İlk büyük kavga

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.596
Uzun olduğu için okumak yada yorum yazmak durumunda değilsiniz. Kime anlatacağım ki bunları. Oturdum kafamın en karışık haliyle buraya yazdım.

Arkadaşlar evlendik dert bitmiyor.
Son 1 aya kadar hiç bir sıkıntım yoktu çok şükür gayet iyi idik.
Ta ki kayınvalidem saçma sapan mevzulara yüzümüzün düşüp evimizin huzurunu kaçırana kadar.
Onlara da bizimkilere de yeterince gidiyorduk mesafeli e.
Sonra bir sürü laf anlattı oğluna ayrı bana ayrı...
Bu süreçlerin hiç birini eşimle benden başka kimse de bilmiyor. Tabi bir de siz kadınlar kulübü.
Her ne ise...
Kendi annemler çok sık çağırsalar bile ben bir şekilde söylemiyorum eşime çünkü ikimiz de yoğunuz ve ayarlıyorum.
Ancak her gideceğimizde eşim tarafının bir işi çıkıyor ve eşim erken kalkma taraftarı oluyor yada o gün bir şey oluyor ve bana tripli davranıyor kavga değil ama garip tripler.
3 haftadır gitmiyor şehir dışından asla bitmeyen ailesinin misafirleri vs vs.. seslenmedim gel yada git demedim gideceğim dedim kendim görüştüm ailemle.
Bu süreçte hastaları vs oldu kayınvalidemlere sık gittik ben de annemlere gitmedim ciddi anlamda yoruluyorum çünkü iki tarafı aynı anda halletmekten.
Ama içten içe de eşimden bekledim hadi annenlere gidelim demesini.
Sen git falan diyor ama ben birlikte gidelim desin istedim.
Her neyse...

Bugün yine bizimkilere gidecektik bizde arabaları vardı hem bırakalım hem yemeğe gidelim dedim yine demek durumunda kaldım. Bu sefer de onların tüm sülalesi bir akrabalarında oturacaklarmış bizi de çağırdılar. Ben de öncesinde biraz patladım bizimkilere gittiğimizde her defasında bir şey çıkıyor vs diye.. Bir defa da gittiğimizde koltuğun kenarında işimiz vardı demeden oturalım dedim. O da sınava oradan kendi akrabalarına kısa bi ziyaret oradan da bize geçelim diye planladı.
Sabah sınavımız vardı eve geldik uyudu o dediği saatte kaldırmaya çalıştım uyuyacağım dedi. Biraz daha uyudu dedim ki hadi daha akrabasının ismini dedim onlara oradan bizimkilere gideceğiz kalk vs dedim. Bu bi sinirle kalktı. Sizinkilere de bizimkilere de diye... Bir sürü agresif hareketler.. Ben de gittim karşısına dert anlatacağım ya! Sus dinlemek istemiyorum dedi. Ne vefasız insanmışsın dedim evin tüm kapılarını çarpıp odaya geçtim ağlaya ağlaya... Sonra kavga büyüdü bir sürü büyüdü. Dedi ne ben sizinkilere, ne sen bizimkilere gel istemiyorum neymiş bu evlilik huzur bulmak için evlendim bu mu vs neler neler..
Tabi o kavga ederken diğer odalara geçiyor o sırada kendi akrabalarını iptal etmiş. Bizimkilerin arabası da bizdeydi geri vermemiz gerekiyordu aynı zamanda. Al götür arabayı git vs.ki araba kullanamıyorum. O zaman ben seni götürürüm yukarı çıkmam dedi. Ne derdin vsr diye yükseldim bu sefer senin annen gibi laf mı sokuyorlar sana sürekli ona rağmen hatrın için sürekli gittim yüzümü asmadan oturdum bu mu karşılığı yani iyi davranmalarını karşılığı bu mu Saygın insanlığın diye... Bağıra bağıra.. Onlarda çocuğunun damadıyla mutlu bir şekilde yanlarında huzurlu oturmasını bekliyor sadece senin annen mi gelinlerini görmek istiyor etrafında pervane bu mu vs..

Sonra ben geçtim içeri yattım elim yüzüm şişti. Hazırlan bırakacağım diyor dedim hasta gelemiyor dersin git kendin bırak dedim. O yapmayacağını söyledi yada tartıştığımızı söylerim ailene dedi. Ben de sen bilirsin ne anlatacaksın dedim. Sonra baktı ben inat ettim kalkmıyorum madem öyle kalk yüzünü bi yıka kapatıcı sür gidelim oturalım dedi. Resmen gideceğimizi daha önce söylediğimiz için gittik oynadık ve geri bıraktılar bizimkiler evimize. Başım ağrıyor deli gibi o yüzden erken geldik. Kavganın bıraktığımız yerindeyiz. O dışarı çıktı, ben odada buraya yazıyorum.
Sen bundan sonra göreceksin inat neymiş benim içimdeki her şey gitti keşke beni sevmen için dua etmeseymişim daha neler neler neler.. İçim çok acıdı ama buraya yazamadığım daha acı cümleler. 4 ayda evlilikten soğumuş ilk kavga bile bitirici olabilirmiş. Daha büyük kavgalar yaşamadan bana bu kadar katlanamayacaksan hiç durma git dedi. Düşünebiliyor musunuz. Ben kendi evimde oturacağım sen şapkanı al önüne düşün ben buradayım yanlış bir şey de yapmadım ama sen görmedin benim içimdeki fırtınaları bu hale sen getirdin dedim.

Ne kendi ailen icin nede eşinin ailesi icin kocamla yüz-göz olup muhabbetinizi bozmayın.sen onun ailesine gitmek zorunda değilsin oda seninkine. sakin ol. ilk aylar boyle oluyor .daha fazla eşinin içindeki canavarla yüzleşme.bu ilişkinizi yıpratmaktan başka biseye yaramaz. Sus küs
. ona incindigini göster inadına gitme sakin ol. Bekle

Konunun başlarini okurken ben bile daraldim yok sizinkilere gidecegiz, yok bizimkilere gidecegiz. Eşinizin tepkisine ve bıkmasina şasirmadim yani...
Bu kadar da zirt pirt ailelere gidilmez ki, ha illa zirt pirt gidilecekse de yalniz gidin arada yani birbirinizi zorlamayin boyle.

Her hafta ailelere gidiyorsunuz galiba şu anlatimdan oyle cikariyorum. Kaynanam bize yarim saat mesafede ve ayda bir filan gidiyoruz hatta eşim ugradi 1 saat kadar geldi ben gitmedim bile bu sefer.

4 ayda bıktiracak kadar akrabaydi, oturmaydi, aileler filan cidden insanda huzur kalmaz.

Hiçbir yere gitmeyelim aşkum, çiçeem, bidenem, baş başa zaman geçirelim, bıktım sürekli ailelere gitmeyi düşünmekten, azıcık gitmeyelim, özleyelim, kendi hayatımıza bakalım, hem şuan hiçbir şey seninle vakit geçirmekten daha güzel değil moduna geçerseniz hiçbir sorun kalmayacak gibi görünüyor. İkiniz için de geçerli bu.

Ilk aylar olur oyle kavgalar. Sıkma guzel canini. Sakinligini koru. Kizginlikla kavgayi buyutme. Bir sure herkes kendi ailesini tek ziyaret edebilir, dunyanin sonu degil. Ayrica cekirdek aile disinda dayi, teyze,kuzen... gorusmelerini cok da abartmayin. Siz artik ayri cekirdek bir ailesiniz ve yeni evlenmissiniz. Basbasa zaman gecirmeye daha cok ihtiyaciniz var.

Bazi seyleri zamana birakin. Zamanla her sey yolunu buluyor.😊

Adam bunalmış belliki..gitmeyin hiçbir yere güzelim haftasonunu zehir etmeye değermi. S....k yarışına dönmüş senin ailen benim ailem gittik gitmedik vs..kendiniz planlar yapın sinemaya gidin tiyatroya gidin arkadaşlarınız yokmu buluşun evde film gecesi dört aylik evliliğin tadını çıkarın. Aileler bir yere kaçmıyor.

Ben sizi anladım. Sizin ailenize giderken sürekli engeller çıkması sizi değersiz hissettirmiş. Bu gibi olaylar sürekli hale geldiğinde can sıkıcı olabiliyor haklısınız. Kendinizi ifade etmeniz gerekiyordu patlama yaşamışsınız bu şekilde olmuş kötü olmuş.
Bundan sonra onun anlamasını beklemeden kendinizi net ifade edin. Arkadaşlara katılıyorum uzak akraba gezmeleri de olmayıversin bir süre.
Zamanla düzelecek aranız sakin olun
Susarak kırıldığınızı hissettirin

Eşiniz demek istiyor ki Ya benim isteklerimi kabul edeceksin yada bitsin!Anlamadığım neden bu kadar sık gelip gidiyorsunuz her iki tarafa da ?

Her hafta ailelere gidilir, giderken illa beraber gidilir, bu bir yarışa döndürülür... Kim kodluyor bunları bilinçaltınıza? Evlilik değil ki bu , evcilik. Aileniz neden damatlarıyla oturmak istiyor mesela ya da eşinizin ailesi gelinlerini her hafta görmezse ne eksiliyor hayatlarından? Sağdan soldan duyduklarınızla evlilik böyle birşey sanıyorsunuz ama değil... Size öğretileni bir tarafa bırakın, kendi evlilik gerçeğinizi yaratın.

İlk zamanlar insanjn en çok kaybetme korkusu hissettiği, alttan aldığı zamanlar aslında. Bu zamanda bu kadar fevri davranmaniz ikinizin de çok düşündürücü.

Keşke siz de arada sen git deseydiniz de bu kadar bunalmasaydınız.
Her toplamada ne işiniz var, çalışan insanlarsınız.

Ne ben eşimi sürekli bizimkilere gidelim diye zorlarım ne de o beni. Bana karışmasın yeter. Ben de ona karışmam. Sonuçta ben onun ailesinde sürekli sürekli nasıl rahat edicem, o benim ailemin yanında ne kadar rahat edecek. İstediği şeyi izleyemez, istediği gibi oturamaz. Kafası da uyuşmayabilir gayet doğal. Saygısızlık etmesin, bayramda seyranda hal hatır sorsun yeter. Başka beklentim yok. Allahtan aramızda böyle problem olmuyor kendisi plan yapar babamlara gitmek için. Ben de iki üç günde bir mutlaka çaya gidelim annenlere derim. Bazen tamam der bazen gitmek istemez kendisi. Eşini zorlama. Sevgide özgürlük saygıda zorunluluk vardır. Saygısızlık etmiyorsa sorun etme. Ve sen de canın istemediği için onun ailesine gitmek zorunda değilsin sürekli.
Evliliğin ilk başlarında “ben seni tanıyamamışım”la biten çok kavga oluyor. Zamanla birbirinizi tanıyacaksınız, inşallah.

Ya Allah aşkına bekarken bu kadar ananızla babanızla oturuyor muydunuz?

Sizi tenzih ediyorum ana-baba bazılarının aklına evlendikçe düşüyor, sonra yarış başlıyor yok senin ailen yok benim ailem..
Kırın dizinizi evinizin tadını,birbirinizin tadını çıkarın..

O gitmeler gelmeler sonra oturur..
Huzurunuzu gideceğiz geleceğiz diye bozmayın..Bunun için mücadele etmemiştiniz değil mi ?

Neden bu kadar çok gidiyorsunuz ailelere anlayamadım. Ne gerek var ayrıca? Yalnız da gidebilirsiniz. Adamı çok sıkmayın, o da sizi sıkmasın. Ben aileme yalnız gitmeyi daha çok severim mesela. Hadi birlikte gidelim demem, ben gidiyorum derim, giderim.

Ay o eve gittik, bu eve geldik,şuraya gittik, buraya geldik.... Okurken şiştim daraldım. Kimseye gitmek zorunda değilsiniz. Hayatı kendinize zorlaştırıyorsunuz. Biraz sakinleşin lütfen. O evlerden ayrıldınız artık. Yeni eviniz var. Kendi kendinize zorunlu mesailer dayatıyorsunuz.:olamaz:

Ben de bu şekilde düşündüğüm için ilk çok güzel oturmuştu. Sonrasında kayınvalidemlere evine sık gelmek durumumda kaldık. Bir de üzerine tatsız konuşmalar yaptı bizimle haksız yere.. O yüzden böyle oldu. Yoksa ben kendi aileme çok düşkün değilimdir. Kararında görüşmek gerekiyor. Sadece bir tarafa çok gidildikçe hala bir tepki gelmeyince dellendim.

X