• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişimciler buraya

Nesli

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
2.510
2
358
İletişim mezunları / öğrencileri, kim hangi okulda ve şimdi ne durumda? :)

Adana Çukurova Üniveritesi Radyo tv yayıncılığı okuyorum. Ama 2 yıllık. Bakalım iş bulabilecekmiyim. Bu konuda çok teredütlerim var. Bu bölümü bitiripte iş bulabilen var mı?????

Anadolu Ünv. ıletişim Bil. Fak. Sinema TV okuyorum ben de.. ış konusunda benim de tereddütlerim var.. Kendi işimi yapmayı çok istiyorum ama bu kriz ortamında çok da umudum yok açıkçası..

Erkenden erkenden koşturmaya başlamadıkça iyi bir kariyer yapmak gerçekten zor.
Benim naçizane tavsiyem sektöre yakın duramıyorsanız, en azından tüm festival, yarışma vs etkinliklere katılmaya çalışın. Senaryoysa senaryo, filmse film, izleyicilikse izleyicilik...
Planlarınız arasında ıstanbul varsa mutlaka staj için burada biryerleri zorlayın. (Staj için TRT' ye başvuru yapabilirsiniz.) ((Ankara, ıstanbul ya da ızmir TRT'ye...))

Tek başına okulla oylanmayın mutlaka çabanızı ilgili alanlarda da gösterin kızlar.
Dipnot: Kriz zamanları dışında da piyasa şartları çok çetin. Okullusundan fazla alaylısı bu işlere girme sevdasında. Hiç birşey için beklemeyin derim benyerimseniben

bende marmara üni halkla ilişkiler ve reklam okuyorum.ama şöyle bi gerçek var ki o da iletişim sektörünün tam bir cadı kazanı olduğu.ben sınav sistemi değiştiği için 2006 da mecburen seçtim bu bölümü ama hiç içime sinmio.bu sene mezun olucam ve gerçekten korkuyorum.bursada nasıl iş bulucam :(

bende iletişimciiym arkadaşlar=) istanbul arel üni. radyo-tv programcılıgı %50 burslu okuyorum bu yıl basladım hadi hayırlısı inşopuyorumnanaktan istedgim tek bölümdü ve bölümümü cok seviyorum

Erkenden erkenden koşturmaya başlamadıkça iyi bir kariyer yapmak gerçekten zor.
Benim naçizane tavsiyem sektöre yakın duramıyorsanız, en azından tüm festival, yarışma vs etkinliklere katılmaya çalışın. Senaryoysa senaryo, filmse film, izleyicilikse izleyicilik...
Planlarınız arasında İstanbul varsa mutlaka staj için burada biryerleri zorlayın. (Staj için TRT' ye başvuru yapabilirsiniz.) ((Ankara, İstanbul ya da İzmir TRT'ye...))

Tek başına okulla oylanmayın mutlaka çabanızı ilgili alanlarda da gösterin kızlar.
Dipnot: Kriz zamanları dışında da piyasa şartları çok çetin. Okullusundan fazla alaylısı bu işlere girme sevdasında. Hiç birşey için beklemeyin derim benyerimseniben

bu iyi oldu.
peki trt dışında özel kanallarda staj dönemleri oluyor mu bilginiz var mı?
yani okul döneminde oluyor mu?
ya da staj dönemi olduğunda paylaşalım olur mu ?

canım özel kanallarda da staj yapabilirsin bunun için staj döneminin önemi olduğunu sanmıyorum.eğer zorunlu stajsa dönemi var tabiki ama gönüllü stajsa istediğin an yaparsın

trt hakkında da sizinle paylaşmak istediğim birşey var ben bu yaz için trt ye staja kabul edildim ama benim eşsiz okulum aniden zorunlu stajı kaldırdığı için okuldan belge alamadım sonucta bana staj belgesi vermeyeceklerdi.aslında verip vermemelri cok önemli değildi ama giden arkadaslaım oldu ve o kadar cok stajyer varmıs ki (trt devlete ait olduğu için stajyer almak zorunda) arkadaslara bahcenin tadını cıkartın demişler acık acık.bende cok umutlanmıstım trt den ama böyle olacaksa hiç gerek yok dedim stajyere yemek vermiolar servisten yararlanamıosun kantinde fiyatlar almıs basını gidio.boşa harcayacak param olmadığı için ailemin yanında döndüm.şimdi gönüllü staj yapmam lazım staj cok önemli onu yapmadan mezun olmak eksiklik bence.ayyy çok uzattım sacmalamayada baslamıs olabilirim mafoldumben özetle ' trt staj için çok iyi bir yer adeta okul gibi çok şey kaparsın laflarına inanmayın' bi referans kapabilirseniz ne ala ...

istanbul iletisim ilk universitem..
ben bransimi sevmedigim gibi bu tamamen kisisel tercihlerimle alakali. Onceden bilmiyorum meslekle ilgili ozellikleri.
kesinlikle okurken calismak ve sosyal ilisklileri kuvvetli tutmak gerekiyor, benimse en sevmedigim istir. Arkadaslarim disinda sosyal kontaklar kurmaktan hoslanmam.. Ama dedigim gibi meslegi secmeden once onu iyi tanimak gerekiyor

halkla ilişkiler ve reklamcılık özünde aynı şeye hizmet eder.ikisinin de amacı tanıtımdır.fakat aralarında ki fark halkla ilişkiler daha çok hizmete yönelik tanıtım yapar uzun soluklu marka itibari ve imajına yönelik çalışmalar yapar.amacı para değildir dense de arka planda gizlenen amacı budur.uzun süren çalışmalar sonucunda elde etmek istediğine ulaşır.reklam ise tamamen sıcak paraya yönelik bir çalışmadır.ürün çıkar reklamı yapılır satışlar artar ve para kazanılır.kısacık bir örnek vereyim gazete de bir filminin haberi çıkması halkla ilişkilerin çalışmasıdır afişinin yayınlanması ise reklamdır.ve unutulmaması gereken bir şey 'her marka halkla ilişkiler ile inşa edilir reklam ile korunur'

Merhaba arkadaslar,
bende iletisim ögrencisiyim. Avusturya´da Viyana Üniveristesinde okuyorum.yurtdisinda yabanci olarak okumak gercekten cok zor.okudugum bölümü gercekten severek okuyanlardanim.

yurtdisinda okumanin Türkiye´ye gelince avantajli oldugunu düsünülse de, burda gazete, tv, reklam ya da halkla iliskiler alaninda calismak isteyen kisiler icin is bulmak (özellikle de buraya liseden sonra uni. okumaya gelen ve yabanci dil sorunu yasayan bizler icin) cok zor...

Türkiyede ki iletisimcilerin en azindan bi avantaji, staj yapma imkani bi sekilde bulabiliyorlar. ama burda yabanci oldugun icin o da cok zor:1no2:
yani anlayacaginiz iletisim bölümü icin is bulmak dünyanin neresinde olursaniz olun zor. bu bölümü sececek olan arkadaslara tavsiyem, bu bölümle ilgili gelecekde hayali, idealleri olmayan ve en önemlisi de gönülden sevmeyenlerin kesinlikle baslamamasini tavsiye ederim...

iletişim sektörü türkiye'de ki bir çok işten cok daha fazla imkan sunuyor.gazete,rts falan ok istanbulda olmak şart bu mesleklerde bir yere gelmek istiyorsanız ama halkla ilişkiler böyle değil.çok fazla alanda çalışabiliyorsunuz ister özel sektörde ister devlete ait yerlere.ama dediğiniz şeylerden şuna katılıyorum gerçekten seviyorsanız seçin derim ben de.yoksa çekilmez bir sektör haline gelir.

Back