İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Arkadaşlar merhaba. Az önce farklı bir konu başlığı altında da yazmıştım durumumu ama sizlerden de öneri almak istiyorum.
7 ay önce 36+3 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim. Kendimi hala toparlamış değilim, korkularım var ama yine de tekrar bebek sahibi olmak istiyorum. Oğlumu kaybettiğimden beri beni takip eden doktorum beni bir tüp bebek merkezine yönlendirdi. Reglimin 3. Günü Prolaktin 9,15, LH 6,57, FSH 11,06, Estradiol 72,42 çıktı. Tüp bebek merkezindeki doktor muayene etmeden AMH istedi ve sonuç 0,7 çıktı. Dün beni görüşmek üzere çağırdı ve “0,5-1,1 arası değerlere vakit kaybetmeden tüp bebek yapmamız gerekir ancak bir de muayene edeyim öyle bir yol izleyelim” dedi. Dün reglimin 6. Günüydü, “sol tarafta 7, sağ tarafta 1 yumurta var bu çok iyi, size 4 ay süre veriyorum normal yolla hamile kalabilirsiniz eğer olmazsa 4 ay sonunda hemen gelin” dedi. Antalya’da epey tanınan bir doktor ve bir yakınım 18 yıllık çocuk hasreti ve 9 başarısız tüp bebek tedavisi sonunda bu doktor ile tedavi görerek hamile kalmıştı. Onun bunu söylemesi içimi çok rahatlattı. Daha sonra beni bu merkeze yönlendiren doktorumu aradım. O da “AMH 0,7 çıkması çok vahim değil ama çok iyi de değil. Bence 4 ay beklemeyin, en geç 1-2 ay deneyin olmazsa tedaviye başlayın” dedi. Bu arada 2 ay sonra 40 yaşına giriyorum ve hiç çocuğum yok. Sizce ne yapmalıyım? Buna benzer bir durum ile karşılaşan var mı?
Bu arada eşimde 85 milyon sperm var ama ona yine de keçiboynuzu kürüne başladım. Ben de dün Agnucaston aldım hayıt tohumundan yapılıyormuş ve iyi geliyormuş. Q10 almayı da düşünüyorum. Günde 1 adet balık yağı tüketiyordum şimdi 2’ye çıkarıcam. Bu süreçte stresten uzak durayım, gevşeyeyim, kendimi salayım düşünmeyeyim diyorum ama onu al, bunu iç, şunu ye diye kendimi şartlandırmak bile beni geriyor bunu fark ediyorum.
Ne dersiniz 2 ay mı beklemeliyim 4 ay mı ve bu süreçte ne yapmalıyım. Önerilerinize çok ihtiyacım var.
Allah’ım tekrar yaşatmasın ben 13 haftalıken kaybettiğimde çok zor günler geçirdim allah gücünü veriyor herşeyin hayırlsını istiyoruz...hamileliğiniz doğal yoldan oldu sanırım amh çok takılma ama yaş itibariyle yumurta kalitesini bilemediğimiz için vakit kaybetmemek en doğrusu gibi bide nasip olurda tekrar hamilelik olduğunda riskli gebelik doktoruna da görünün mutlaka yani pıhtılaşmadan olmuş olabilir mi ki

Allah’ım tekrar yaşatmasın ben 13 haftalıken kaybettiğimde çok zor günler geçirdim allah gücünü veriyor herşeyin hayırlsını istiyoruz...hamileliğiniz doğal yoldan oldu sanırım amh çok takılma ama yaş itibariyle yumurta kalitesini bilemediğimiz için vakit kaybetmemek en doğrusu gibi bide nasip olurda tekrar hamilelik olduğunda riskli gebelik doktoruna da görünün mutlaka yani pıhtılaşmadan olmuş olabilir mi ki
İşte bunun cevabını hiç bilemiycem. O an küçücük bedenine zarar vermek istemedik Otopsi yaptırmadık. Zaten Otopsilerin çoğunda da bir sonuç alınamıyormuş. Ama bize plesentayı verselerdi patolojiye götürebilirdik onu da önermemişler. E ailem de o anki şok ve ne yapılacağını bilemediklerinden böyle bir talepte bulunmamışlar. Sezeryan ile oğlumu doğurdum o ara yapılan pıhtı sonucu da normal görünüyor ama nedense içimde pıhtı buna neden oldu gibi bir his var. 8. 9. Ayda bile kan pıhtı atabiliyormuş. Doktor çook çok önemli.

Evet yarın arayacaklar ama armadan sisteme düşüyor bilgi çok merak edersen sık sık girip ordan bakabilirsin bazen geç arayabiliyorlar,sonra telefonuna mesaj geliyor.3. Gün yapmıyor kesinlikle ben ilk gittiğimde konuşmuştum doğal ortamında gelişmesi daha iyi diyorlar diye, 3. Gün doğal ortamı orası değil çünkü 3. Gün embriyo daha tüplerde oluyor doğal ortamı orası olsaydı döllendiği gibi endometriuma inerdi 5. Gün tüplerde geçirmezdi dedi öyle kala kaldım tabi, peki 3. Gün transfer olup tutanlar dedim o zaten dışarda da bekletilse 5. Güne gelirdi, 5. Güne gelmeyen embriyo rahimde de gelmez dedi.sana örnek bi tedavi raporumu ekliyorum

Hayırlısı olsun artık, benimle ilgili kısımlar bitti 😂 Sen kimleri götürdün yanında, opudave transferde

3. Gün tüplerde olur mevzusu çok mantıklı. 5. Güne çıkmasını beklerken 3. Günde yok olursa ve elde hiç kalmazsa nolacak peki? 3. Günde de tutunan çok var. İşte bunlar hep risk. :/
Bizim doktorun savunduğu 5. Güne gelmeyen zaten tutmaz, 3. Gün tutanlar zaten 5. Güne gelirlerdi 🤔

Hayırlısı olsun artık, benimle ilgili kısımlar bitti 😂 Sen kimleri götürdün yanında, opudave transferde
Daha dur yeni başladın her gün heyecan içinde aramalarını bekliycen, sonra regli olup transfere gün sayıcan, sonra güzel haber için gün sayıcan inşallah.
Ben ilk opuda kardeşim ve eşim sonrakilerde sadece eşim geldi, sadece eş yetiyor bence gerisi gereksiz panik oluyor. Sen ne yaptın kim kim gittin? Anesteziden ayılman nasıl oldu? Ben son anesteziden sonra odanın foroğraflarını çekip durmuşum tam atıldıktan sonra gördüm eşime bu ne kim çekti bunları dedim sen diyor hiç hatırlamıyorum, son anestezi beni çok etkiledi odaya Dr gelişini konuşmasını hiç birini hatırlamadım hastaneden çıkarken odasına gittim tekrar siz anlatmışsınız ama ben hiç birini hatırlamıyorum diye tekrar anlattırdım🤣🤣

Kızlar dün hiç giremedim. Geçmişi de okuyamadım.
Napıyor nasılsınız
panic_attack panic_attack ne yaptın kuzum

Aşılamadan sonraki 11. Gündeyim ve test düne göre daha silik çıktı bugün. Yarın silik bile çıkmaz yani.
Ağrım var. Saçma sapan su gibi akıntım var. Adet olsam da günler geçse ve ben de tüpe başlasam diye bekliyorum. :)

Aşılamadan sonraki 11. Gündeyim ve test düne göre daha silik çıktı bugün. Yarın silik bile çıkmaz yani.
Ağrım var. Saçma sapan su gibi akıntım var. Adet olsam da günler geçse ve ben de tüpe başlasam diye bekliyorum. :)
Bir şey diyeceğim iğne etkisi kalmamıştır silik çıkması hamilelik belirtisidir sen neden Regl olmayı bekliyorsun anlamadım

Daha dur yeni başladın her gün heyecan içinde aramalarını bekliycen, sonra regli olup transfere gün sayıcan, sonra güzel haber için gün sayıcan inşallah.
Ben ilk opuda kardeşim ve eşim sonrakilerde sadece eşim geldi, sadece eş yetiyor bence gerisi gereksiz panik oluyor. Sen ne yaptın kim kim gittin? Anesteziden ayılman nasıl oldu? Ben son anesteziden sonra odanın foroğraflarını çekip durmuşum tam atıldıktan sonra gördüm eşime bu ne kim çekti bunları dedim sen diyor hiç hatırlamıyorum, son anestezi beni çok etkiledi odaya Dr gelişini konuşmasını hiç birini hatırlamadım hastaneden çıkarken odasına gittim tekrar siz anlatmışsınız ama ben hiç birini hatırlamıyorum diye tekrar anlattırdım🤣🤣

Ben istemedim kimseyi ama ablam eşim, dayım, yengem, kuzenim vardı. Hiçbirisi değil de ablam bunalttı yani, 15 yıl önce Ali Fuat ve Kemal’le çok problemli bir hamilelik ve doğum hikayesi vardı. O kadar konuştu ki boguldum. Ve transfere kesinlikle haber vermeyeceğim 😂 Ayilirken hiç bilmiyorum, eşim yokmuş onu sormuşum galiba, gelince bak geldi dediler. Sonra doktor geldi. 😂

X