Tecrübe sormuşlar ben de tecrübemi yazıyorum ve yeterince açıklayıcı ve motive edici yazdığımı düşünüyorum zira umut verip zaman kaybetmesine yol açarak insanların daha da umutsuz zamanlar yaşamasına ön ayak olamam.
Aynı durumu yaşıyoruz. Zaten o sebeple arkadaşı bilgilendirmek ve geç kalmasına engel olmak için yazdım. 41 yaşında normal bir gebeliğim var ancak sekizinci hafta düşükle sonuçlandı. iki tüp bebek denemem de tutunmadı. Yumurta kalitesi ise yaşa bağlı olarak zaten çok düşük bu sebeple vücut ve yumurtalıklar tüp bebek iğnelerine cevap vermiyor yani her halukarda beş yumurta bile olsa beşi birden büyümüyor sadece biri büyüyor.Söyledikleriniz çok doğru ama zaten burda yaşı olup 1 yıldır çocuk isteyen herkes tüp bebek yolundan geçti. Ben ve cevap verdiğiniz arkadaş dahil hatta onun ikinci tedavisi. Şöyle bir algı var galiba, bende de dahil. Tup bebege gider ordan bebek sahibi olurum diye. Ama o iste o kadar kolay degil. Sana ilac uyacak mi yumurta gelisecek mi? Yumurtalar bos mu cikacak, dollenecek mi, 5.gune gidecek mi. Transferde tutacak mi. Süreç aşırı zor yıpratıcı. Hem madden hem manen yıpranıyorsun. Ve hadi biri olmadi bi daha denemek için maddi olarak kendini toparlanan 1 yıl zaman oluyor. Herkeste maddiyat var diye bişey yok. 3 ay önce denedim daha belimi doğrulamadım ki ikinciyi deneyeyim. Nasıl geç kalmayalım arkadaşım söylermisin. Devlet desteği desen 40 dan sonra vermiyor. Ben 20 yıldır bu sgk ya prim ödedim. Ama herkesin yararlandığı bu haktan yaşım dolayısıyla yararlanamıyorum. Burda bir kac arkadaşta aynı şekilde. Bana da en azından versin 3 hakkımı birde öyle deneyeyim. Gerisini de kendi bütçemden deneyeyim. Bizde isteriz defalarca deneyelim bir an önce kavuşalım bebelerimize. Biz zaten umutsuzluğun dibindeyiz, sizin verdiginiz motive edici konuşmanız bildigimizden farkli bisey degil ne yazik ki.
Bir de bu vesileyle şunu belirteyim. Bu süreçte yumurta kalitesi çok önemli olduğu için. Bu tur vitamin omega takviyeleri kullanmamız bizim yararımıza. Önümüzde bir süreç olduğunda inşallah yumurta kalitemize etki eder diye düşünüyorum. Çünkü tüp bebeğe gitmek çözüm değil, orda yumurta kalitene çözüm sunulmuyor. Mevcut yumurtanı büyütüp alıp dollendirip transfer ediyorlar. Bence eğer ki gidecekler varsa 2-3 ay destek alıp öyle başlasınlar yumurta kalitesi icin.
Haa sebep spremdir tüpler kapalıdır rezerv sıkıntısı yoktur. Sebepsiz infertilotedir o zaman vakit kaybetmesinler tabi ki.
Sizin sorun neydi? Ilk tüp bebekte tuttu mu? Nereye gitsin, biraz bilgilendirirseniz memnun oluruz.
Canım lütfen olumsuz düşünme benim durumum çok daha vahim ama yinede evlat sahibi olmayı istemekten ümit etmekten ve çabalamaktan vazgeçmiyorum. Önce bir toparlan sonra iyi bir doktor bul kendine ve tedavine başla yalnız şayet tüp bebek deneyeceksen meme kistlerini takip ettirmelisin ama bunu zaten biliyorsundurCanım bende 43 yaşındayım bir oğlum var 11 yaşında 2. bebiş istedik ama 6 yıldır olmuyor. 2012-2013 yıllarında gittiğim 2 doktor sebebsiz infertile diyip aşılama yapalım tüp bebek yapalım diyip gönderdiler. Ne bir yumurta takibi nede bi vitamin önerdiler. Bende olur herhalde diyip zamana bıraktım. sadece bir defa arı sütü ve polen yedim bu arada 2014 te bir aşılama yaptırdık olmadı.Doktorlara kızıp 2017 Kasıma kadar gitmedim tekrar doktora hiçbir takviyede kullanmadım kendime çok kızıyorumzamanımı boşa geçirdim hep çok ihmalkar davrandım.
2017 Kasımda gittiğimde de tüplerde tam geçiş olmadı dedi doktor.Onun dışında tahliller iyiydi. Romatizmal enfeksiyon geçirmiştim 2014te ondan olmuş olabilir dedi. Tabi bu arada memede fibro kistlerim vardı onlarda büyümeler oldu biopsi yapıldı 2 kez çok şükür iyi çıktı.Yumurtalıkta 2,5-3cm yakın kistler vardı soğan kürü yaptım 1cm e düştü. Kafam karışık kendimi halsiz ve güçsüz hissediyorum halen ama eşim tüp bebek denemekte ısrar ediyor oğlumda çok istiyor kardeşi olmasını. Tekrar doktorada gitmedim henüz. Progeny f aldım 1 haftadır onu içiyorum yalnızca. Umutsuz vakayım sanırım.
Oh be içimi döktüm rahatladım biraz.
MerhabaDoğal yolla hamile kalabilirsiniz ama ileri yaşlarda bu hamileliklerin düşükle sonuçlanma riski çok yüksek zira 35 yaşından sonra yumurtaların kalitesi düşüyor kalitesinin düşmesi ile birlikte tutunma şansı azalıyor genetik bir takım anomali riskleri artıyor tüm bunları göze alarak kendinize bir yol çizmelisiniz ve 41 den sonra da çok vaktiniz kalmıyor 45 50 yaş menopoz yaşı malum hormon fsh amh değerlerinizin yüksekliği ve düşüklüğüne göre geç kalmadan karar vermelisiniz...
Söyledikleriniz çok doğru ama zaten burda yaşı olup 1 yıldır çocuk isteyen herkes tüp bebek yolundan geçti. Ben ve cevap verdiğiniz arkadaş dahil hatta onun ikinci tedavisi. Şöyle bir algı var galiba, bende de dahil. Tup bebege gider ordan bebek sahibi olurum diye. Ama o iste o kadar kolay degil. Sana ilac uyacak mi yumurta gelisecek mi? Yumurtalar bos mu cikacak, dollenecek mi, 5.gune gidecek mi. Transferde tutacak mi. Süreç aşırı zor yıpratıcı. Hem madden hem manen yıpranıyorsun. Ve hadi biri olmadi bi daha denemek için maddi olarak kendini toparlanan 1 yıl zaman oluyor. Herkeste maddiyat var diye bişey yok. 3 ay önce denedim daha belimi doğrulamadım ki ikinciyi deneyeyim. Nasıl geç kalmayalım arkadaşım söylermisin. Devlet desteği desen 40 dan sonra vermiyor. Ben 20 yıldır bu sgk ya prim ödedim. Ama herkesin yararlandığı bu haktan yaşım dolayısıyla yararlanamıyorum. Burda bir kac arkadaşta aynı şekilde. Bana da en azından versin 3 hakkımı birde öyle deneyeyim. Gerisini de kendi bütçemden deneyeyim. Bizde isteriz defalarca deneyelim bir an önce kavuşalım bebelerimize. Biz zaten umutsuzluğun dibindeyiz, sizin verdiginiz motive edici konuşmanız bildigimizden farkli bisey degil ne yazik ki.
Bir de bu vesileyle şunu belirteyim. Bu süreçte yumurta kalitesi çok önemli olduğu için. Bu tur vitamin omega takviyeleri kullanmamız bizim yararımıza. Önümüzde bir süreç olduğunda inşallah yumurta kalitemize etki eder diye düşünüyorum. Çünkü tüp bebeğe gitmek çözüm değil, orda yumurta kalitene çözüm sunulmuyor. Mevcut yumurtanı büyütüp alıp dollendirip transfer ediyorlar. Bence eğer ki gidecekler varsa 2-3 ay destek alıp öyle başlasınlar yumurta kalitesi icin.
Haa sebep spremdir tüpler kapalıdır rezerv sıkıntısı yoktur. Sebepsiz infertilotedir o zaman vakit kaybetmesinler tabi ki.
Sizin sorun neydi? Ilk tüp bebekte tuttu mu? Nereye gitsin, biraz bilgilendirirseniz memnun oluruz.
Aynı durumu yaşıyoruz. Zaten o sebeple arkadaşı bilgilendirmek ve geç kalmasına engel olmak için yazdım. 41 yaşında normal bir gebeliğim var ancak sekizinci hafta düşükle sonuçlandı. iki tüp bebek denemem de tutunmadı. Yumurta kalitesi ise yaşa bağlı olarak zaten çok düşük bu sebeple vücut ve yumurtalıklar tüp bebek iğnelerine cevap vermiyor yani her halukarda beş yumurta bile olsa beşi birden büyümüyor sadece biri büyüyor.
Yumurta kalitesini artırmak için hem koenzim hem dhea takviyesi kullandık. omega kullandık. ancak birçok makaleden de okuduğum kadarını paylaşıyorum. "kırk yaş üzerindeki bir kadında yumurtlama olmaz demiyoruz kırk yaş üzerindeki kadınların kendi yumurtaları ile hamile kalabilmeleri mucizedir diyoruz" yazıyor doktorlar.. Bir nevi de haklılar. çok koşturuyoruz çok deniyoruz ama biri de çıkıp bize demiyor ki bu yaştan sonra oluşan yumurta hücreleri yaşlanmış hücrelerdir diye... Rahim yaşlanmaz ama yumurtalar yaşlanır azalır. Ben bunu gayet iyi anladım.
Ben o sebeple belirttim 41 yaşından sonra eğerki gebelik planınız varsa bunun için en iyi doktorlarla en iyi yol haritasını bulmak lazım ki zaten ondan sonra bu mucizeyi yaşayabilmemiz için belki sadece birkaç senemiz kalıyor.
Maddi açıdan bakarsak da haklısınız ve aynı durumdayız her yumurta toplama için 2000 üzerinde ilaç ücreti 2000 operasyon ücreti muayeneler testler derken her deneme minimum beşbini buluyor. üçüncüden sonra biz de yetiştiremedik ama tüm bunlar gerçekleri değiştirmiyor maalesef. Eğer çocuğunuz varsa normal gebelik için bekleyebilirsiniz. Ancak çoğumuzun il çocuk denemesi olarak bu duruma bakacak olursak ta tek şansımız elimizi çabuk tutmak. Başka şansımız var mı???
Yok tabi ki, ama inşallah Allah hepimize nasip etmiştir de, vesile kıldığı yerlere kişilere ulaşabilelim. Zaman çok kıymetli ama durumlar zorda bırakıyor. Valla senin fiyat çok iyiymiş. Ben 13 bin verdim tek denemeye herşey içinde. Senin verdiğin ücrete 3 deneme yapardım.
Bu tedaviden sonra bir doktorda 3 deneme 15 bin demişti, nasıl kazık yediğimi hatırladım.
Nerede bu deneme yaptığın merkez.
adana başkentYok tabi ki, ama inşallah Allah hepimize nasip etmiştir de, vesile kıldığı yerlere kişilere ulaşabilelim. Zaman çok kıymetli ama durumlar zorda bırakıyor. Valla senin fiyat çok iyiymiş. Ben 13 bin verdim tek denemeye herşey içinde. Senin verdiğin ücrete 3 deneme yapardım.
Bu tedaviden sonra bir doktorda 3 deneme 15 bin demişti, nasıl kazık yediğimi hatırladım.
Bende 2016 yılının nisan ayında 10000 tl vermiştimYok tabi ki, ama inşallah Allah hepimize nasip etmiştir de, vesile kıldığı yerlere kişilere ulaşabilelim. Zaman çok kıymetli ama durumlar zorda bırakıyor. Valla senin fiyat çok iyiymiş. Ben 13 bin verdim tek denemeye herşey içinde. Senin verdiğin ücrete 3 deneme yapardım.
Bende 2016 yılının nisan ayında 10000 tl vermiştimajug arkadaşımızın verdiği rakamı duyunca şoke oldum aradaki bu uçurumun nedeni bizim malum kliniğin laboratuvarı mı yani fazladan iki tüp bebek ücretini embriyoloğa verdik geldik desene
Aynen verdik gitti. Bence küçük şehirler daha iyi sanki.
Evet, aynen katılıyorum.Çok içten diliyorum ki burada tüp bebek denemek durumunda kalan bütün arkadaşlarım hiç gerek kalmadan, millete para vermek zorunda kalmadan doğal yollardan hamile kalırlar.
Resmen insanların zayifliklarindan istifade ediyorlar. Fiyatlara bak ya. Çocuk istemek lüks mü? Biyolojik hayatın en temelindeki sebep bu. İnsanlara çocukları yoksa, olmadıysa ama istiyorlarsa basbayağı durumunuzu kabullenin, kendi doganiza karşı çıkın deniliyor. Kendileri çocuk sahibi olmasın da göreyim.
Çok içten diliyorum ki burada tüp bebek denemek durumunda kalan bütün arkadaşlarım hiç gerek kalmadan, millete para vermek zorunda kalmadan doğal yollardan hamile kalırlar.
Resmen insanların zayifliklarindan istifade ediyorlar. Fiyatlara bak ya. Çocuk istemek lüks mü? Biyolojik hayatın en temelindeki sebep bu. İnsanlara çocukları yoksa, olmadıysa ama istiyorlarsa basbayağı durumunuzu kabullenin, kendi doganiza karşı çıkın deniliyor. Kendileri çocuk sahibi olmasın da göreyim.
Eşin icin takviye vermedimi doktor.ileri hızı cokmu kotü durumdada tüp bebek dedilerki.senin herseyin iyi gibi cünkü.kizlar 3 yillik evloyom. amh 4.70. tupler acik. pco gorunumlu folikullerim vr. esimde ileri hareket problmi vr. 1 yildir bebek.istiyoruz. en son doktorlar asilama tutmaz. tup bebek dediler. aranizda daha once tup bebek yaptiran varmi. beni bilgilendirenilirmisiniz. devlet destekli 6000 tl unv hastanesinde
yuzde 5 ileri hiz cnm. takviyeye gerek yok desiEşin icin takviye vermedimi doktor.ileri hızı cokmu kotü durumdada tüp bebek dedilerki.senin herseyin iyi gibi cünkü.
Amin inşallah :) Senin duan hepimizin umudu, inşallah kabul olur.
Bu bizim bahsettiğimiz en ucuzu benim bildiğime göre, bülent trasin fiyat 20-25 bini buluyormuş.
Ahh kendilerinin olmasa feryat figan kanun bile çıkar eminim.
Ben şunu anlamıyorum. Neden calisan kadın tüp bebek şartından yararlanamıyor. Bazı ek şartlar getir diyelim en az on yıl prim vs gibi herkese vermek istemiyorsan. Neden belli yaştan sonra herkese olan sosyal bir hak neden sana olmaz.
Eşitlik adalet var deniyorsa nerde benim esitligim nerde bana olan adalet. Zaten 40 yaşından sonra ilk çocuğu için tüp bebek yapacak ne kadar bayan olabilir ki.
Keçi boynuzu ve promotil men adinda bir vitamin tavsiye ediliyor erkeklere. Bir arastirin isterseniz.yuzde 5 ileri hiz cnm. takviyeye gerek yok desi
Bu fiyatlar nedirrrr çok çok fazla bu işi artık yolunacak kaz işine çevirmişler bu resmen umut tacirliğinden başka birşey değilBende 2016 yılının nisan ayında 10000 tl vermiştimajug arkadaşımızın verdiği rakamı duyunca şoke oldum aradaki bu uçurumun nedeni bizim malum kliniğin laboratuvarı mı yani fazladan iki tüp bebek ücretini embriyoloğa verdik geldik desene
Üniversite hastanelerinden uzak durmanızı tavsiye ederim...sizi sömürmek ve araştırma kobayı olarak kullanmak dışında bir işe yaramazlar. Ben profesöre gittim ve yaşadığım olay on gün adetim gecikti dediğimde biyopsi yapalım demesi oldu. Ve bunu kendi değil araştırma görevlisi asistanından yapmasını istedi. Ertesi güne randevu verdi. Sabah eşim hadi gidelim dediğinde ise bu iş öyle kolay değil dedim kadını aradım ve benim biyopsilik bir durumum yok geçmişimde herhangi bir biyopsilik vaka Yok bana verdiğiniz iğneler sonucu adetim gecikti asistanınıza başka deney faresi bulun dedim bide bana kızmaya kalktı... bir sene sonra da öğrendim ki kadın görevi kötüye kullanmadan açığa alınmış. Ve bu kadın bu merkezin yöneticisi.. söylemek istediğim şu ki diğer merkezlerin başarı oranı kaygısından dolayı başarma çabaları olur. Ama üniversiteler zaten devlet desteklidir ve siz onlar için sadece araştırmalık ve ilaçlarını kullanarak mümessillerini memnun edecekleri karşılığında komisyonlarını alacakları birer et parçasısınız.. biraz ağır oldu ama üniversite bünyesinde çalışmış biri olarak bunları bilmeniz gerektiğini düşünüyorum... iyi araştırın. 6000 lira ne için ilaçlar dahilse makul değilse çok pahalı ben doğal siklus için 1500 ilaçlı için 2000 yumurta toplamaya 300 de bir yıllık dondurmaya ödedim ilaçlarım da üç bine yakın tuttu...kizlar 3 yillik evloyom. amh 4.70. tupler acik. pco gorunumlu folikullerim vr. esimde ileri hareket problmi vr. 1 yildir bebek.istiyoruz. en son doktorlar asilama tutmaz. tup bebek dediler. aranizda daha once tup bebek yaptiran varmi. beni bilgilendirenilirmisiniz. devlet destekli 6000 tl unv hastanesinde
Reglin düzenliyse yumurtlama da düzenlidir. Bence hemen doktorda takip ettirmene gerek yok. Hap ya da iğne ile takip olacaksa tamam da, sırf yumurta için gitmek gereksiz. Bulabilirsen Clearblue ovulasyon testini tavsiye ederim. Bende her ay aynı günlerde hiç şaşmadan pozitifi gösterirdi. Doktor takibinde de yine aynı günlerde yumurtladığım tastiklendi. Benim reglim de düzenlidir.
Silik çizgi ile başlayıp en koyu olduğu zamana kadar devam eder kişiye göre değişir ama 4 5 günlük bir süreç. Ovulasyondan en az 3 gun baslayın yapmaya boylece yumurta çatladığında hazır sperm olur. Spermler 3 gun bazen 5 gün canlı kalabilir. Ve sperm kalitesi için gün aşırı yapın ki spermler olgunlaşsın.Tesekkur ederim ovulasyon testi ile denemeye karar verdim. Bu sabah silik cizgi cikti. Degerlendirdik . peki bu sabah yapsam yine iki cizgi cikacak silik mi koyu mu cikar bilemiyorum ancak degerlendirsek mi