İlişkilerde eğitim farkı sorun çıkarır mı?

Aabt_112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2019
27
6
Ben ilk ve acil yardım okuyorum sevgilim ise lise 2 terk ve imalat makine operatörü.yani kendi işi var başkasının elinin altında çalışmıyor.ben 20 o ise 21 yaşında.Anneme ilk 18 yaşımdayken anlatmıştım yaşım küçük diye karşı çıktı.simdi de aramızda ki saçma sapan bir eğitim farkından dolayı burun tırın ediyor:KK43:cok da seviyorum ve ailelerimiz de tanışıyor lar.bubarafa annem ailesini de kendisini de sever .siz olsanız ne yapardınız.lutfen akıl verin:KK61:

Ben ilk ve acil yardım okuyorum sevgilim ise lise 2 terk ve imalat makine operatörü.yani kendi işi var başkasının elinin altında çalışmıyor.ben 20 o ise 21 yaşında.Anneme ilk 18 yaşımdayken anlatmıştım yaşım küçük diye karşı çıktı.simdi de aramızda ki saçma sapan bir eğitim farkından dolayı burun tırın ediyor:KK43:cok da seviyorum ve ailelerimiz de tanışıyor lar.bubarafa annem ailesini de kendisini de sever .siz olsanız ne yapardınız.lutfen akıl verin:KK61:
Bence eğitim değil anan kişinin kendini geliştirmiş olması çıkmakta önemli ve ekstra olarak işide var bence vazgeçmeyin kız anneleri hep başta hayır der biraz ayak diretir ısrarlı ben kararlı olun inşallah kavuşursunuz 😊

Ay inşallah yaa ben de öyle düşünüyorum ama işte bakalım hayırlısı Allah'tan 😄

Ben avukatım nişanlım lise mezunu çoğu ünv mezununa hem iş hem karakter hemde konum olarak taş çıkarır.Ailem de tam destekçim.Umarım kavuşursunuz.Sadece evlenmek için yaşın çok küçük.

Diploma olarak değilde kafasını geliştirmişmi ona bakın.
Eğitimin önemi yadsınamaz bi gerçek. Dar düşüncelimi kafası lise 2 demi kalmış ona bakın

Evlilik için sadece eğitim farkı değil her türlü fark sorun çıkarır. Evliliği sağlıklı bı şekilde yürütebilmek için her konuda aynı olman lazım. Yani kendinin erkek versiyonunu bulman lazım. farklar felaketlere yol açmadan bile illa ki pürüz cikariyor

Önemli olan zihniyet, kafa yapısı, huyu. Küfreder mi, kaba mı, aşağılar mı, aşırı kıskanç mı, kısıtlayıcı mı, cimri mi gibi özellikleri yoksa iyi biridir muhtemelen. Bunlar diplomayla olmaz.

Ayrıca daha küçüksünüz. Sabır biraz.

Hiçbir problem olmuyor. Kişinin aklı yerinde olsun. Galiba annenizin aklında başka soru işaretleri var bunları bahane ediyor. Etrafimda bu şekilde evli ve mutlu çok çift var. Bizzat ben de aynı durumdayım. Hiç sorun yaşamadım. Bence annene gerçek problemin ne olduğunu sor.

Benim gözümde aşırı değilse ne yaşın ne eğitim seviyesinin bir önemi var. Ne ilkokul mezunlarıyla tanıştım hayatı o kadar iyi tanımış saygın davranıyor ne yüksek lisans bitirmişlerle tanıdım okuduğu kitaplar dışında hayata dair 1 bilgisi duygusu yok

Eğitim farkı, sosyo-kültürel fark ve hatta ekonomik fark çok yüksekse yine sorun çıkaracaktır. Eğitimde siz eğer fakülte bitirmiş doktora yapmış bir kimseyken eşiniz lise mezunu ya da açık öğretim mezunu ise elbette fark çok ciddi açılacağından ilişkide sorun yaratır. Birlikte aynı kitabı okuyup tartışmayı bir kenara bırakın siz isteseniz de o kitabı okumak istemez. Hayat sadece gezmek, tozmak, yemek, tv izlemek ve uyumaktan ibaret olmayacağı için entellektuel konularda her zaman karşı taraf yetersiz ve çoğu halde yavan kalacaktır. Istisnalar kaideyi elbette bozmaz. Ben çoğunlukla yaşanması muhtemel sıkıntılardan söz ettim.

Hangi eğitimmden bahsediyorsun ezberi kuvvetli olanların zeki ezberi kötü olanların aptal olarak görüldüğü eğitimden mi bireyin kendin eğittiği düzeyden mi

Eğitim farkı sorun çıkarır net.
Sen çıkarmadın evlendin diyelim
İleride eşin en ufak olayı gurur yapıp yine çıkarır.
Hatta eş ailesi de katılır bu duruma.
Ben ne çocukluk aşklarının eğitim farkı yüzünden boşanmayla sonuçlanmasına tanık oldum hey yavrum hey...
Annenizi dinleyin.

X