• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iletişim fakülteleri

busebngl

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
2
0
6
İstanbul
merhaba , lise 3.sınıf öğrencisiyim ve 3 sene önce hayatımın hatasını yaparak meslek lisesi yiyecek-içecek hizmetleri bölümüne girdim aslında benim değil ailemin isteğiyle oldu diyebiliriz ancak hayallerimde hep iletişim fakültesi halkla ilişkiler , rtv , gazetecilik felan vardı düz lisede sözel okumak istemiştim ama orta halli bir öğrenci olduğumdan meslek lisesine düştüm bölümümün açıldığı gastronomi ya da turizm gibi dalları istemiyorum üniversitede iletişim fakültesi tercih edicem ancak çevremdekiler iş yok diye beni umutsuzluğa sürüklüyorlar aşçılık çok revaçta diyolar ama ben istemiyorum eğer aranızda iletişim mezunu ablalar varsa bana yardımcı olabilirmi ? :(

Merhaba canım, ben iletişim lisesi çıkışlıyım, sonra iki yıl meslek yüksekokulu okudum ve en son dikey geçişle marmara radyo tv ye geçiş yaptım. İyi mi yaptım, hayır hayatımın hatası diyebilirim. Yıllarımı alan bir hata. Evet iş garantisi yok, torpilin yada tanıdığın yoksa adam akıllı bi yere işe giremezsin. sürünürsün. Tabi böyle şeyler şans işi hiç belli olmaz. Ama bu sektörde çalışmak istiyorsan iletişim fakültesi okumana da çok gerek yok. Gerçekten hevesliysen git bir yere stajyer yada asistan olarak başla, 1 yıl parasız çalış iş öğren sonra zaten para kazanmaya başlarsın. Sektörde böyle çok insan var, önemli olan senin ne kadar hevesli olduğun ve bu sektöre uyum sağlayabileceğin...

haklısınız bende böyle düşünüyorumda bir sene staj yapabilicek imkanım olduğunu sanmıyorum mecbur bi yön belirlemeliyim belki üniversitede okurken dediğiniz girip staj yapma şansım olur ama devlet üniversiterinde iletişim fakültelerinde zorunlu değil sanırım ama özellerde varmış bu zorunluluk eğer ikinci senemde kazanamazsam gastronomiye gönderirler ki hiç istemiyorum torpil olmadan da zor yani okurken yaptım yaptım yapamazsam mecbur turizm sektörüne geçicem ya da rtv istiyorum ama halkla ilişkiler secicem hoş onda da sanırım aynı sorun var ama olucak inş

Back