• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İliadin Hk.

nursena2011

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
452
74
298
İstanbul
Arkadaşlar bebeğim artık 7 aylık olmak üzere, bu süreçte 3 kere kulak iltihabı geçirdik, bu ayın 13'nde kulak iltihabından dolayı antibiyotik başladık, bu hafta bitti ve bebeğim tekrar kulağını çekiştirip ağlamaya başladı, belli ki bizde kronik oldu, bu arada ben iyi bir kbb uzmanı arayışı içine de girdim. Netten araştırırken Kadir Tuğcu',nun yazısına denk geldim. Diyor ki yazıda mekanik kulak iltihabında 3 günü geçmemek şartıyla günde 2 kere ikişer damla burna damlatın,10 dakika sonra geçecektir. Siz denediniz mi acaba? Çok üzülüyorum her kulak iltihabında antibiyotik olayına, Allah rızası için yaşayanlar vs nasıl kurtuldunuz bu illet rahatsızlıktan?

Arkadaşlar bebeğim artık 7 aylık olmak üzere, bu süreçte 3 kere kulak iltihabı geçirdik, bu ayın 13'nde kulak iltihabından dolayı antibiyotik başladık, bu hafta bitti ve bebeğim tekrar kulağını çekiştirip ağlamaya başladı, belli ki bizde kronik oldu, bu arada ben iyi bir kbb uzmanı arayışı içine de girdim. Netten araştırırken Kadir Tuğcu',nun yazısına denk geldim. Diyor ki yazıda mekanik kulak iltihabında 3 günü geçmemek şartıyla günde 2 kere ikişer damla burna damlatın,10 dakika sonra geçecektir. Siz denediniz mi acaba? Çok üzülüyorum her kulak iltihabında antibiyotik olayına, Allah rızası için yaşayanlar vs nasıl kurtuldunuz bu illet rahatsızlıktan?
Geçmiş olsun. İlaç hakkında bilgim yok başka bir şey söyleyeyim.
Yatarak mı emziriyorsunuz?
Bizim doltorumuz yatarak meme vermeye karşıydı, kulakta iltihap yapar demişti ben hâlâ kucakta emziriyorum.

Geçmiş olsun. İlaç hakkında bilgim yok başka bir şey söyleyeyim.
Yatarak mı emziriyorsunuz?
Bizim doltorumuz yatarak meme vermeye karşıydı, kulakta iltihap yapar demişti ben hâlâ kucakta emziriyorum.
Kulak iltihabı olana kadar yani ilk 3 ay yatarak emzirme yapıyordum, kulak rahatsızlığı başlayınca çok nadiren yatarak emziriyorum. Genelde kucağımda ve başı dik olacak şekilde.

Kulak iltihabı olana kadar yani ilk 3 ay yatarak emzirme yapıyordum, kulak rahatsızlığı başlayınca çok nadiren yatarak emziriyorum. Genelde kucağımda ve başı dik olacak şekilde.
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilgim yok Dr uyardı diye dikkat ediyorum ben de. Tabi tek sebebi bu da değildir

Bebekler için bilmiyorum o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Yetişkinler için kullanımı da Max 4 gün kullanılabiliyor eğer kullanmaya devam ederseniz ara vermeden bağımlılık yapıyor. Ben bi ara kendim kullanmıştım inanılmaz bir ilaç gerçekten anında açıyor burunu. Alerjik biriyim o yüzden biraz abarttım öyle kullanılmaması gerektiğini bildiğim halde ve 10 güne yakın kullandım ara vermeden. Sonra ilaca bağımlı hale geldim malesef. Resmen ilaç olmadan asla kendi kendime nefes alıp veremedim. İlacı bırakması da epey zor oldu. Şimdi burun tıkanıklığından ölecek olsam yine de kullanmak istemem 😀😀 ama dediğiniz gibi 2 gün kullanıp ara verirseniz bi zararı olacağını sanmam

Dr Kadir Tuğcu yazısında denk geldim, söz konusu bebek olunca yapamadım da yapan birileri var mı diye merak ettim. İyi bir uzmana götüreceğim inşallah.
Ben kadir tugcunun siki takipçisiyim. 10 yildir min.
O sekilde yapmadim cunku iliadinin damla seklinde olmasi gerekiyordu ve bulamamistim. Ayrica kulakla ilgili cok sikinti da yasamadi cocuklarim. Normal sprey seklinde kullansam bile fayda ediyordu.
Yani kulagim agiriyor derse cocugum burun spreyi sik kizim diyorum. Ama ileri olamdi hic yani.
Bebeklerde de kullanin diyorsa kullanabilirsiniz ama sizin durum biraz ileri oldugu icin iyi bir kbb uzmanina gitmenizi tavsiye ederim.

Back