İlk büyük kavga

Konunun başlarini okurken ben bile daraldim yok sizinkilere gidecegiz, yok bizimkilere gidecegiz. Eşinizin tepkisine ve bıkmasina şasirmadim yani...
Bu kadar da zirt pirt ailelere gidilmez ki, ha illa zirt pirt gidilecekse de yalniz gidin arada yani birbirinizi zorlamayin boyle.

Her hafta ailelere gidiyorsunuz galiba şu anlatimdan oyle cikariyorum. Kaynanam bize yarim saat mesafede ve ayda bir filan gidiyoruz hatta eşim ugradi 1 saat kadar geldi ben gitmedim bile bu sefer.

4 ayda bıktiracak kadar akrabaydi, oturmaydi, aileler filan cidden insanda huzur kalmaz.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama şartlar öyle olmadı işte. Sık sık o tarafa gidiyoruz e ben de bizimkilere haksızlık yapmış gibi hissediyorum. Kayınvalideme biz de yürüme ile beş dakika mesafedeyiz ama işimiz ve olmamız gereken konum yüzünden. Yoksa onlar burada diye tutuuğuumuz bir ev değil. Ailemle de araba olsa 10 dakika. Ama işte benim daraldığım mesele onun asla anlamamış olması ve annesinin duygu sömürülerine karşı biliyorum ama ne yapalım başka şehre gidene kadar sabır bakış açısı

Sen kendininkilere git onlar kendilerininkine gitsin. Biz öyle yapıyoruz eşimle. Abisi İstanbul'da ama uzak bir ilçede. Benim ailem de İstanbul'a çok yakın bir ilde. O istediği zaman gider abisine ben de istediğim zaman aileme giderim ama bir kere ne o beni zorladı ne de ben onu. Sonuçta onun ailesi bana; benim ailem de ona yabancı.

Hiçbir yere gitmeyelim aşkum, çiçeem, bidenem, baş başa zaman geçirelim, bıktım sürekli ailelere gitmeyi düşünmekten, azıcık gitmeyelim, özleyelim, kendi hayatımıza bakalım, hem şuan hiçbir şey seninle vakit geçirmekten daha güzel değil moduna geçerseniz hiçbir sorun kalmayacak gibi görünüyor. İkiniz için de geçerli bu.

İlk 3 ay aynı bu şekilde idik ve o kadar güzeldi ki her şey. Sonra kayınvalidem ve onun yanı sıra bazı gitmemiz gereken durumlar oldu bu hale geldik.

Adam bunalmış belliki..gitmeyin hiçbir yere güzelim haftasonunu zehir etmeye değermi. S....k yarışına dönmüş senin ailen benim ailem gittik gitmedik vs..kendiniz planlar yapın sinemaya gidin tiyatroya gidin arkadaşlarınız yokmu buluşun evde film gecesi dört aylik evliliğin tadını çıkarın. Aileler bir yere kaçmıyor.

Ah ah bi öyle olsa.. Ben de o şekilde istedim ilk 3 ay öyle idi son 1 aydır sıkıntı yaşıyorum. Sürekli çağırmalatı ve reddetme izin ardından bir şeyler oldu. Sonrasında hasta vs oldu evlerinde gittik. Ama Bi baktım ben varım benim ailem yok. Gerçekten tepem attı bugün artık.

Uzun olduğu için okumak yada yorum yazmak durumunda değilsiniz. Kime anlatacağım ki bunları. Oturdum kafamın en karışık haliyle buraya yazdım.

Arkadaşlar evlendik dert bitmiyor.
Son 1 aya kadar hiç bir sıkıntım yoktu çok şükür gayet iyi idik.
Ta ki kayınvalidem saçma sapan mevzulara yüzümüzün düşüp evimizin huzurunu kaçırana kadar.
Onlara da bizimkilere de yeterince gidiyorduk mesafeli e.
Sonra bir sürü laf anlattı oğluna ayrı bana ayrı...
Bu süreçlerin hiç birini eşimle benden başka kimse de bilmiyor. Tabi bir de siz kadınlar kulübü.
Her ne ise...
Kendi annemler çok sık çağırsalar bile ben bir şekilde söylemiyorum eşime çünkü ikimiz de yoğunuz ve ayarlıyorum.
Ancak her gideceğimizde eşim tarafının bir işi çıkıyor ve eşim erken kalkma taraftarı oluyor yada o gün bir şey oluyor ve bana tripli davranıyor kavga değil ama garip tripler.
3 haftadır gitmiyor şehir dışından asla bitmeyen ailesinin misafirleri vs vs.. seslenmedim gel yada git demedim gideceğim dedim kendim görüştüm ailemle.
Bu süreçte hastaları vs oldu kayınvalidemlere sık gittik ben de annemlere gitmedim ciddi anlamda yoruluyorum çünkü iki tarafı aynı anda halletmekten.
Ama içten içe de eşimden bekledim hadi annenlere gidelim demesini.
Sen git falan diyor ama ben birlikte gidelim desin istedim.
Her neyse...

Bugün yine bizimkilere gidecektik bizde arabaları vardı hem bırakalım hem yemeğe gidelim dedim yine demek durumunda kaldım. Bu sefer de onların tüm sülalesi bir akrabalarında oturacaklarmış bizi de çağırdılar. Ben de öncesinde biraz patladım bizimkilere gittiğimizde her defasında bir şey çıkıyor vs diye.. Bir defa da gittiğimizde koltuğun kenarında işimiz vardı demeden oturalım dedim. O da sınava oradan kendi akrabalarına kısa bi ziyaret oradan da bize geçelim diye planladı.
Sabah sınavımız vardı eve geldik uyudu o dediği saatte kaldırmaya çalıştım uyuyacağım dedi. Biraz daha uyudu dedim ki hadi daha akrabasının ismini dedim onlara oradan bizimkilere gideceğiz kalk vs dedim. Bu bi sinirle kalktı. Sizinkilere de bizimkilere de diye... Bir sürü agresif hareketler.. Ben de gittim karşısına dert anlatacağım ya! Sus dinlemek istemiyorum dedi. Ne vefasız insanmışsın dedim evin tüm kapılarını çarpıp odaya geçtim ağlaya ağlaya... Sonra kavga büyüdü bir sürü büyüdü. Dedi ne ben sizinkilere, ne sen bizimkilere gel istemiyorum neymiş bu evlilik huzur bulmak için evlendim bu mu vs neler neler..
Tabi o kavga ederken diğer odalara geçiyor o sırada kendi akrabalarını iptal etmiş. Bizimkilerin arabası da bizdeydi geri vermemiz gerekiyordu aynı zamanda. Al götür arabayı git vs.ki araba kullanamıyorum. O zaman ben seni götürürüm yukarı çıkmam dedi. Ne derdin vsr diye yükseldim bu sefer senin annen gibi laf mı sokuyorlar sana sürekli ona rağmen hatrın için sürekli gittim yüzümü asmadan oturdum bu mu karşılığı yani iyi davranmalarını karşılığı bu mu Saygın insanlığın diye... Bağıra bağıra.. Onlarda çocuğunun damadıyla mutlu bir şekilde yanlarında huzurlu oturmasını bekliyor sadece senin annen mi gelinlerini görmek istiyor etrafında pervane bu mu vs..

Sonra ben geçtim içeri yattım elim yüzüm şişti. Hazırlan bırakacağım diyor dedim hasta gelemiyor dersin git kendin bırak dedim. O yapmayacağını söyledi yada tartıştığımızı söylerim ailene dedi. Ben de sen bilirsin ne anlatacaksın dedim. Sonra baktı ben inat ettim kalkmıyorum madem öyle kalk yüzünü bi yıka kapatıcı sür gidelim oturalım dedi. Resmen gideceğimizi daha önce söylediğimiz için gittik oynadık ve geri bıraktılar bizimkiler evimize. Başım ağrıyor deli gibi o yüzden erken geldik. Kavganın bıraktığımız yerindeyiz. O dışarı çıktı, ben odada buraya yazıyorum.
Sen bundan sonra göreceksin inat neymiş benim içimdeki her şey gitti keşke beni sevmen için dua etmeseymişim daha neler neler neler.. İçim çok acıdı ama buraya yazamadığım daha acı cümleler. 4 ayda evlilikten soğumuş ilk kavga bile bitirici olabilirmiş. Daha büyük kavgalar yaşamadan bana bu kadar katlanamayacaksan hiç durma git dedi. Düşünebiliyor musunuz. Ben kendi evimde oturacağım sen şapkanı al önüne düşün ben buradayım yanlış bir şey de yapmadım ama sen görmedin benim içimdeki fırtınaları bu hale sen getirdin dedim.
Erkek milletine taviz vermeyeceksin, acımayacaksın arkadaşım.
Herkesi memnun etmeye çalışırken işte böyle ilk fırsatta nankörlük yaparlar.
Bundan sonra herkes kendi ailesine gitsin.
Yalnız şunu anlamıyorum; evlenene kadar aileleriniz size baya köstek olmuşken, evlendikten sonra neden onlara yaranma çabasına girdiniz karı koca? Ayda bir gitseydiniz yeterdi, huzurunuz kaçmazdı.
Üstelik bu aileler yüzünden gereksiz yere kırdınız, kırıldınız.

annemle karşılıklı oturuyorduk valla ben kendim gitmiyordum bi haftasonu var onda da geziyorduk ne çok sorun yapmışsınız madem annenizin evinden çıkmayacaktınız neden evlendiniz ikiniz için de haftasonu başka bişey yapın

Ben sizi anladım. Sizin ailenize giderken sürekli engeller çıkması sizi değersiz hissettirmiş. Bu gibi olaylar sürekli hale geldiğinde can sıkıcı olabiliyor haklısınız. Kendinizi ifade etmeniz gerekiyordu patlama yaşamışsınız bu şekilde olmuş kötü olmuş.
Bundan sonra onun anlamasını beklemeden kendinizi net ifade edin. Arkadaşlara katılıyorum uzak akraba gezmeleri de olmayıversin bir süre.
Zamanla düzelecek aranız sakin olun
Susarak kırıldığınızı hissettirin

İşte bu tam olarak bu. Akraba gezmelerini hiç ama hiç sevmem zaten. Geçmiş olsun ve bayram harici gitmem bile kendi akrabalarıma. Onlar öyle büyümemiş sadece bir iki kuzeni var illa ki onlara gidelim istiyorlar e tamam dört ayda 1 kere gittim ama 2.gereksiz geliyor hem de tam annemler bizi yemeğe beklerken çok gereksiz.
Öte yandan kendimi ifade ettiğimi zannediyordum ama anlamamış bazı şeyleri.
Özgür yaşamayı seviyorum o da öyle seviyor ama annesinin psikolojik baskılarına dayanamıyor bir noktada. Bazen evde değiliz işim var der aynı mahallede oturduğumuz için ışıkları görmelerinden bile çekinir. Derim evde yatıyoruz yoruldum demenden daha doğal bir şey yok dert etme dedikçe iyice daraldı biliyorum çünkü annesi sürekli çok yoruldum şöyle böyle diyor kendini haksız görüyor. Ben de kayınvalidemin bana söylediklerini takmıyor gibi görünsem de içime birikmiş bazı şeyler. Bir de biz 3,5 sene nişanlı kaldım onun bazı olumsuz etkileri oldu ister istemez. Hiç kavga gürültü olmadı ama yine de çok kızdığım nokta olmuştu ailesine.
Bugün en son ikimizde birbirimize patladık.

Ben de bu şekilde düşündüğüm için ilk çok güzel oturmuştu. Sonrasında kayınvalidemlere evine sık gelmek durumumda kaldık. Bir de üzerine tatsız konuşmalar yaptı bizimle haksız yere.. O yüzden böyle oldu. Yoksa ben kendi aileme çok düşkün değilimdir. Kararında görüşmek gerekiyor. Sadece bir tarafa çok gidildikçe hala bir tepki gelmeyince dellendim.
Tepki gelmesini beklemenize gerek yok. O tepkiyi vermesi gereken sizsiniz zaten. Ama "dellenmek" yerine makul adımlar atarak.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama şartlar öyle olmadı işte. Sık sık o tarafa gidiyoruz e ben de bizimkilere haksızlık yapmış gibi hissediyorum. Kayınvalideme biz de yürüme ile beş dakika mesafedeyiz ama işimiz ve olmamız gereken konum yüzünden. Yoksa onlar burada diye tutuuğuumuz bir ev değil. Ailemle de araba olsa 10 dakika. Ama işte benim daraldığım mesele onun asla anlamamış olması ve annesinin duygu sömürülerine karşı biliyorum ama ne yapalım başka şehre gidene kadar sabır bakış açısı
Bu çok yanlış bakış açısı.
Erkeklerin en tehlikeli taktiği.
Evlenmeden önce annesine rest çeker bu tipler. Evlenince karısına idare et der.
Şehir değişse de farketmez. Kv evinize yatılı gelip huzur kaçırdığında sürekli alttan almanı ister.
Alıştırma arkadaşım. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Alttan alma ve idare eden taraf sen olma. Az deli ol bırak onlar seni idare etsin. Yoksa çok pişman olursun.

annemle karşılıklı oturuyorduk valla ben kendim gitmiyordum bi haftasonu var onda da geziyorduk ne çok sorun yapmışsınız madem annenizin evinden çıkmayacaktınız neden evlendiniz ikiniz için de haftasonu başka bişey yapın

Hafta sonları için öyle bir program yapmıyoruz normalde 3 hafta sonra bir denk geldi bu şekilde davrandı. Hafta içi de yoruldum diyor bir şey değişmiyor yani

Bu çok yanlış bakış açısı.
Erkeklerin en tehlikeli taktiği.
Evlenmeden önce annesine rest çeker bu tipler. Evlenince karısına idare et der.
Şehir değişse de farketmez. Kv evinize yatılı gelip huzur kaçırdığında sürekli alttan almanı ister.
Alıştırma arkadaşım. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Alttan alma ve idare eden taraf sen olma. Az deli ol bırak onlar seni idare etsin. Yoksa çok pişman olursun.

Haklısınız şu an için kpssye çalışıyorum. Kayınvalidem statü delisi bi kadın. Şehir dışına gitmek demek mesleğimi elime almak demek. Mesleğini yapan eltşme zerre dokunamaz. Diğer elimi de mesleğini alana kadar ne kadar ezdi laflarıyla. Ben umursamam yüzüne karşı rahat dururum. Gerçekten amacım mesleğimi yapabilmek. Allah öyle kapılar açsın ki zerre laf edemesin şu kadın.

Adam bunalmış belliki..gitmeyin hiçbir yere güzelim haftasonunu zehir etmeye değermi. S....k yarışına dönmüş senin ailen benim ailem gittik gitmedik vs..kendiniz planlar yapın sinemaya gidin tiyatroya gidin arkadaşlarınız yokmu buluşun evde film gecesi dört aylik evliliğin tadını çıkarın. Aileler bir yere kaçmıyor.

O bunaldıysa kendi annesigile gitmeseydi.

Haklısınız şu an için kpssye çalışıyorum. Kayınvalidem statü delisi bi kadın. Şehir dışına gitmek demek mesleğimi elime almak demek. Mesleğini yapan eltşme zerre dokunamaz. Diğer elimi de mesleğini alana kadar ne kadar ezdi laflarıyla. Ben umursamam yüzüne karşı rahat dururum. Gerçekten amacım mesleğimi yapabilmek. Allah öyle kapılar açsın ki zerre laf edemesin şu kadın.
Atanamasan da ezemez arkadaşım. O kimmiş? Kendisi ne başarmış da sizi ezebilme cesareti gösteriyor?
Böyle insanlara mülayim olmak eziklik olarak algılanıyor. Ne kadar dik durursan o kadar pısarlar.
Kocana da söyle. Evlisiniz siz. Evin ışıkları yanıyor diye tedirgin olacağına anne bize karışma demeyi bilsin.

Vallahi bana darallar bastı okurken. Aslında eşinize de daral geldiği için böyle bir tepki vermiş, bizimkilere de sizinkilere de... diye kalkmış sizinkilerle bir derdi yok yani aslında. Bu aralar öyle denk gelmiş eşinizin tarafa sık gitmişsiniz, buradan değersiz hissetmemeliydiniz, adamın da elinde olsa gitmeyecek çünkü ben öyle anladım. Evinde huzurla geçirmek istiyor bence bir pazarını da belki eşiyle başbaşa güzel kaygısız bir gün geçirmek isterken evcilik oyununa dönen senin annen benim annem onun dıdısı bıdısı olayına dönmüş ve haklı olarak da bunalmış. Sizin hissinizi anladım ama bence yersiz, keşke üst üste gelmişken bir de bizimkilere de gidelim demeseydiniz misilleme gibi. Geleceği varsa da gelmeyecek bence bundan sonra. Bence susup kırıldığınızı filan belli etmeye çalışmayın, oturun konuşun adam gibi. Pasif agresifliklere gerek yok sorunu çözün bitsin. Aileler bir şekilde hayatınızda olmaya devam edecek ama mesafenizi sınırınızı koyun. Ne hissettiğinizi de söyleyin eşinize konuyu çözün öyle yatın uyuyun.

Uzun olduğu için okumak yada yorum yazmak durumunda değilsiniz. Kime anlatacağım ki bunları. Oturdum kafamın en karışık haliyle buraya yazdım.

Ta ki kayınvalidem saçma sapan mevzulara yüzümüzün düşüp evimizin huzurunu kaçırana kadar.
Bu süreçlerin hiç birini eşimle benden başka kimse de bilmiyor. Tabi bir de siz kadınlar kulübü.
Her ne ise...
Kendi annemler çok sık çağırsalar bile ben bir şekilde söylemiyorum eşime çünkü ikimiz de yoğunuz ve ayarlıyorum.
Ancak her gideceğimizde eşim tarafının bir işi çıkıyor ve eşim erken kalkma taraftarı oluyor yada o gün bir şey oluyor ve bana tripli davranıyor kavga değil ama garip tripler.
3 haftadır gitmiyor şehir dışından asla bitmeyen ailesinin misafirleri vs vs.. seslenmedim gel yada git demedim gideceğim dedim kendim görüştüm ailemle.
Bu süreçte hastaları vs oldu kayınvalidemlere sık gittik ben de annemlere gitmedim ciddi anlamda yoruluyorum çünkü iki tarafı aynı anda halletmekten.
Her neyse...

Bugün yine bizimkilere gidecektik bizde arabaları vardı hem bırakalım hem yemeğe gidelim dedim yine demek durumunda kaldım. Bu sefer de onların tüm sülalesi bir akrabalarında oturacaklarmış bizi de çağırdılar. Ben de öncesinde biraz patladım bizimkilere gittiğimizde her defasında bir şey çıkıyor vs diye.. Bir defa da gittiğimizde koltuğun kenarında işimiz vardı demeden oturalım dedim. O da sınava oradan kendi akrabalarına kısa bi ziyaret oradan da bize geçelim diye planladı.
Sabah sınavımız vardı eve geldik uyudu o dediği saatte kaldırmaya çalıştım uyuyacağım dedi. Biraz daha uyudu dedim ki hadi daha akrabasının ismini dedim onlara oradan bizimkilere gideceğiz kalk vs dedim. Bu bi sinirle kalktı. Sizinkilere de bizimkilere de diye... Bir sürü agresif hareketler.. Ben de gittim karşısına dert anlatacağım ya! Sus dinlemek istemiyorum dedi. Ne vefasız insanmışsın dedim evin tüm kapılarını çarpıp odaya geçtim ağlaya ağlaya... Sonra kavga büyüdü bir sürü büyüdü. Dedi ne ben sizinkilere, ne sen bizimkilere gel istemiyorum neymiş bu evlilik huzur bulmak için evlendim bu mu vs neler neler..
Tabi o kavga ederken diğer odalara geçiyor o sırada kendi akrabalarını iptal etmiş. Bizimkilerin arabası da bizdeydi geri vermemiz gerekiyordu aynı zamanda. Al götür arabayı git vs.ki araba kullanamıyorum. O zaman ben seni götürürüm yukarı çıkmam dedi. Ne derdin vsr diye yükseldim bu sefer senin annen gibi laf mı sokuyorlar sana sürekli ona rağmen hatrın için sürekli gittim yüzümü asmadan oturdum bu mu karşılığı yani iyi davranmalarını karşılığı bu mu Saygın insanlığın diye... Bağıra bağıra.. Onlarda çocuğunun damadıyla mutlu bir şekilde yanlarında huzurlu oturmasını bekliyor sadece senin annen mi gelinlerini görmek istiyor etrafında pervane bu mu vs..

Sonra ben geçtim içeri yattım elim yüzüm şişti. Hazırlan bırakacağım diyor dedim hasta gelemiyor dersin git kendin bırak dedim. O yapmayacağını söyledi yada tartıştığımızı söylerim ailene dedi. Ben de sen bilirsin ne anlatacaksın dedim. Sonra baktı ben inat ettim kalkmıyorum madem öyle kalk yüzünü bi yıka kapatıcı sür gidelim oturalım dedi. Resmen gideceğimizi daha önce söylediğimiz için gittik oynadık ve geri bıraktılar bizimkiler evimize. Başım ağrıyor deli gibi o yüzden erken geldik. Kavganın bıraktığımız yerindeyiz. O dışarı çıktı, ben odada buraya yazıyorum.
Sen bundan sonra göreceksin inat neymiş benim içimdeki her şey gitti keşke beni sevmen için dua etmeseymişim daha neler neler neler.. İçim çok acıdı ama buraya yazamadığım daha acı cümleler. 4 ayda evlilikten soğumuş ilk kavga bile bitirici olabilirmiş. Daha büyük kavgalar yaşamadan bana bu kadar katlanamayacaksan hiç durma git dedi. Düşünebiliyor musunuz. Ben kendi evimde oturacağım sen şapkanı al önüne düşün ben buradayım yanlış bir şey de yapmadım ama sen görmedin benim içimdeki fırtınaları bu hale sen getirdin dedim.
Ayni durumun degisini yasadik bizde kaynanam benim dun calistigimi bildigi halde bana solemeden plan yapmis. Saat 2de oglunu arayip size gelcem demis. Iyi dedim apar topar gittim hazirlik yaptim 3de aradi ben yegenime geldim onlarla teyzenlrr falan gelcez dedi yaklasik 20 kisi ona da tamam dedim. Sonra kayinpeder kucuk kaynim ve yegen geldiler. Saat 6oldu yok 7 oldu yok aradik biz gelmiyoruz ben size gelmicem diye trip atti. Neymiş bizi oraya cagirmis onu almaya gitcekmisiz ve hepbirlikte alsam geri doncekmisiz gelemem dedim missfirim var ki bu arada bizim arabamiz yok abimim arabasını isimiz oldukca kullaniyoruz
Kayınpeder aradi tamm dedi esim 9da gitti almaya geri gondermis biz gelmedik die. 10da bidaha aynısını yapti en sonunda ben arayip ne ölüme ne ölüne oglunu da beni arama sana hakkkm helal degil dedim icin oglunu arayip cagirmis tabi farkli anlatmis esim de bana bagirdi cagirdi bizde ilk defa büyük kavgamizi ettik gece 12de yine cayinu meyvesini koydum yatağını hazirladim. Bu son bidaha sizle gorusmek istemiyorum huzurumu bozuyosunuz dedim diye agladi yikti ortaligi yalandan gece 3gibi yattik 11de kalktim diye solendi salonda yatirmistim yatagi bile kaldirmadi. Kahvaltisinu yapti yedigi gibi oglum beni suraya getir dedi. Bende abimi arayip arabayi verme dedim diye esim bana parladi taksiyle goturum bilmemne saydi bana ki persembeden beri hergun kaynanamdayim. Is çıkışı ondayiz. Bugun planimiz vardi bizim hic oldu bende esyalarimi alip anneme geldim bosanmaya karar verdigimi belirttim. Şimdi yalvariyolar ama vazgecme gibi bi istegim yok bi kere kalp kirildimi olmuyor. Cok sabrettimbende sizi cok iyi anlıyorum.
Kusura bakmayin bende cok dolmusum.

Her ne ise...
Her neyse...

Gitmeyin belli ki yorgun yani uykusu var vs.. ne diye sırf gitmiş olmak icin gidiyorsunuz? Her iki taraf icin de söylüyorum. Bir şeyi sirf yapmis olmak icin yapmaktansa hiç yapmayin zira takdire şayan olan budur. Vücudu orada ruhu uykuda olacaksa hic gelmesin uyandirmadan gitseydiniz keske. Boş beleş kavgalar.

X