• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlerlemiş Diş Eti hastalığı

pinar85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
192
0
96
İstanbul
sanıyorum diş eti iltihabı bende ileri safhada.
ön üst dört dişimde kuron var ve artık kanamalar durmuyo
dişlerimi kaybetmekten korkuyorum
yarın doktora gidicem
diş uzaması yok hnüz
ama kanama çok
koku ve ağrı da var

iyileşme ihtiimali var mı
yoksa dişlerimi kayıp mı etcem

:((

ah canım naptın sen yaa bu kadar ilerlemesini neden bekledin,diş,diş eti ihmale gelmez, diş kalbi çok etkiliyor dikkat etmek gerekir, korkacak bişey yok canım 1000mglık antibiyotik verir düzelirsin, nasıl yemek yedin sen o durumda:bbo: çok geçmiş olsuna.s.

bugün gittiğim diş hekimi diş eti küretajı için tam 1600 TL istedi. sonra da size 1200e yaparım 4 taksit olur dedi. yok yok yanlış duymadınız binikiyüz

şaka gibi

ilaç gargara falan verilir di mi
ben bu rakamı ödeyemem diyince ilaç bile yazmadı üstelik

şiddetle kınıyorum

zaten heryerden bi masraf çıkardı pek inandırıcı gelmedi bana

offf çok geçmiş olsun bendede var o diş eti sorunundan doktora gtmiştm ii bi diş eti tedavisi lazım ddi aman ben bi daha gtmedm kanama olmuo bende diş etlerim doktora gttğimde şişti baya kırmızıydı şimdi azaldı düzenli fırçalıorm senin yazdıkları okuyunca korktm biras kuron demişsin bi de o nası oluo?

canım bugün gittiğim doktordan öğrendiklerimi ve genel bilgilerimi de yazayım.
bu arada kuron derken ön dişlerimde diş teliyle falan tedavi edilemeyecek derecede eğrilik ve boşluk vardı zamanında kaplama yaptırmıştım mecburen

gittiğim ve benden 1200 gibi astronomik bi rakam isteyen doktor bi de muayene ücreti aldı benden hiç işlem yapmadan.. neyse diğer doktorlar da alıyo gibi düşüneyim ama açıkçası pek bozuldum... yok porselenlerim değişecekmiş ki gül gibi porselen yeni sayılır daha
yok gömülü yirmi yaş dişim çıkarılacakmış yok dolgularım yenilencekmiş ki daha 3 senelik o olgular ve hiç bi sıkıntım yok. yirmi yaş dişim de sıkıntı yaratmadığı için daha önceki gittiğim diş hekimi aciliyeti yok demişti

ay doktora çok kızdım konuyu dağıttım

şimdi diş eti fırçalarken hafif kanıyosa henüz çok ciddi bi aşamada değilmiş ama zamanınd atedavi edilmezse artk gece uyurken bile kanayacak duruma geliyo. o zaman da diş etlerini kürete ettirmek şart oluyo. bunun için de diş eti uzmanına gitmek gerekio anestezi altında diş etleri yeniden şekillendirilio ve temizlenio olay bu

elimden geldiğince fırçalıyorum ama bi türlü düzen alamadım

doktora ilaç ya da gargara vermicek misiniz bu rakam yüksek belki hemen yaptıramam en azından biraz daha iyi olur işlem yapılana kadar azcık toparlar dedim

ilaçç ve gargara bi işe yaramaz yazmıyorum ddedi oysa ben hep iltihabı kurutmak için antibiyotik verilir diye biliyorum

neyse.. işte bugün öğrendim ki bu kanamalı aşamada tedavi ettirmezsen kemikte erimeler başlıyo ve sonrasında diş kaybı bile olabiliyo

bence bir an evvel sen de doktora git

yalnız korkunç pahalı çalışıyor diş hekimleri

adam bir dolguyu 200 tlye yapıyormuş. bu ülkede insanların bi ayda kazandıkları para nedir ki insan bi dolguya 200 tl versin

hastaneye gitsen bile hastanede de bu işlemi 900e yaparlar dedi bi de bana

açıkçası ben o kadar ciddi bi sorunum olduğua inanmıyorum
yolunacak kaz buldu sanıyo herhalde

adama kalsa dolgularla yepyeni porseleni söküp yenisini yapmakla 4-5 milyarı bulur bu iş..

velhasıl hem diş hekimleri hem doktorlar ne yazık ki çok paragöz olmuş

bakalım artık pazartesi başka bi hekim bulcak

bence sen de canım hemen git bi hekime..
çok hızlı ilerlio malesef :(

hmmm çok geçmiş olsun yaa ewt fiyat baya astonomikmiş gerçekten ben hastanede bi doktora gtmiştim kadın beni öyle korkuttu ki diş etlerin çok kötü dişlerini kaybedebilirsin falan ddi 20lik diş vardı bide daha çıkmamıştı filmde gördü bunun çıkma ihtimali yok ameliyatla alınması lazım ihmal etme hemen aldır çıkmak için zorlarsa bütün diziyi bozar ddi bende korkumdan hemen bi tanıdık özel muayenehanesi olan bi doktor wardı ona gttm 20likler sorun yaratmadığı sürece aldırmana gerk yok ddi öle acilbişi yokmuş hatta şimdi çıktı ama hiç bi ağrı falan yok diş etleri içinde iyi bi diş eti tedavisi yaparız geçer ddi....diyeceğim şu ki doktor çok önemli gerçekten sen hemen başka bi güvenilir doktor bul adam gerçekten baya abartmış bende en kısa zamanda gidp yaptrcam o tedaviyi inş çünkü bu diş olaylarından çok korkuorm

aynen ben de.. ama bi kere de sağlık gidince her yerden patlak veriyo

yalnız doktor olsaydım kesinlikle makbul fiyatlara çalışırdım. bu ülkenin zengini aşırı zengin ama orta gelirliyi hesap eden neredeyse hiç yok

pazartesi hastaneye gidicem bakalım

geçmiş olsun dileklerimle

pınar goruştuğun diğer doktordan aldığın bilgileri verirsen sevinirim:) inş. bu kadar ucuk fiyat soylemezler.

Mersin de lazerle tedavi oluyorum 500 tl, sizin dr uçmuş...yanlız şu var tedavi çok uzun , benimki 2 ay oldu neredeyse her hafta gidiyorum...Listerin diye bir gargara verdi doktorum gerçekten çok etkili, bir de diş ipini ihmal etmeyin...benim dişlerimi kurtaran diş ipi kullanıyor olmammış...

listerin biliyorum bu gargarayı gerçekten cok etkili ama uzun sure kullanınca dişlerde sararma oluyor aklında bulunsun.bir de gargaraları 2 hafta kullanıp 1 ya da 2 hafta ara vermek lazım.

listerin biliyorum bu gargarayı gerçekten cok etkili ama uzun sure kullanınca dişlerde sararma oluyor aklında bulunsun.bir de gargaraları 2 hafta kullanıp 1 ya da 2 hafta ara vermek lazım.

sağol canım bilmiyordum...şuan tedavi aşamasında olduğum için doktorun söylediği gibi sabah akşam 2 defa kullanıyorum...tedaviden sonra dr a nasıl kullanmam gerektiğini soracam...

sağol canım bilmiyordum...şuan tedavi aşamasında olduğum için doktorun söylediği gibi sabah akşam 2 defa kullanıyorum...tedaviden sonra dr a nasıl kullanmam gerektiğini soracam...

bende dis eti tedavisi goruyorum canim.senin gibi listerine,dis ipi kullaniyor hemen hemen her hafta kullaniyorum. ama bir bucuk ay olmasina ragmen hala biraz kizariklik var.vereliniortak
ne zaman gececek bu kizarikliklar yaasenağlama. agzimi hep hijyenik tutmaya calisiyom.
sanki hic gecmeyecek gibi.

Doktor vaaaar doktordan doktora da fark var demişler arkadaşlar! Konunun ciddiyetine gelince; bundan bir süre önce dişetlerimde berbat bir kanama vardı özellikle sol üst diş etimde... Periodontolog dört seansta etlerimdeki iltihabı bir güzel temizledi ve diş ipi sayesinde kanamalarımı durdurdu. Çok şükür şimdi rahatım Diş ihmale gelmez gerçeğini kabullenmiş durumdayım. Hele şimdi aklıma gelen her şeyi sorup öğrendiğim bir dişhekimim de var, bana kalan inci dişlerime iyi bakmak...

ıltihabını nasıl temizledi ? Ben de kanma yok ama çok fazla iltihap sorunu yaşıyorum doktor da sadece diş ipi öneriyor ama hep kullanıyorum, dişlerime de çok iyi bakıyorum ama iltihaptan kurtulamıorum...:sinifsinif:

Bu konu açılalı kaç yok olmuş ama bende aynı dertten nuzdaribim çok psikolojim.bozuldu bu yüzden iyileşmedi kuretaj yaptırdım önceden ağrı olmazdı şimdi ağrı var hep kanamam bitti sadece şişlik ve ağrı devam napcam ben kafayı yicem😥

Back