merhaba,
eşimle ilişkiye girdikten sonra kanamam oluyor. dr gittimve bana duphaston verdi. 1 ay arayla iki kutu kullandım ancak yine kanamam oldu. şimdi yine farklı bir doktordan randevu aldım haftaya gideceğim, smear testi yaptırmayı düşünüyorum. ancak korkuyorum. konu hakkında bilgisi olan var mı?
Rahim ağzın temizse endişelenme, enfeksiyon gibi bir durum olması muhtemel bence. Olabiliyor böyle şeyler ama enfeksiyon varsa da tedavi edilmezse rahim ağzında sıkıntı yaratabiliyor. Çok geçmiş olsun.
merhaba,
eşimle ilişkiye girdikten sonra kanamam oluyor. dr gittimve bana duphaston verdi. 1 ay arayla iki kutu kullandım ancak yine kanamam oldu. şimdi yine farklı bir doktordan randevu aldım haftaya gideceğim, smear testi yaptırmayı düşünüyorum. ancak korkuyorum. konu hakkında bilgisi olan var mı?
Korkutmak istemem ama ilişki sonrası kanama çok hayra alamet olmayabiliyor...
Rahim ağzı temiz demişsin ama maalesef smear testi yaptırmadan bu anlaşılmaz. Acilen smear testi yaptır. Ve mutlaka Cerrahpaşa gibi patoloji labratuarı çok iyi olan bir yerde yaptır, bu konuda öze hastanelere güvenme.
Smear testi asla korkulacak bir şey değil. Tamamen ağrısız 2 dk. lık hayat kurtarıcı bir işlem. Şahsen, benim hayatımı kurtardı. Vakit kaybetmeden mutlaka yaptır, umarım temiz çıkar, sonuçları da bize bildirirsen sevinirim...