Gebeliğe Hazırlık İlk Aşılama Tedavisi Sürecim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kubra cicek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2024
7
1
26
Öncelikle herkese Merhaba ;

Eşim ile çoçuk kararı aldığımız için 1 yıldır korunmuyorduk ve hamile kalamadım ve sonunda doktora gittim bizden bazı testler istendi ( hsg rahim filmi , amh, sperm testi ) ve her şey çok şükür temiz çıktı ve hemen aşılama tedavisine karar verdik.
6 gün Gonal-F 150 ml doz iğne vuruldum sonrasında doktor kontrolüne gittiğimde çoklu yumurtalarım gelişmiş 18 mm 20 mm vb. Ertesi gün Ovitrella çatlama iğnesi vuruldum 36 saat sonra aşılama yapıldı. Sonrasında doktor 10 gün boyunca gün aşırı ilişki önerdi. Bu süreçte günde 3 defa progestan fitil kullandım aşılamadan 15 gün sonra kasık ağrısı ile evimin yakınındaki başka bir doktora gittim muayene oldum. 3.5 kistim oluşmuş ağrılarım o yüzdenmiş doktordayken de kahverengi lekelenmem başladı regl olmuşum. Çok üzüldüm çünkü doktorum da beni çok fazla umutlandırmıştı yüksek doz verdim ikiz ve ya üçüz gebeliğe hazır mısın diye ! Sormuştu. ben kasık ağrılarını gebeliğe yorarken kullandığım iğneler bende kist olmasına sebep olmuş. Her şey Allah’ta o ne zaman nasip ederse olur biliyorum ama ilk deneyimde böyle bir şey yaşamak beni üzdü. Aşılama tedavisi olduğum doktora tekrar bu salı gününe randevu aldım. Doktor eşliğinde devam edeceğim. Ben bu süreçte burada aşılama ile ilgili bir sürü mesaj okudum.Şimdi yazma sırası bendeymiş :/ (kist ultrasonumu da ekledim)

Eklentiler

• IMG_5150.jpeg
    IMG_5150.jpeg
    84,6 KB · Görüntüleme: 23