• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlinti

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Merhabalar, 22 olmak üzereyim. 12. sınıfta yavaş yavaş başlayan temizlik takıntım 3 yıl boyunca evde kalmamla alevlenmişti. Bu yıl okula başladım, çok şükür atlattım, en azından gerektiği kadar temizliyorum-temizleniyorum ancak kötü şeyler yaşadığımda temizleme hissi en üst düzeye çıkıyor. Sadece temizlemek istiyorum. Yorulana kadar, bıkana kadar ya da ellerim deterjandan tahriş olana kadar. Bu neyle ilintili? Siz de yaşıyor musunuz böyle şeyler? Kimi kötü hissettiğinde yemek yer, kimi örgü örer, kimi uyur. Böyle bir durum mu yoksa klinik bir vaka mıyım? Destek almama gerek var mı?

Kimi yer, kimi uyur demişsiniz de bunlar da aşırıya kaçtığında klinik vaka olur.

Sizinki de klinik vaka.
Yaşadığım kötü olayı atlatana kadar oluyor bu, sonrasında normale dönüyorum.

kesinlikle yardım almalısınız. her şeyin fazlası zarar. tamam pis de olunmaz ama aşırı temizlik de iyi değil.
kapı kolu tutmayanı, telefonuna her kullanışında sileni, 3 saat banyoda kalanı tanıyorum. bu kadar vahim misiniz? ne yapıyorsunuz mesela?

Sürekli böyle değilsiniz sanırım. Kafanızı dağıtmak için işle meşgul oluyorsunuz diye anladım ben.

Bunda bir sıkıntı yok bence. Başkalarına sarıp, hayatı cehennem etmektense evi temizlemek çok daha güzel.

He ben olsa bir film eşliğinde önce güzel bir yemek, sonra tatlı, sonra tatlı baydı diye ekşi yerim sıkıntıyı unutmak için. O da bünyeye zarar.

Oyumu ev temizlemeye devamdan yana kullanıyorum ;)

kesinlikle yardım almalısınız. her şeyin fazlası zarar. tamam pis de olunmaz ama aşırı temizlik de iyi değil.
kapı kolu tutmayanı, telefonuna her kullanışında sileni, 3 saat banyoda kalanı tanıyorum. bu kadar vahim misiniz? ne yapıyorsunuz mesela?
Kapı kolu tutmuyorum, dışardan geldiğimde telefon kılıfımı yıkıyorum ve mutlaka duş alıyorum. Kıyafetler zaten kirliye. Bu rutinim diyebilirim. Diğer zamanlarda, yani kötü şeyler yaşadığımda, insanların elinin dokunduğu her yeri silme, özellikle tuvalet banyo yıkama, dışardan eve giren her şeyi yıkama isteği peyda oluyor.

A anon Yurt dışında yaşayan bir teyzem var. O da böyleydi en sonunda kafayı yeme noktasına geldi. Hiç abartmıyorum. Şu an özel tedavi ile düzeldi ama çok zor şeyler yaşadı. Korkutmak gibi olmasın ama bir an önce terapi alın.

Kapı kolu tutmuyorum, dışardan geldiğimde telefon kılıfımı yıkıyorum ve mutlaka duş alıyorum. Kıyafetler zaten kirliye. Bu rutinim diyebilirim. Diğer zamanlarda, yani kötü şeyler yaşadığımda, insanların elinin dokunduğu her yeri silme, özellikle tuvalet banyo yıkama, dışardan eve giren her şeyi yıkama isteği peyda oluyor.
bunlar rutin olan yani :KK57: kötü şeyler yaşadığınızda bunları yaptığınızı düşünmüştüm.
yardım almalısınız, inanın hayattan daha çok zevk alacaksınız.

Okb var sende. Universitede arkadasim yere dusen parasini alamazdi kirlenirim diye. Yurtta kalmaya basladiktan sonra baslamisti bu temizlik takintisi. Tedaviden sonra tamamen duzeldi.

Sende bir an once baslamalisin tedaviye

Tedaviye başlamakta geç bile kalmışsınız.
Yüksek ihtimalle OKB var sizde.

yazdığınızdan anladığım kadarıyla günlük yaşantı sorununuz değil bu , sinirleriniz bozukken böylesiniz.bence yapın gitsin çünkü kimisi alkole sigaraya vurur, ben bayılana kadar koşarım parkura gidip, kimisi tabak çanak şndirir.temizle gitsin kız

Bize gelsene :KK53:

Şaka bir yana hayatını etkilemeye başladıysa, marş marş doktora.

Ben
Merhabalar, 22 olmak üzereyim. 12. sınıfta yavaş yavaş başlayan temizlik takıntım 3 yıl boyunca evde kalmamla alevlenmişti. Bu yıl okula başladım, çok şükür atlattım, en azından gerektiği kadar temizliyorum-temizleniyorum ancak kötü şeyler yaşadığımda temizleme hissi en üst düzeye çıkıyor. Sadece temizlemek istiyorum. Yorulana kadar, bıkana kadar ya da ellerim deterjandan tahriş olana kadar. Bu neyle ilintili? Siz de yaşıyor musunuz böyle şeyler? Kimi kötü hissettiğinde yemek yer, kimi örgü örer, kimi uyur. Böyle bir durum mu yoksa klinik bir vaka mıyım? Destek almama gerek var mı?
Ben de dudak yerim. Yara olana kadar. Paıkolojık

Back