İletişim Sorunsalı

incitanesi_

Hello Sweetie!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
355
101
Merhaba Arkadaşlar,

Aslında anlatacaklarım sorun ya da dertten ziyade bir iç dökümü ya da kendini sorgulama gibi bir şey olacak. 21 yaşındayım, üniversite son sınıf öğrencisiyim. Biraz içine kapanık kendi halinde bir yapım var. İnsanlara karşı mesafeliyim. Arkadaşlarım var ama öyle çok samimi yediği içtiği ayrı gitmeyen bir arkadaş çevrem olmadı hiçbir zaman, istemedim de zaten. Çünkü kendimle vakit geçirmeyi inanılmaz seviyorum yani kafama eserse çıkar gezerim yanımda illaki birisi olması gerekmez, sinemaya giderim, tiyatroya giderim, bölümümle ilgisi olan çeşitli kurslara giderim, kitap okurum, hikaye yazarım vs. Bu derece kendi halinde biriyim anlayacağınız. Bir toplulukta sohbete fazla girmem çünkü yapılan ya geyik muhabbet olur ya da dedikodu. Beni ilgilendirmiyor ki, derim. Ama bu insanlar tarafından yalnız, sıkıcı vb. şekilde lanse ediliyor.

Kendi özgürlüğüme çok düşkünüm, nefes alabilmeliyim bir ortamda her zaman kaçıp gidebileceğim bir kapı aralık kalmalı. Hiç aşık olmadım hatta hayatımda biri de olmadı bunun yüzünden. Her sohbette bir dereceden sonra sıkılıyorum.

Bu sene okulum bitecek ve iş arayışına gireceğim. Sağlık yönetimi okuyorum, bu da öyle kendi halinde bir meslek değil. Yükselmek için biraz konuşkan, enerjik ve iletişimi çok kuvvetli olmak gerek. İş iletişim konusunda çok sorunum olmaz çünkü kendimi geliştiriyorum ama şu günlük iletişim var ya "Daha daha nasılsın, ne yapıyorsun, hadi fal bakalım, şu bunu giymiş, bu onu almış." vs. bu konuşkanlık bende yok. Bu da çevreye kendimi kendini beğenmiş ve sıkıcı biri olarak gösteriyor beni. İş hayatında da bu negatif bir durum, bunun için ne yapmalıyım?

Asiri olmasada bende yalnizligi severim belli boyutta ve onceden bi arkadasim vardi ccooooook yakin ama artik yok :) napiyon ne ediyosuna gelince bende soguk nevale dediklerindenim kimseyle hemen o muhabbetlere giremiyorum 21 yasindayim evet negatif yonleri var ama degistirmeye calismiyorum boyle kabul ettirmeye ugrasiyorum bence bosver yukselmek istiyosan isini en iyi sekilde yap biriyle napiyisun ne ediyosun muhabbetlerine gerek kalmaz yukselmek icin birilerine yalakalik etmek (benim tabirimle) yani hos sohbet olmak isime gelmiyor bu ve ustu sebeplerden dolayi is konusunda kayiplarim oldu ama pisman degilim bunu dene

Valla bende senin gibi olmayı isterim ama yaşadığımız hayat bulunduğumuz ortamlara ayak uydurma gerekiyor bazen diyorumki keşke hayatımda sadece annem babam ailem olsa çünkü insanlardan bıktım iki yüzlü insanlardan...

Çok teşekkürkler yorumlarınız için. Ortamlara ayak uydurmak adına kendi kişiliğimden taviz vermek istemiyorum açıkçası. Staj yaparken gördüm en yakın arkadaşların birbirinin dedikodusunu yaptığını ya da kendinden üst insanların bile arkasından burun kıvırdığını. Ben kendimi zorlasam da bunu yapamam, pasif biri olduğumdan değil de beni ilgilendirmediğinden sessiz dururum. Evet ben de soğuk nevale dediklerindenim sanırsam :)

Mesela bir hastanede çalışırken kızlar "Artık yeter, işi bırakacağım." diyorlardı ama bunlar numara. Sırf yeni gelen kendini kötü hissetsin diye yapılan bir mobbing. Onların işi bıraktığı olmuyordu ama yeni gelenler onların empoze ettiği o düşünceyle çıkıyorlardı. Bunun amacı nedir ki?

X