İlk bebeğini kaybedenler ne durumdasınız :(

bahares

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
180
1
96
34
İstanbul
Bebeğimin kalbi durup kürtaj olalı 3 hafta oldu ama hala ben kendimi toparlayamadım. Avere gibiyim bazen aşırı derecede hassas oldum herşeye ağlıyorum bazen çok sinirli oldum. rabbimden sabır diliyorum. adet olmadım oda gelmedi hala beklemedeyim. ikinci bebek olursa aynı şeyleri yaşama korkusu hep aklımda. ikinciye hamile kalanlar durumlar nasıl psikolojik olarak korkular çokmu oluyor :2:

korma canım aynı şeyleri bende yaşadım yaklaşık 6 ay önce bebeyımın kalbi 6 haftalıkken durmuş kürtajla hemen alındı ve şimdi hamile kalamıyorum nedense sende aynı olucaksın dıye bişey yok bebeyının kalbı neden durmuş araştırdınmı hiç bana yardımcı olursun hem

korma canım aynı şeyleri bende yaşadım yaklaşık 6 ay önce bebeyımın kalbi 6 haftalıkken durmuş kürtajla hemen alındı ve şimdi hamile kalamıyorum nedense sende aynı olucaksın dıye bişey yok bebeyının kalbı neden durmuş araştırdınmı hiç bana yardımcı olursun hem

yeni bi gebelik istiyosan herşeye rağmen güçlü durman lazım canım ben 2kere yaşadım maalesef bu durumu inş 3.de Allahım kucağıma almayı nasip eder bende de vardı başlarda sürekli ağlama hali olur olmadık şeylere sinirlenme ama şimdi testlerle drlarla uğraşmaktan onlara vakit kalmıo

bi süre sonra diyosun zaten ben yeniden anne olmak istiyorum o zaman daha güçlü olmam gerek deyip silkiniyosunuz sizin daha yeni zamanla üstesinden geliceksinizdir

doktora sordum genelde ilk bebeklerde bu oluyor üzülme dedi. genelde her gebelikte karşılaşılan bir sorun dedi. ınternetten ben araştırdım kromozon bozukluğu olunca oluyormuş genelde. zaten araştırma süreci ikinci bir ölüm olursa yapılıyor dedı doktor.

nıye kalamıyorsun sorunmu var yoksa psıkolıjık mı

inşallah allah isteyen herkese nasip etsin ilk tecrübe çok kötü bir şey oldu. senin durumun ne peki şimdi bir şey buldularmı ikinciden sonra çok geçmiş olsun sanada herkes için zor bir süreç bu

canım ben de kürtaj olalı 2 ay oldu ben onun üstüne bi operasyon daha geçirdin problem cıktıgı için, dediğin gibi ilk bebeklerde çok sık görülüyormuş, 3 haftada adet olamaman çok normal 5-6 haftada oluyor geneli.. ikncide de aynı şey olacak diye asla şartlanıp da olumsuzluğu çağırma. bu durumu yaşayıp ikinci bebeğini sağlıkla kucağına alan çok insan var.

sakın kendini bırakma, Allah bebeklerimizin ilk hareketlerini hissettikten ve dünyaya geldklerini gördükten sonra bizden almasın inşallah...

amin allah o günleri gösterir inşallah ikinciye hamile kalanlarda hep o korkular kalmış çok okudum burdan acaba kalbi durdu mu acaba yaşıyor mu diye . sanada çok geçmiş olsun canım ikinci operasyon da kötü olmuştur bu olayın üstüne şimdi nasılsın

içerideki kanı atamamışım onu çektiler ikincide de, sonra bi kaç tane de hafif sancı verdiler kanama olsun diye. baya uzadı bizimki yani 40 güne kadar kanamam vardı çok şükür ki sen problemsiz gecrmişsin.

tabiki tekrar hamile kaldıgımzda tedirgin olcaz,hamile kalmak için 1 sene beklesek de bu değişmicek ama hersey Allahın elinde, inşallah tekrar aynı acıyı yaşatmaz bize.

ben şimdi fiziksel olarak iyiyim ama psikolojik olarak tekrar hamile kalmadan iyi olamam gibi geliyor, korunmuyorum inşallah hayırlı zamanda tekrar olur

inşallah allah isteyen herkese nasip etsin ilk tecrübe çok kötü bir şey oldu. senin durumun ne peki şimdi bir şey buldularmı ikinciden sonra çok geçmiş olsun sanada herkes için zor bir süreç bu

görünürde önemli bişey yok ama 2düşüğüm olduğu için dr en ufak detayı atlamıo yapılmadık test operasyon kalmadı artık sanırım bakalım artık yapıcak bişey yok dedi geçen hafta dr bakalım beklicez Allahtan hayırlısı

sana test falan yaptılar mı nie düştü die büyük bi ihtimal ilk die yapmamışlardır ama yaptır derim ben benim şimdiki aklım olsa ilkinde yaptırırdım herşeyi

6haftalıkken kalp atışlarını mı duydunuz benim 7haftaö bitmişti dr anca duyulur demişti

inşallah canım üzme kendını tekrar olur sakatmış demekkı kalbı dayanmamış. kürtajı yapan doktor asistanmıydı acaba senın benımde doktorum sağ olsun her zaman dua edıyorum ona. inşallah en kısa zamanda allah nasip eder. psikolojik olarak bende berbatım hala hep gözümü kapatınca doktorun suratıma bakıp kalp atışı yok demesı aklıma geliyor ağlayıp duruyorum. çok acı ama insan acıları yaşadıkça güçlenmesi gerekiyor. allah sabır versın herkese en kısa zamanda hamıle kalırız inşallah.

yapmadı test ilk diye aynen dediğin gibi test aşamalarına girmek istemiyorum onları kaldıramam birde şimdi. iyice psıkolojım bozulur. eşim doktora ıkıncıde böyle bişey olur dıye korkuyor dedı benım için. doktor o allahla bebek arasında biz müdahale edemeyiz dedı. kan pıhtılaşması olunca bıle coraspirin verıyoruz sadece o kadar dedı. ikinciyi beklicez artık sende ne çıktı pekı testlerde.

o aşamalara girmek istemiyorum deme canım ben 2.düşükten sonra bi girdim 1senedir çıkamadım ben senin iyiliğin için söledim en azından kan pıhtılaşması testini trioid testini böle ufaklarını yaptırabilirsin banada dr 1.de aynı şeyi söledi ilki böle olucak die 2.de de aynısı olucak diye bişey yok yapmamız gereken hiçbişey yok dedi 6ay sonra bidaha hamile kaldım ama yine düşürdüm o 2.düşükten sonra o kadar pişman oldum ki nie yaptırmadım ben die tabiki düşücek olan bebek düşüo ama önleminide almak lazım dr sadece coraspin veriyoruz deyip küçümsediği şey bebeğinin hayatına mal oluo

benim en başında eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu hamile kaldım düştü sana dedikleri gibi yapıcak bişey yok dediler 6ay sonra 2.ye hamile kaldım o da düşükle sonuçlandı sonra dr değiştirdim tekrardan testler falan bu seferde eşimin sperm yapısı morfolojisi bozuk çıktı ilaç falan kullandı düzeldi bi 4-5ay denedik olmadı ben yine daha iyi dr arayışlarına çıktım tabi

bi tüp bebek merkezi buldum şimdi oraya devam ediyorum eksik gördüğü testleri yaptırdı dr beklemedeyiz artık benim bi tek triodim yüksek çıktı bu gebe kalmayı zorlaştırdığı gibi düşüğüde sebep oluyomuş şu anlık bi tek bu gözküo onun içinde ilaç kullanıyorum zaten

ben hamıle kalınca doktor ultrasonla karnımdan bı kere 8 haftada duydu zaten gerisi hep alttan muayene oldu. ilk etaplarda çok küçük diyordu doktorum hep bi sorun vardı aklımda hep bi korkuyla gıttım kontrollere .7 haftamda troıd testını yaptı bana ama temız çıktı bebek başından berı hep küçüktü ve sorunluydu anlıyacağın. 9 haftaya kadar hep alttan muayene oldum. yaşamıyacağı aslında o zamandan bellıymıs dımı. hep stres yaptım kendımı uzdum sınırlendım acaba ondan mı kalbı durdu dıyorum bazen

kendini suçlama canım dediğim gibi düşücek olan bi bebek sen amuda da kalksan dr elinden geleni yapsada düşüo inş 2.de sağ salim kucağını alırsın artık bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…