yine ben.

Ama bu sıkıntı

Senin kardeşin onun annesi

Birinin anneannesi diğerinin halası

Derkennnn ömür biter

Çok net asla haftada bir kimseye gitmeyin görev haline getirmeyin

Salı canınız istedi gidin ama asla haftaya salı aynı kişiye gitmeyin görev olmasın sürpriz olsun

Bakarız konuşuruz uygun olursa vs geçiştirin arayanı vs

Zaten insanın hafta içi kımıldayacak hali olmuyor ona buna da gitmeyin

Guya annesine resti cekmis bidaha gorusmucekmis gelmicekmis annesi beni zorlamicakmis ama mesele o degil ki. Gitsin ben olmadan ama yine para vercek bana yok diyip biyerden buldurup yaptircak. Iyiki çocuk yapmadim cok istedim ama olmadi iyiki olmamis.
Ooo. Bu daha fena.
Size gelince idare edelim karıcım der, ailesine gelince yağdırır. En kötü koca türü.

Kardeşini görmek için bu kadar alengire gerek yok. İş çıkışı sen uğra, 1 saat dur dön evine. Eşin de öyle yapsın.
Milleti memnun edelim derken boşuna yıpranıyorsunuz.

Bir açıdan haklısın her gittiğinizde bir şey çıkarıp kısa kalmaya çalışıyorsa ayıp etmiş. Ama tartışma gereksiz büyümüş, her seferinde benimle gelmek zorunda değilsin ama geldiğinde o gün için başka program yapma diye uyarabilirsin. Eşim yanımda gelince ailemin evinde rahat edemeyen bir tek benim sanırım. Ben tek gitmeyi seviyorum. Onun ailesine genelde birlikte gideriz çocuk da olunca ben de gitmek zorunda kalıyorum. Ama gitmekten de şikayetçi değilim sürekli çanta bavul hazırlamak dışında. Biraz ayrı ayrı takılmayı deneyin. Uyandırdın kalkmadı mı iyi ben annemlere gidiyorum sen de uyanınca arabayı getirirsin bitti.

X