İleri yaşta gebe kalanlar var mı?

ruhay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2024
51
11
46
Merhaba daha önce de yazdım ama kimse cevap vermedi.1 buçuk yıllık evliyim evlendiğimizden beri istiyoruz ama olmuyor.İleri yaşta olup hamile kalanlar var mı acaba lütfen cevap yazar mısınız?

Merhaba yaş kaç ?
komşum 37 yaşında 1 yılın sonunda hamile kalmış
ben 27 yaşındayım 1 yıl dolma üzere daha bi kıpırtı yok :)

Ben 46 yaşındayım hiçbir problemim yok tek sorun yaş sanırım.Gittiğim doktorun biri hayıt otunu önerdi bu yaşta doğal yolla hamile kalan hastalarımız var dedi.Başka bir doktor da senin gibi bir hastaya tüp bebek öneremem dedi çünkü senin doğal yolla hamile kalma şansın tüp bebekten daha fazla dedi.Sen gençsin daha canım olur senin

O işler böyle yürümüyor ki hormon ve yumurta rezervinize baktırmanız lazım amh vs ayrıca ultrasonla yumurtalıklarınıza bakılması gerekiyor.

kasım sonu 40 oluyorum ve aralık ortası doğumum var Allah izin verirse

1,5 yıl yakın olmadı. arada tüp bebek denedim, olmadı. biraz psikolog desteği, biraz yaşam tarzı değilikliği ve biraz tevekkül ile hamile kalıverdim.

belli bir sorun yoksa ileri yaşta da kalınıyor gayet.

1,5 yıl yakın olmadı. arada tüp bebek denedim, olmadı. biraz psikolog desteği, biraz yaşam tarzı değilikliği ve biraz tevekkül ile hamile kalıverdim.

Merhaba ne gibi değişiklikler yapmıştınız ?

O işler böyle yürümüyor ki hormon ve yumurta rezervinize baktırmanız lazım amh vs ayrıca ultrasonla yumurtalıklarınıza bakılması gerekiyor.
50 yaş üzeri gebe kalan birini gördüm sitede

Allah saglikla kucağınıza almayi nasip etsin.
Ben de 37 yasindayim, 2. Çocuğuma hamileyim
2li 3lu test hakkinda tedirgenim. 1 ay sonra test olacak
Siz de nasil çıkmıştı yaşın etkisi olmus muydu test sonucunda

Yaştan dolayı yumurta rezervim düşük doğal olarak.Hsg çektirdim tüplerim açık rahmin tertemiz dediler.Bir de geçen ay hayıt tohumu çayı içtim ve ilk defa yumurtlama dönemimi belirgin bir şekilde farkettim yumurtlama akıntısını görünce de değerlenfirdik.Adetime bir hafta var ara ara kasık ağrım oluyor yaşımdan dolayı umutlanamıyorum bile 😞

Maşallah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🌸🙏🧿Darısı olmayanların başına inşallah 🙏

Hepsine baktırdım hormon testi vs hepsi yapıldı değerlerin çok iyi dedi doktor.Haziranda rahim filmi çekildi tüpler açık rahim tertemiz ve hazirandan beri folik asit kullanıyor um bir aydır da glifor ve combinol kullanıyorum

Yasınız 46 mı ?
Dr size tüp bebek önermemiş doğal yolla hamile kalma ihtimali daha fazla demiş ama geçen günler aleyhe işlemiyor mu 😕

Belki de eşinizin bakılması gerektir.

Son düzenleme:
Eşim de yapılması gereken bütün testleri yaptı onda bir sorun yok.İki ay önce tüp bebek denemesi yaptık transfer aşamasına bile geçilmedi psikolojim çok bozuldu bitkisel tedaviye yöneldim geçen ay hayıt tohumu içtim aslında ne düşüneceğimi ne yapacağımı da bilmiyorum bu arada evet yaşım 46

Eşim de yapılması gereken bütün testleri yaptı onda bir sorun yok.İki ay önce tüp bebek denemesi yaptık transfer aşamasına bile geçilmedi psikolojim çok bozuldu bitkisel tedaviye yöneldim geçen ay hayıt tohumu içtim aslında ne düşüneceğimi ne yapacağımı da bilmiyorum bu arada evet yaşım 46
Stres. Bu konuya bu derece odaklanmak bile, tek başına hamile kalamamaya sebep oluyor olabilir 😕

X