İlk büyük kavga

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama şartlar öyle olmadı işte. Sık sık o tarafa gidiyoruz e ben de bizimkilere haksızlık yapmış gibi hissediyorum. Kayınvalideme biz de yürüme ile beş dakika mesafedeyiz ama işimiz ve olmamız gereken konum yüzünden. Yoksa onlar burada diye tutuuğuumuz bir ev değil. Ailemle de araba olsa 10 dakika. Ama işte benim daraldığım mesele onun asla anlamamış olması ve annesinin duygu sömürülerine karşı biliyorum ama ne yapalım başka şehre gidene kadar sabır bakış açısı

Sen kendininkilere git onlar kendilerininkine gitsin. Biz öyle yapıyoruz eşimle. Abisi İstanbul'da ama uzak bir ilçede. Benim ailem de İstanbul'a çok yakın bir ilde. O istediği zaman gider abisine ben de istediğim zaman aileme giderim ama bir kere ne o beni zorladı ne de ben onu. Sonuçta onun ailesi bana; benim ailem de ona yabancı.

İlk 3 ay aynı bu şekilde idik ve o kadar güzeldi ki her şey. Sonra kayınvalidem ve onun yanı sıra bazı gitmemiz gereken durumlar oldu bu hale geldik.

Ah ah bi öyle olsa.. Ben de o şekilde istedim ilk 3 ay öyle idi son 1 aydır sıkıntı yaşıyorum. Sürekli çağırmalatı ve reddetme izin ardından bir şeyler oldu. Sonrasında hasta vs oldu evlerinde gittik. Ama Bi baktım ben varım benim ailem yok. Gerçekten tepem attı bugün artık.

Erkek milletine taviz vermeyeceksin, acımayacaksın arkadaşım.
Herkesi memnun etmeye çalışırken işte böyle ilk fırsatta nankörlük yaparlar.
Bundan sonra herkes kendi ailesine gitsin.
Yalnız şunu anlamıyorum; evlenene kadar aileleriniz size baya köstek olmuşken, evlendikten sonra neden onlara yaranma çabasına girdiniz karı koca? Ayda bir gitseydiniz yeterdi, huzurunuz kaçmazdı.
Üstelik bu aileler yüzünden gereksiz yere kırdınız, kırıldınız.

annemle karşılıklı oturuyorduk valla ben kendim gitmiyordum bi haftasonu var onda da geziyorduk ne çok sorun yapmışsınız madem annenizin evinden çıkmayacaktınız neden evlendiniz ikiniz için de haftasonu başka bişey yapın

İşte bu tam olarak bu. Akraba gezmelerini hiç ama hiç sevmem zaten. Geçmiş olsun ve bayram harici gitmem bile kendi akrabalarıma. Onlar öyle büyümemiş sadece bir iki kuzeni var illa ki onlara gidelim istiyorlar e tamam dört ayda 1 kere gittim ama 2.gereksiz geliyor hem de tam annemler bizi yemeğe beklerken çok gereksiz.
Öte yandan kendimi ifade ettiğimi zannediyordum ama anlamamış bazı şeyleri.
Özgür yaşamayı seviyorum o da öyle seviyor ama annesinin psikolojik baskılarına dayanamıyor bir noktada. Bazen evde değiliz işim var der aynı mahallede oturduğumuz için ışıkları görmelerinden bile çekinir. Derim evde yatıyoruz yoruldum demenden daha doğal bir şey yok dert etme dedikçe iyice daraldı biliyorum çünkü annesi sürekli çok yoruldum şöyle böyle diyor kendini haksız görüyor. Ben de kayınvalidemin bana söylediklerini takmıyor gibi görünsem de içime birikmiş bazı şeyler. Bir de biz 3,5 sene nişanlı kaldım onun bazı olumsuz etkileri oldu ister istemez. Hiç kavga gürültü olmadı ama yine de çok kızdığım nokta olmuştu ailesine.
Bugün en son ikimizde birbirimize patladık.

Tepki gelmesini beklemenize gerek yok. O tepkiyi vermesi gereken sizsiniz zaten. Ama "dellenmek" yerine makul adımlar atarak.

Bu çok yanlış bakış açısı.
Erkeklerin en tehlikeli taktiği.
Evlenmeden önce annesine rest çeker bu tipler. Evlenince karısına idare et der.
Şehir değişse de farketmez. Kv evinize yatılı gelip huzur kaçırdığında sürekli alttan almanı ister.
Alıştırma arkadaşım. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Alttan alma ve idare eden taraf sen olma. Az deli ol bırak onlar seni idare etsin. Yoksa çok pişman olursun.

Hafta sonları için öyle bir program yapmıyoruz normalde 3 hafta sonra bir denk geldi bu şekilde davrandı. Hafta içi de yoruldum diyor bir şey değişmiyor yani

Haklısınız şu an için kpssye çalışıyorum. Kayınvalidem statü delisi bi kadın. Şehir dışına gitmek demek mesleğimi elime almak demek. Mesleğini yapan eltşme zerre dokunamaz. Diğer elimi de mesleğini alana kadar ne kadar ezdi laflarıyla. Ben umursamam yüzüne karşı rahat dururum. Gerçekten amacım mesleğimi yapabilmek. Allah öyle kapılar açsın ki zerre laf edemesin şu kadın.

O bunaldıysa kendi annesigile gitmeseydi.

Atanamasan da ezemez arkadaşım. O kimmiş? Kendisi ne başarmış da sizi ezebilme cesareti gösteriyor?
Böyle insanlara mülayim olmak eziklik olarak algılanıyor. Ne kadar dik durursan o kadar pısarlar.
Kocana da söyle. Evlisiniz siz. Evin ışıkları yanıyor diye tedirgin olacağına anne bize karışma demeyi bilsin.

Vallahi bana darallar bastı okurken. Aslında eşinize de daral geldiği için böyle bir tepki vermiş, bizimkilere de sizinkilere de... diye kalkmış sizinkilerle bir derdi yok yani aslında. Bu aralar öyle denk gelmiş eşinizin tarafa sık gitmişsiniz, buradan değersiz hissetmemeliydiniz, adamın da elinde olsa gitmeyecek çünkü ben öyle anladım. Evinde huzurla geçirmek istiyor bence bir pazarını da belki eşiyle başbaşa güzel kaygısız bir gün geçirmek isterken evcilik oyununa dönen senin annen benim annem onun dıdısı bıdısı olayına dönmüş ve haklı olarak da bunalmış. Sizin hissinizi anladım ama bence yersiz, keşke üst üste gelmişken bir de bizimkilere de gidelim demeseydiniz misilleme gibi. Geleceği varsa da gelmeyecek bence bundan sonra. Bence susup kırıldığınızı filan belli etmeye çalışmayın, oturun konuşun adam gibi. Pasif agresifliklere gerek yok sorunu çözün bitsin. Aileler bir şekilde hayatınızda olmaya devam edecek ama mesafenizi sınırınızı koyun. Ne hissettiğinizi de söyleyin eşinize konuyu çözün öyle yatın uyuyun.

Ayni durumun degisini yasadik bizde kaynanam benim dun calistigimi bildigi halde bana solemeden plan yapmis. Saat 2de oglunu arayip size gelcem demis. Iyi dedim apar topar gittim hazirlik yaptim 3de aradi ben yegenime geldim onlarla teyzenlrr falan gelcez dedi yaklasik 20 kisi ona da tamam dedim. Sonra kayinpeder kucuk kaynim ve yegen geldiler. Saat 6oldu yok 7 oldu yok aradik biz gelmiyoruz ben size gelmicem diye trip atti. Neymiş bizi oraya cagirmis onu almaya gitcekmisiz ve hepbirlikte alsam geri doncekmisiz gelemem dedim missfirim var ki bu arada bizim arabamiz yok abimim arabasını isimiz oldukca kullaniyoruz
Kayınpeder aradi tamm dedi esim 9da gitti almaya geri gondermis biz gelmedik die. 10da bidaha aynısını yapti en sonunda ben arayip ne ölüme ne ölüne oglunu da beni arama sana hakkkm helal degil dedim icin oglunu arayip cagirmis tabi farkli anlatmis esim de bana bagirdi cagirdi bizde ilk defa büyük kavgamizi ettik gece 12de yine cayinu meyvesini koydum yatağını hazirladim. Bu son bidaha sizle gorusmek istemiyorum huzurumu bozuyosunuz dedim diye agladi yikti ortaligi yalandan gece 3gibi yattik 11de kalktim diye solendi salonda yatirmistim yatagi bile kaldirmadi. Kahvaltisinu yapti yedigi gibi oglum beni suraya getir dedi. Bende abimi arayip arabayi verme dedim diye esim bana parladi taksiyle goturum bilmemne saydi bana ki persembeden beri hergun kaynanamdayim. Is çıkışı ondayiz. Bugun planimiz vardi bizim hic oldu bende esyalarimi alip anneme geldim bosanmaya karar verdigimi belirttim. Şimdi yalvariyolar ama vazgecme gibi bi istegim yok bi kere kalp kirildimi olmuyor. Cok sabrettimbende sizi cok iyi anlıyorum.
Kusura bakmayin bende cok dolmusum.

Gitmeyin belli ki yorgun yani uykusu var vs.. ne diye sırf gitmiş olmak icin gidiyorsunuz? Her iki taraf icin de söylüyorum. Bir şeyi sirf yapmis olmak icin yapmaktansa hiç yapmayin zira takdire şayan olan budur. Vücudu orada ruhu uykuda olacaksa hic gelmesin uyandirmadan gitseydiniz keske. Boş beleş kavgalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…