İlk bebek/ tecrübesizlik

Sultan Gezer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
760
499
53
merhaba anneler
Bebeğim 6 aylık ve şimdiden Ali babanın çiftliği açıp duruyoruz neden yapıyoruz bilmiyorum başta hayvanları görsün diye yapdım sonra bakdım seviyor susuyor bakıyor öyle koyuyom yürütece izliyor bende işimi yapıyorum fln ama bu doğru değil biliyorum apdal yapar mı böyle izlerse ? Annem hepimiz öylr büyüttük hani hanginiz apdal dedi. Dünde bi akrabamız baya erken başlatmışsınız dedi. Sizler de seyrettirdiniz mi Napdınız ?

Ben şunu duydum o an sıkıntı olmasa bile ilerde cocukda odaklanma sorunu vs gibi şeyler yaratabiliyormuş kaldı ki zaten radyasyon sonuçta onun yerine internette var yaş aralıklı etkinlikler o tarz şeyler yapabilirsiniz bence

ilk 2 yıl 0 ekran önerilir. hem bilişsel gelişimine hem de dil gelişimine zarar veriyorsunuz. gelişim öyle bir şey ki, bugün yanlış yaptım yarın sonucu gördüm diye bir şey yok.
işler kaçmaz ama o çocuk bir daha bu yaşında olmayacak,
ve çocuklar ekrandan çok çok az öğreniyorlar. hayvanların resmini gösterebilirsiniz, hikaye anlatabilirsiniz...

Acilen bırakın.Simdi rahat edersiniz ama bu rahatlığınızin cenebesini 2 yaştan itibaren çekersiniz.
Bir yakınım 6_7 aylıkken başlattı bunları izletmeye.İsimi yapıyorum dedi sizin gibi.Sapasaglam çocuğu 2 yaşından sonra geriledi.Com zorlandı.Konusmasi,hareketleri yürümesi bile gecikti.Beyin tembellesiyor yapmayın.
yakınım 2 yaşından sonra baya zahmet çekti doktorlar pedegoglar derken atlattı bu süreci gelişimi şuan normal artık.
Eline renkli kitaplar oyuncaklar vermek varken ne diye çizgi film?
bakın bende iki çocuk annesiyim.ve tek bakıyorum ikisinde.bugun hiç açmadık.biri 3.5 yaşında diğeri 4 aylık.cok zorlanıyorum.ama oluyor bu şekilde.alip aşağı götürüyorum.suyla evde oynuyor bolca.oyuncak etkinlik derken akşamı buluyoruz

Konuşmasını falan geciktiriyor diye biliyorum. Pek tavsiye etmiyorlar. Ben de ilk oğlumu yemek yedirirken çareyi öyle bulmuştum, sonradan çok alışkanlık yapti, cocuk videosuz yemek yemez oldu. Geç konuşma durumu olma ihtimalini de oğrenince hemen vazgeçtim

Kızım 4 yaşına girecek. 3 yaşına kadar sıfır ekran ile büyüttüm. Sonra pandemş derken bir saat izlemeye başladı. Konuşma ve davranış farklılığını o saat aralığında bile gördüm. Bizim küçüklüğümüz sokakta geçti oynardık istediğimiz saatte çizgi film de yoktu. Aptal olmadık ama TV izlemenin ruhumuzu nasıl etkilediğini bence görüyoruz. Bol etkinlik bol ilgi TV yi ya da ekranı unutturacaltır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…