canım bugün gittiğim doktordan öğrendiklerimi ve genel bilgilerimi de yazayım.
bu arada kuron derken ön dişlerimde diş teliyle falan tedavi edilemeyecek derecede eğrilik ve boşluk vardı zamanında kaplama yaptırmıştım mecburen
gittiğim ve benden 1200 gibi astronomik bi rakam isteyen doktor bi de muayene ücreti aldı benden hiç işlem yapmadan.. neyse diğer doktorlar da alıyo gibi düşüneyim ama açıkçası pek bozuldum... yok porselenlerim değişecekmiş ki gül gibi porselen yeni sayılır daha
yok gömülü yirmi yaş dişim çıkarılacakmış yok dolgularım yenilencekmiş ki daha 3 senelik o olgular ve hiç bi sıkıntım yok. yirmi yaş dişim de sıkıntı yaratmadığı için daha önceki gittiğim diş hekimi aciliyeti yok demişti
ay doktora çok kızdım konuyu dağıttım
şimdi diş eti fırçalarken hafif kanıyosa henüz çok ciddi bi aşamada değilmiş ama zamanınd atedavi edilmezse artk gece uyurken bile kanayacak duruma geliyo. o zaman da diş etlerini kürete ettirmek şart oluyo. bunun için de diş eti uzmanına gitmek gerekio anestezi altında diş etleri yeniden şekillendirilio ve temizlenio olay bu
elimden geldiğince fırçalıyorum ama bi türlü düzen alamadım
doktora ilaç ya da gargara vermicek misiniz bu rakam yüksek belki hemen yaptıramam en azından biraz daha iyi olur işlem yapılana kadar azcık toparlar dedim
ilaçç ve gargara bi işe yaramaz yazmıyorum ddedi oysa ben hep iltihabı kurutmak için antibiyotik verilir diye biliyorum
neyse.. işte bugün öğrendim ki bu kanamalı aşamada tedavi ettirmezsen kemikte erimeler başlıyo ve sonrasında diş kaybı bile olabiliyo
bence bir an evvel sen de doktora git
yalnız korkunç pahalı çalışıyor diş hekimleri
adam bir dolguyu 200 tlye yapıyormuş. bu ülkede insanların bi ayda kazandıkları para nedir ki insan bi dolguya 200 tl versin
hastaneye gitsen bile hastanede de bu işlemi 900e yaparlar dedi bi de bana
açıkçası ben o kadar ciddi bi sorunum olduğua inanmıyorum
yolunacak kaz buldu sanıyo herhalde
adama kalsa dolgularla yepyeni porseleni söküp yenisini yapmakla 4-5 milyarı bulur bu iş..
velhasıl hem diş hekimleri hem doktorlar ne yazık ki çok paragöz olmuş
bakalım artık pazartesi başka bi hekim bulcak
bence sen de canım hemen git bi hekime..
çok hızlı ilerlio malesef