• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iliskide iletisimsizlik sorunu.

Sadece-Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
241
336
33
Merhaba arkadaslar,
Alti aylik bir iliskim var, ve hersey cok hitli gelisti. Birbirimizi cok seviyoruz ama iletisim sorunlari yasamaya basladik son zamanlarda. Aileler isim koymamizi istiyor, ancak korona sebebiyle erteledik simdilik.
Sevgilim farkli bir sehirde yasiyor ve kendi isi icin orada yasamakta. Ama hemen hemen her gün veya haftasonlari hep yanima geldi. Ben iki kere gittim. Bu arada ikimizde bosanmis kisileriz ve cocuklarimiz yok. Ben 35 o 40 yasinda. Ailelerimiz cocuk icin biraz baski yapiyor. Ben bir aydir issizim.
Ben issizliksebebiyle kafamda cok takintili oldum. Hemen cocuk olmaz gibisinden. Sevgilim hemen cocuk sahibi olmak istiyor. Ancak problemler nerede yasayacafimizdan tutun, onun isyerindeki muhasebe isini yapmami istemesi den tutun, benim suskun ve sakin, ve kendisinin aceleci ve cok konuskan olmasinda basliyor.

kendisi is yerinde cok stressli son zamanlarda. Farkindayim ve bu yüzden üstüne gitmemeye calisiyorum. Yemegini hazirliyorum, evine gidip temizlik düzen subu yapiyorumhepsini elime yapismaz. Yani kisacasi evli hayati yasiyoruz.

Kendisi sürekli hep talep ve istekleriyle gelmekte. Aciklamaya calistigimda sinirleniyor. Neden konusmuyorsun neden bu kadar geei planda kaliyorsun demekte. Bende kendisine daha alti aydir beraber oldugumuzu hatirlattim. Bu cok zoruna gitti. Ben sana evlenme teklif errim kabul ettin ve suanda alti aydir beraberoldugumuzz söylüyorsun dedi.

bu iletisim konulari icin önereceginiz kitaplar var mi? Bende hataliyim bunun faekindayim. Ama kendisi sürekli fikir defistiriyor ben bu yüzden karar veremiyorum. Birde isyerinde asiatani var. Isinden dolayi (saglik sektörü) aksamlari daha telefonlasmasi gerekiyor. Beni rahatsiz ediyor hatta kiskaniyorum. Bunu kendisinede söyledim. Cok gereksiz dedi, ama sürekli asistanin ismini duyar oldum isyerindeki problemdwn ötürü.

swvgilim annesi kizim bak sen yönlendir oglum kararsiz insansir sürekli bir is bitmeden diger ise atlayan biri. Sen mantiginla onu yardimci ol dedi. Olmadi bir müdder onun yanina tasin, gelip gidersiniz. Kursa basliyacakmissin o sehirde ayarla yalniz kalmayin dedi. Yüzük takarsiniz covid durumu düzelince nikah yaparsiniz dedi.

Dün tartistik dedim herkes karisiyor herkes benden birseyler bekliyor. Sinir krizi gecirdim. Sevgilim ne yapacagini sasirdi. Üstüne cok gittim. Biraz yalniz birakayim swni dedi.

Ben kendi acimdan ne yapavilirim diye düsünüyorum? Sürekli kavga subu olmasin diye alttan aliyorum. Sevgilim bunada kiziyor benimle ilerisim kurmuyorsun diyor, bazen tartismakta gerekir diyor.

Ben cekingen bir insanim issiz kalinca özgüvenimde yerlerde acikcasi. Bu durumdan ötürü asiatanini bile kiskaniyorum.
Bana biraz akil fikir verin arkadaslar bu durumu en az hasarla nasil düzeltebilirim. Sevgilim biraz benim dedigim olsun kafasinda.

6 aylik iliskide iletisim sorununuz varken evlilik ve bebek dusuncenizi biraz askiya alin derim. 6 aylik iliskide kv.adayinizin bile dahil olup fıkır vermesi de cok yersiz olmus.
Birbirinizi tanidikca iletisim sorununuzun bitecegini dusunuyorum. Benim dedigim olsun kafasindaki bir insanla zor ama hayat ve karar sizin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

İletişimsizlik çok büyük bir problem. Annesinin ricası da şeye benzemiş bazı anneler çocuklarıyla başa çıkamaz ve kreşe gönderir ya uğraşamıyorum artık diye orada öğretmenli naparsa yapsın diye. Evlilikle ilgili kötü bir tecrübeniz var. Kimse için kendinizi heba etmenin anlamı yok. Karşı taraf ne kadar özen gösteriyorsa siz de o kadarını verin.

Son düzenleme:
aslinda verilen fikirler mantikli,
es adayinizin sizi kendi isyerinde istemesi de guzel bir sey , hem issizlik psikolojinize iyi gelir, hem de ben normalde severim esimle ayni yerde calismayi, ama zor tabi ki.

yine de tabi ki ne kadar iyi de olsa bunlar sizde baski olusturuyorsa hos degil.

Yine de es adayinizin dedigi gibi siz biraz daha acik olmalisiniz, neyi isteyip neyi istemediginizi oncesinde soylemelisiniz.
Sinir krizi gecirecek bir sey yok mesela su anlattiklarinizda, ama demek ki siz hicbirini sakince konusarak anlatmamissiniz birikmis sizde de haliyle boyle cikmis disari.

Subu ne demek? Anlamadım o kısımları.

Asistanı kıskanmak konusunda haklı, gereksiz olmuş.

Evlilik teklifini kabul ettiyseniz orda da haklı sanki, kabul ederken de kısa süredir birlikteydiniz sonuçta.

Yetişkin, yaşını başını almış koskoca insanlarsınız. İlk kez evlenecek olanlar bile şu dönemde bir çok töreni atlıyor. Sizin işi yokuşa sürmeniz de gereksiz. Kıyın belediyede bir nikah olsun bitsin. Tabi evlenmek istiyorsanız. Yok evlenmek konusunda endişeleriniz varsa bir şey diyemeyiz.

Evlenme teklifi edilmiş kabul edilmiş.
Ardından biz daha 6 aydır beraberiz cümlesi saçma.

Bu konuda adam haklı.

Madem zamanı kısa buluyorsunuz.
Teklife evet demeyecektiniz.
Evli gibi bir düzene karşı çıkacaktınız.

Bunun dışında hep ben benim dediğim diyen insanla işiniz çok zor.
Siizn duygularınızı daha çok hesaba katmalı.
Duygularınızı korkularınızı çekinmeden paylaşın.
Iletisimi düzeltmeden de evlilik bebek kısmına geçmeyin derim.

Subu ne demek? Anlamadım o kısımları.

Asistanı kıskanmak konusunda haklı, gereksiz olmuş.

Evlilik teklifini kabul ettiyseniz orda da haklı sanki, kabul ederken de kısa süredir birlikteydiniz sonuçta.

Yetişkin, yaşını başını almış koskoca insanlarsınız. İlk kez evlenecek olanlar bile şu dönemde bir çok töreni atlıyor. Sizin işi yokuşa sürmeniz de gereksiz. Kıyın belediyede bir nikah olsun bitsin. Tabi evlenmek istiyorsanız. Yok evlenmek konusunda endişeleriniz varsa bir şey diyemeyiz.
Şu bu sebeplerle gibi🤗😂

6 aydır tanıyorsunuz daha. Evlenmiş boşanmışsınız daha temkinli olmanız gerekmez mi? 6 ay evlilik için karar vermede çok kısa bi süre. Ayrıca 6 ay içinde bu kadar olumsuzluk görmüşken neden evlilik?
ve ve neden adamın evini temizliyorsunuz. Evli gibi diyorsunuz ama evlilik bu mu? Daha sevgiliyken içinde oturmadığınız evi temizlemek ne kadar saçma.
rahatsız olduğunuz onca şey varken Kitaplarla iletişimi sağlamlaştırmak yerine, ben bu adamla evlensem mutlu olur muyum diye düşünün. Hep kitap okuyarak olmaz ki 🤷🏼‍♀️

Konunun özü bu değil biliyorum fakat daha altı aydır beraberiz dediğiniz kişinin evine elime yapışmaz deyip temizliğe ve yemek yapmaya gitmeniz üstelik buna “evli hayatı” demenizi hiç ama hiç anlamlandıramadım.

Back