• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk bebeği kucağına alıp ikinci bebeğe karar vermek

kilimcinin kor kizi

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2022
32
50
18
35
Merhaba tüp bebek tedavi yöntemiyle ilk denememizle oğlumuzu kucağımıza aldık çok şükür bir yaşını da geçti ikinci bebek için çok beklemek istemiyoruz yeniden tüp bebek yöntemiyle hamilelik süreci nasıl oluyor tecrübesi olanlar anlatırsa çok sevinirim

Merhabalar, oglunuzu Allah bağışlasın ben kendi tecrubemi aktarayım size. 2019 yılında tüp bebekle kızımi kucağıma aldım çok şükür kardeş istemiyordum çünkü kızım çok zor bi bebekti 4 yaşına geldi ama nasıl geldi bir ben bir Allah bilir 😀😀 tatlı şeyler bunlar tabi ama hala uyku problemi olan bir çocuk daha doya doya uyuyamamiskrn ikinci çocuk düşüncesi beni Korkutuyordu. Tabi birde hiç dondurulmuş embriyo olmamasida etken yeniden tedaviye başlamak zor mesekkatli maddi manevi. Eşim çok istiyordu ikinci çocuğu doktorum istiyorsanız geciktirmeyin 2 sene sonra şuan ki yumurtaların olmayabilir dedi çünkü sadece sağ yumurtalıgimda yumurta vardı sol artık boştu. Mayıs ayında bir cesaret başladık tedaviye şuan 14 haftalık hamileyim birde oğlum olacak inşallah dondurulmuşum olsa hiç düşünmez yapardım belki beni yeniden başlamak yordu biraz. Umari sizin dondurulmus embriyonuz vardır.

Merhabalar, oglunuzu Allah bağışlasın ben kendi tecrubemi aktarayım size. 2019 yılında tüp bebekle kızımi kucağıma aldım çok şükür kardeş istemiyordum çünkü kızım çok zor bi bebekti 4 yaşına geldi ama nasıl geldi bir ben bir Allah bilir 😀😀 tatlı şeyler bunlar tabi ama hala uyku problemi olan bir çocuk daha doya doya uyuyamamiskrn ikinci çocuk düşüncesi beni Korkutuyordu. Tabi birde hiç dondurulmuş embriyo olmamasida etken yeniden tedaviye başlamak zor mesekkatli maddi manevi. Eşim çok istiyordu ikinci çocuğu doktorum istiyorsanız geciktirmeyin 2 sene sonra şuan ki yumurtaların olmayabilir dedi çünkü sadece sağ yumurtalıgimda yumurta vardı sol artık boştu. Mayıs ayında bir cesaret başladık tedaviye şuan 14 haftalık hamileyim birde oğlum olacak inşallah dondurulmuşum olsa hiç düşünmez yapardım belki beni yeniden başlamak yordu biraz. Umari sizin dondurulmus embriyonuz vardır.
Maşallah ikisini de sağlıkla büyütün.. benim var dondurulmuş embriyolarım tedaviye neresinden başlanıyor hiç bilmiyorum. Bi de il değiştirdim yavrular başka ilde ben bambaşka bi ilde nasıl olacak hiçbi fikrim yok

Benim de 2 oğlum tüp bebek. Ilki 2 yaşına bastığı ay transfer oldu. Ve ikinci oğluma hamile kaldım. Iyiyiki diyorum ,zor süreçler ve stresli dönemler ama kardeş kardeş oynamaları her şeye değer..
Bizde farklı ilde tedavi gördük ,bir şekilde hal oluyor.

Maşallah ikisini de sağlıkla büyütün.. benim var dondurulmuş embriyolarım tedaviye neresinden başlanıyor hiç bilmiyorum. Bi de il değiştirdim yavrular başka ilde ben bambaşka bi ilde nasıl olacak hiçbi fikrim yok
Önce embriyolarinizin olduğu merkezi arayın eğer çok Uzak ise embriyonuz yeni merkeze transfer edilir hallolur yani istiyorsanız bir yerden başlamak gerek oğlunuz 1 yaşındaymış daha ikincide olur inşallah rabbim nasip eder.

Sıkıntı neydi tüple oldu? Amh, fsh kaçtı?
İlk muayeneye gittiğinizde itibaren ne kadar sürüyor süreç? Drgida takviyesi verdi mi yumurta kalitesi için?

Benim de 2 oğlum tüp bebek. Ilki 2 yaşına bastığı ay transfer oldu. Ve ikinci oğluma hamile kaldım. Iyiyiki diyorum ,zor süreçler ve stresli dönemler ama kardeş kardeş oynamaları her şeye değer..
Bizde farklı ilde tedavi gördük ,bir şekilde hal oluyor.
İkincide nasıl bi süreç oluyor dondurulmuşla nerden başlanıyor tedaviye?

Bizde oturduğumuz ilden başka bir şehire taşındık. Benimde embriyolarim kalmıştı. Dedim ki yaşadığımız şehirdeki merkeze getireyim burda Transfer etsinler fakat hiç bir merkez garanti vermedi. 8 saat yol vardı. Uçakla yasakmış zaten gelmesi. Yolda cozunebilir bozulabilir dediler. Aynısını kendi merkezim de dedi. Yanu hic bir merkez garanti vermedi birde transfer parasi kadar getirme ücreti de ayri cabasi. Bizde hiç risk almadık açıkçası. Transfer zamanı tedavi gördüğüm hastaneyi aradım, transfer olmak istediğimi söyledim doktoruma oda ordan sagolsun ilaçlarımı yazdı. Rahim kalınlığı için ordan normal bir kadın dogumcuya muayene ol demişti bende burdan muayene oldum ölçümunu ayarladık Rahim kalınlığıni filan söylemiştim. Sonra bir gün kararlastirdik gittim transferimi oldum. Yanliz 2 gün istiharet ettim hemen yola çıkmayın dedi. Çok şükür ikizlerimi aldım kucağıma. 🤲🥰sizde bence riske girmeyin derim. Doktorunuzla görüşüp hallolur inşallah. Hayırlısı olsun Hakkınızda.
Önce embriyolarinizin olduğu merkezi arayın eğer çok Uzak ise embriyonuz yeni merkeze transfer edilir hallolur yani istiyorsanız bir yerden başlamak gerek oğlunuz 1 yaşındaymış daha ikincide olur inşallah rabbim nasip eder.
Hiç tavsiye etmediler maalesef yolda bozulabilir dediler hangi merkezi aradiysam.

İlk muayeneye gittiğinizde itibaren ne kadar sürüyor süreç? Drgida takviyesi verdi mi yumurta kalitesi için?
Bende çikolata kisti eşimde morfoloji 0 idi normal 2 sene denedik olmadı çok beklemek istemedik direk tüp bebeğe başladık. İlk tedavide iyiydi değerlerim ama hatırlamıyorum şimdi zaman geçti ikincide doktorum baktı ama ben bilmiyorum bir problem yok demişti. Ben regl ikinci günü gittim iğneye başla di reglin 16. Günü transferim oldu ikincide yumurtalarım çabuk büyüdü gelişti erken oldu biraz totalde hepsi 1 ay diyelim .

Bende görünürde hiçbi sıkıntı yoktu eşimde de herşey gayet normaldi ama bebeğimiz olmuyordu tüp bebeğe karar verdik doğumum da normal doğum olmadı oğlum bi türlü inmedi kanala ve sezaryen doğum yaptım doğumda doktorum tüplerimi kontrol ettiğinde iki tüpün de rahime yapışık olduğunu gördü o yüzden olmuyormuş meğer. Ben sezaryen istemiyordum ama bi hayır varmış işte ..

Back