İlk buluşmada hesabı ödemeyen erkek

hiç teklif etmiyor mu seninki kuzum, hani ben hesabı öderim falan diye?
yoo hiç öyle bir mevzu olmadı ama ben mesela elimi bazen dalgınlığıma gelse cüzdanıma uzatmasam paranı ver demez kendi verir
ama sözle hiç konuşmadık öyle şeyler açıkçası ama bence herkes kendi ödemeli zaten ikimiz de öğrenciyiz neticede

bence çiftler arasında benim param senin paran diye bir şey olmamalı ama siz daha çok yenisiniz galiba:)

Haklısın. Erkeğin hesabı ödemesi centilmenlik ve bonkörlük göstergesidir. Ben çevremden hep böyle gördüm ve bu yüzden bu yaşıma kadar hesap ödeten erkekten direkt soğumuşumdur. Şuanki sevdiceğim ise tüm ısrarlarıma rağmen hesabı öder bir de tip bırakırdı bu yüzden çok etkilenmiştim :) Hayır parası yoksa diyeceğim de o zaman davet etmemeliydi. Çünkü ister sevgili ister arkadaş olsun davet eden hesabı öder bu bir görgü kuralıdır. Cık ben hiç hoşlanmadım bu çocuktan salla gitsin.

Bende bu konularda illa erkek odeyecek demiyorum. Sonucta benimde cebimde param var.. Ama bu centilmenlik mi desem nezaket mi desem. O tarz bir sey. İleride ko bulusmalarda tabii ki ortak odenebilir. Sen ismarlayabilirsin. Ama ilk bulusmada bence hic olmamis. Erkek arkadasim her disari cikacagimiz gun eee ne ismarliyorsun bana der. Bende ne ismarliyim derim. Cuzdanimi cikarttirmiyor. Ama soyle bir durum var ki ben ogrenciyim o degil. Her seferinde dile getiriyorum ben ama ben burda bostan korkulugu muyum zaten cebimde param olmasa seni bi yere goturmem arabada da otururuz diyo. Bunlar ince kucuk seyler ama dikkat edilmesi gerekiyor.
Senin ki bir sey mi benim yakin kiz arkadasima bir tip denk geldi anlatsam inanmazsin. Kiz 5 ay nasil dayandi bilmiyorum ben. En son annem babam para veriyo ben ona yediriyorum bunu doyurmak icin mi calisiyolar lan! diyerekten ayrildi cocuktan. Oda abartmisti ama yani. Sigarasini kizdan icerdi. HERGUN. Kizi bi yere goturur oraya gidelim buraya gidelim diye 50 lira hesap gelir kiz cuzdani eline alir 50 lirayi cikartir ve oder. Ve hic bisey olmamis gibi davranilir bunjn sonrasinda. Okuz bari yari yariya teklif et! Bence kosarak uzaklas canim bende hikaye bol daha

sen ödesen anlarım parası yoktur seni denemek istemiştir falan ama ayrı olacak diye üstüne bastırmak nedir

"İlk buluşma" da yapılacak ve yapılmayacak hareketleri toplayıp cilt cilt ansiklopedi haline getirmek lazım cidden.

O buluşmaya kim, kimi, nerede, ne zaman, hangi koşullarda, ne şekilde davet eder; hangi durumda kızı evinden almak gerekir, o buluşmadan ne giyilir, nelerden muhabbet edilir, ne kadar yakınlaşılır, hangi durumda hesabı kim öder... o kadar çok sorun var ki ne telefonun şarjı dayanır ne de benim parmaklarım.

Hesap ödemeyle ilgili duruma gelince o buluşmanın anlam ve önemine göre değişir.

Eğer kahve içmeye giden, yeni tanışmış iki arkadaş seviyesinde iseniz, henüz kimse arkadaşlığın bi adım ötesine yeşil ışık yakmamışsa hesap ayrı ayrı ödenir.

Aksi halde "daha ortada fol yok yumurta yok ne sandı ki bu kendini" tepkisi alma ihtimali her zaman vardır erkeğin, gereğinden fazla laubali bi hareket olur.

Sinyaller hafiften verilmeye başlamışsa yani ortada gerçek bi randevu varsa kural olarak davet eden taraf hesabı ödemeyi teklif eder.

Tabi davet kurallarına göre de bu adımı erkekten beklediğimiz için... Erkeğimizi işin dozunu kaçırmadan hesabı ödemeyi teklif etmelidir.( Dozunda derken ciddiyim. Erkek adam hesap ödetir mi diye kızın çantasını çekiştiren, kızı çantanın ucunda oradan oraya savuran erkekler gördü bu gözler)

Benim de ilk buluşma adabıyla ilgili bilgim budur Tabi ki bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır ve her ilişkinin dinamiği farklıdır. Hesabı ödemediyse olmaz o iş deyip kestirip atmamak gerek

Aaaayyy boyle seylerde varmiş demekki anaam ayri mi olacak evvet uu ayip ayip çok çirkiiin. Kız ben olsam onunkinide oderdim ki burnu yansın aboow

Geçen günlerde bana yazan bi'çocuk vardı. Buluşalım da buluşalımlar, şu gün müsait misinler...
Neyse ayarladık, buluştuk iş çıkışı...

Birer tatlıyla, birer çay içtik. Hatta ben sırf çay söylerken işten çıktın bi'şeyler yesene diye ısrar edince yok ya deyip neyse tatlı söyleyelim ozaman demiştim.

Sonuç kasaya geldik 27 tl tuttu mal ben atladım 30 lira çıkardım ehehe ben ödeyeyim demiş bulundum. Bu mıy mıy cüzdan çıkarıp 15 tl alarak benim uzattığım paradan da alıp tamamladı ve adama verdi.

Sonra çıktık bana dönüp: "niye öyle ben ödeyeyim dedin ki" dedi ben de ya ben rahatsız olurum öyle dedim o da gayet rahat bi'şekilde iyi de zaten ben hepsini ödeyeyim demedim ki alman usulü ödeyecektik. Kaç yıllık kız arkadaşım (kardeşi gibi) var o da hep rahatsız olur onla da hep ortak öderiz dedi. O an ben utandım.

Üstelik ikimizde çalışıyoruz ancak ben yeni iş değiştirmiş daha maaşımı almamıştım ve biliyodu. İlk seferde dil ucu ödiyim deseydi bari, üstelik o çağırıp o ye iç diye ısrar etmişti.

Haliyle bi'daha görüşmedim

ayy şaka gibi utanç verici erkeğe bak ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…