İlişkide yaş farkı, Evlilik

cangozum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
369
79
Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim 4 aydır biriyle görüşüyorum kendisi benden 16 yaş büyük, evlenip ayrılmış ve 2 çocuk sahibi.Ona çok aşığım ve seviyorum bundan önce hayatımda olanlardan çok farklı kesinlikle ruh eşim gibi hissediyorum ve seviyorum. 1 hafta önce aileme anlattım bu konuyu. 2 defa onun evine gitmiştim anneme bundan da bahsettim annem bi şey yaptınız mı diye sordu yapmadık dedim ve inanmıyor bana evleniceksin diyor bana kaçışı yok diyor ve şu an benimle konuşmuyor. Onlara önceden evlenip ayrıldığını ve çocukları söylemedim, söyleyemedim. Çünkü keşke olmasaydı diyorum kendim bile kabullenemiyorum çocuklar haftasonları babalarıyla birlikte oluyolar. Bu durumu evlenince ne kadar kabullenirim bilmiyorum ben bunları daha tam kabullenememişken annem evleniceksin kaçışı yok diyor. Ve evlenirsek yaşıyacağımız yerde benim mesleğimde iş imkanı az. İş bulamayıp evde oturmaktan da korkuyorum babam da ondan korkuyor ama annem o kadar sinirli ki. Onu çok seviyorum ama evlilik konusunda henüz emin değilim .Benim size sormak istediğim evlenmek doğru bir karar mı ? Sevgi geçer diyolar doğru mu ? İş bulamazsam herşey kötü olucakmış gibi düşünüyorum yanılıyor muyum ? bi de yaşım 22 evlenmek için erken mi ?

hala evli olmasın?

nasıl tanıştınız bu adamla?

tabi ki doğru karar değil!
ne senin için, ne de o çocuklar için!
zaten çocukları da kabullenememişsin!
anneni ne yap yap birlikte olmadığınıza ikna et
edemiyorsan 2 çocuğu olduğunu söyle

yeni evli olacaksın, çok gençsin, haftasonları eşinle yalnız kalmak, gezmek isteyeceksin
eşin çocuklara gelmeyin derse çocuklara yazık, inat edip çocukları da çağırırsa da sen mutsuz olacaksın
22 yaşında, daha işin yok, maddi gücün yok, hem evleneyim diyorsun, hem kendinden 16 yaş büyük biriyle, hem de 2 çocuğa üvey annelik yapayım diyorsun ki kendin çocuksun
şu yazdıklarından bile kesinlikle hazır olmadığın belli!
kendine de çocuklara da bunu yapma!

muzurtilkimin yazısının altına imzamı atarım aynı fikirdeyim

Universite okuyan bellikide zeki bir kizsin sana kimse zorla birsey yaptiramaz. Askindan olsende bu adamdan ayrilmalisin. 16 yas buyuk evli bosanmis olsa sadece belki bir yere kadar kabul edilirdide isin icinde cocuklar girince cok degisir. Gul gibi hayatini soldurma hatali bir secim yuzunden

bir de değinmemişim
arkadaşım 4 ay mı? 4 ay!

Kendi içine bile sinmemiş, buradan belli oluyor. Ayrıca annen ne hakla seni boşanmış, iki çocuklu bir adama sepetlemeye çalışıyor? Tanımadığı, nasıl biri olduğunu bilmediği adama nasıl bu kadar rahat göndermek isteyebiliyor? Nerede çocuğunu düşünmek, korumak. Sırf birlikte olduğunu düşündüğü için çok yanlış olabilecek bir evliliğin içine atıp hayatının en güzel yıllarını mahvedecek mi yani? Birlikte olsan ne olur sanki, bu o adama mı kaldın demek? Daha çok gençsin, benim de bir süre önce kendimden 15.5 yaş büyük sevgilim vardı, onun çocuğu da yoktu, ilk heyecan geçince yaş farkının yol açtığı uyumsuzluklar aşkı tüketti. Bu genelde böyle oluyor, istisnalar dışında. Sizinki de o nadiren güzel olanlar gibi değil sanki.

10 sene sonra sen en güzel yaşında olcaksın adamsa 50 ye merdiven dayamış, olgunluktan yaşılığa adım atmaya yakın biri olacak.

Ay dört ayda çok sevmiş de ruh ikiziymiş de. Çocuksun sen daha. Ne kadar ilişki yaşadın ki bu insanın doğru olduğuna karar verdin? Üniversiteli genç kızın iki çocuklu bir adamla ne işi olur. Kesin internet üzerinden tanışmışsındır ve çok büyük ihtimalle o adam evli ve iki çocuklu bir adamdır.

benım esımle de aramda 14 yas var bırde cocugu var yaklasık 6 yıl suren bır evlılıgı olmus, su an eskı este bızımle aynı sehırde cocuk ıcın arada telle falan gorusuyorlar, cocugun okul etkınlıklerınde yada ozel gunlerde ıster ıstemez bır araya gelıyorlar ,bana ılk zamanlar cok zor geldı eskı esle gorusmesı olsun, cocuga karsı gosterdıgı asırı ılgı olsun falan fılan...

ama herseyı zamanla astık, cocuk haftada ıkı gun bızde, bayramlarda falan genelde babasında kalıyordu ama artık evlenıyoruz ve benım aılem baska sehırde oldugundan onları da zıyaret etmemız gerekecek o nedenle artık rutın gunler dısında ozel durumlarda bızde kalma kısmısı degısecek ıster ıstemez, eee ılerde kendı cocugumuzda olunca ısler ıyıce farklı bır boyuta gelecek.

egerkı esınız sızın ve cocuklarınız arasındakı dengeyı kurabılıyorsa sorun yasamazsınız. bızımkı bu dengeyı son bır yılda ancak kurdu ve cocuk olması benım acımdan sorun teskıl etmıyor, ben fazla muhattap olmuyorum mesafelıyım o da bana karsı oyle ama asla cocukla aramızda kotu bır soz-laf dalası-fızıkı bısı olmadı sevıyorum onu onunda benı sevdıgını halaları falan soyledı gecenlerde.. zaten uslu bır cocuk sadece yemek secmesı ve bıraz dagınık olması gozume batıyor zaman zaman ama ona da alıstım artık

ama sızın yasınız evlenmek ıcın bıraz genc, bıra zdaha buyuyup para kazanıp hayatınızı yasayıp sonra evlenmenızı tavsıye ederım tecrubelerıme dayanarak, annenız bıraz mutasıp sanırım kı boyle bır tepkı vermıs. ayrıca bosanmıs ve cocugu oldugunu ogreırlerse ılk etapta tepkı verırler gerısı sıze ve es adayınıza kalmıs,ailenizi ikna etme kısmı.

benım esımı kımse ıstemedı yas farkı-bosanmıs olması ve cocuk yuzunden ama ben hep onu savundum. zor gunlerımızde oldu, benı uzdugu de kırdıgı da oldu farklı sebeplerden ama su an aılem de onu kabullendı hatta kıymetlı damat oldu ama bunda onunda payı var hep saygılıydı onlara karsı.

bırde sen kendı yasadıklarını kendın daha ıyı bılırsın , karsındakı ınsanı da herkesten daha ıyı tanırsın bızım sana soyleyeceklerımız sadece tavsıye nıtelıgındedır sen kendı kararını kendın vermelısın bence...

Kizim , evladim sen manyak misin ???

16 yas buyuk adamla ne isin var, sen 22sin adam 40 gozun kesiyor mu?? Sen 28ken adam 44 olacak, ne isin var baban yasinda adamla???

Haydi bunu da gectim, 22 yasinda ne evlenmesi? Bir okulunu bitir, parani kazan, kendi ayaklarinin uzerinde dur, sonra git ne halt yersen ye.

Annen cok cahil, sirf cinsellik yasadin diye ille de evleneceksin diyor, bu nasil bir kafa, insan kendi kizina bunu nasil yapar? Hem de 16 yas buyuk, cocuklu bir adamla?? Baban da garip, adamin 2 cocugu hakkinda hic mi bir sey soylemedi ?? Hem de 16 yas buyuk?

Her seyi gectim, sen gencecik kizsin, 2 cocuklu adamla neden evlenesin, yasitin dengin biriyle olmak varken ?

Suraya yapmaman icin tonlarca neden yazarim ama yapman icin bir tane neden bulamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…