iletişim fakültesi mezununun iş imkanı fazla olabılır mı?

kelebektugce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
32
0
36
Ankara
arkadaslar ben ankarada ıletısım fakultesınde halkla ılıskıler bolumunde okuyorum aldıgımız egıtım gercekten cok ıyı hocalarımız her alanda kendımızı gelıstırmemız ıcın bızı zorluyorlar aynı zamanda yabancı dıl de ogrenıyorum ama mezun olduktan sonra ne yapabılırım bu alanda bılemıyorum kendımı her alanda gucum yettıgınce gelıstırmeye calısıyorum bu yuzden asıstanlık gıbı bır sey yapma ıstemıyorum bu alanda ıyı bır karıyer mumkun mu zor gıbı gozukuyor cunku artık her seyın adı halkla ılıskıler oldu bu bolumu okumanız gerekmıyor halkla ılıskıler yapmak ıcın market danısma ısımlerı bıle halkla ılıskıler oldu bu durumda donanımlı bıle olmak bu alanda fayda saglar mı bankalara mı basvursam su an 3.sınıftayım sız ne dusunuyorsunuz bu konuda ben ınsan kaynakları alanına ılgı duyuyorum bankalarda sube dısında böyle departmanlar mümkün mü?

staj yaptınmı canım. belki staj yaptığın yerde devam edip yükselebilirsin. ben iletişim lisesi gazetecilik bitirdim şimdi radyo tv okuyorum. okul bitince ya bi gazetede çalışıcam yada kanalda

stajlarım bu dönem baslıcak 2 3 tane staj yapıcam bu yaz bakanlıklarda. oralar kpss le alıyor orda kalmam zor.zaten su an stajyer kabul eden yerler formalıteden alıyo umurlarında degıl kımın nasıl calıstıgı bazı özel kucuk sırketler harıc

canım merhaba bende marmara iletişim halkla ilişkiler mezunuyum. Okulda gördüğümüz bildiğimiz halkla ilişkileri uygulayan çok az yer var malesef her işin adı halkla ilişkiler olmuş... bende 2 yıl telemarketing işi yaptım ve ayrıldım. Şuan iş arıyorum ve şunu anladımki '' Bu benim işim değil, ben ünv okudum,'' gibi düşüncelere takılmamamız gerekiyor heleki bizim mesleği okumayan bile yapıyor

Seni umutsuzluga düşürmek istemem ama bize iş olmadıgını biz 4.sınıfta anlamıstık ben de ank unv ilef radyo,tv ve sinema mezunuyum Ankara'da para yok kendi işinle ilgili çalışmak istersen insan kaynakları demişsin insan kaynakları uzmanları siyasal gibi çalışma ekonomisi okuyan kişilerden alınır çünkü mevzuatları bilmemiz gerekiyor bize okulda mevzuatlar ögretilmiyor halkla ilişkiler dersen zaten ingilizcesi ve çalışma deneyimi olan herkes halkla ilişkiler yapabiliyor okulda kalma şansı dersen biliyorsun okulumuz küçük ve zaten asistan oranımız da fazla Allah yardımcın olsun ....

cok haklısın dedıklerının bırebır yasandıgının farkındayım ınsan kaynakları ılgı duydugum alan ama hep bakıyorum ıktısadı ıdarı bırımler bıtıren bu alana gırebılıyor bız ıletısım alanında yetıstırılıyoruz ama ıktısadı ıdarı bılımler okuyanlar ekonomı muhasebe bılgısayar gıbı cok fazla teknık alanda yetıstırılıyolar ayrıyetten kursa gıtmeye kalksak mesela muhasebe kursuna falan gıtsek sertıfıka alsak yıne okadar yeterlı olmaz sanırım cunku fakulteye de baklıyo Allah hepımızın yardımcısı olsun
sız calısyo musunuz acaba merak ettım

merhaba semra_ce ıns umdugun gıbı ıs bulursun gercekten donanım yeterlı olmuyo kpss desen o da zor cunku lıseden sozel cıkıslıyım matematık bılgım yok kpss de atanmak ıcın nerdeyse ful yapmak lazım

Bizim sektörümüzün en büyük yan etkisi maelesefki SSK ve maaşlarımızın zamanında ödenmemesi buna gerekçe olarak da reklam gelirlerinizin azlıgı gösteriliyor...Otellerde halkla ilişkiler yapabilirsin ama bunun içinde çok iyi ingilizce isteniyor eger imkanın varsa yurt dısına gidip Malta Adası fiyatlar arasında en uygunu oraya gidip dil ögrenebilirsin...Çalışıyorum bir prodiksiyon şirketinde dizi çekiyoruz...

Halkla ilişkiler mezunları için kpss hiç umut verici değil. Dediğin gibi zaten sosyal bilimler mezunuyuz, alınan kişi sayısıda çok çok az... Bir dönem medya okuryazarlığı dersi olacak ve iletişim mezunları öğretmen olarak atanabilecek diye konuşuluyordu. Belki böyle birşey olsaydı önümüz açılırdı. Beni iş için arayan yerlerin hepsi sahada satış,telefonda satış... İstediğim halkla ilişkiler ilanlarıda 4-5 yıl deneyimli, basınla ilişkileri çok iyi diye başlıyor zaten. Sanırım iyi bir iş bulmak artık şansa kaldııı :)

sizin adınıza sevindim otel fikri daha önce de cazip gelmişti bana ingilizcem su an iyi okul bitene kadar daha da ılerletebılecegımı dusunuyorum su an ıngılızce kursuna devam edıyorum yine de simdıden sıkıntı yapmaya basladım iş bulamazsan diye kendımı dil genel kultur her alanda elımden geldıgı kadar gelıstırmeye calısıyorum ama yınede kendıme tam guvenemıyorum otellerde ıyı bır ıs bulabılır mıyım sızce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…