Doğal yolla hamile kalabilirsiniz ama ileri yaşlarda bu hamileliklerin düşükle sonuçlanma riski çok yüksek zira 35 yaşından sonra yumurtaların kalitesi düşüyor kalitesinin düşmesi ile birlikte tutunma şansı azalıyor genetik bir takım anomali riskleri artıyor tüm bunları göze alarak kendinize bir yol çizmelisiniz ve 41 den sonra da çok vaktiniz kalmıyor 45 50 yaş menopoz yaşı malum hormon fsh amh değerlerinizin yüksekliği ve düşüklüğüne göre geç kalmadan karar vermelisiniz...Merhaba sevgili arkadaşlar
Ben 41 yaşında 5,5 yıllık evli bu yaşına kadar hiç hamilelik yaşamamış,başından bir tüp bebek denemesi geçmiş fakat oda transfer aşamasına bile gelmemiş bebek özlemi çeken biriyim.Tekrar tüp bebek denemeyi düşünmüyorum çünkü o süreci bir daha yaşamaya gücüm yok.
Benim yaşlarımda olup doğal yolla hamile kalan arkadaşlar varsa gelin birlikte burda neler yaptığınızı paylaşalım.Benim gibi bebek özlemi çeken ileri yaşta olup umud etmek isteyen arkadaşlara da moral olsun.Umuda ve dertleşmeye öyle çok ihtiyacım var ki.Umarım beni yalnız bırakmazsınız.Şimdiden yorum yazan herkese teşekkürler.
Motive edici yazarsak iyi olur. Teşekkürler.Doğal yolla hamile kalabilirsiniz ama ileri yaşlarda bu hamileliklerin düşükle sonuçlanma riski çok yüksek zira 35 yaşından sonra yumurtaların kalitesi düşüyor kalitesinin düşmesi ile birlikte tutunma şansı azalıyor genetik bir takım anomali riskleri artıyor tüm bunları göze alarak kendinize bir yol çizmelisiniz ve 41 den sonra da çok vaktiniz kalmıyor 45 50 yaş menopoz yaşı malum hormon fsh amh değerlerinizin yüksekliği ve düşüklüğüne göre geç kalmadan karar vermelisiniz...
Rahim kalınlığını arttıran çayı niye Onc E söylemedin benim kafama takılan bir nokta da oydu.
Yani kan sulandırıcı içmeyelim mi omega kullanirken bu durumda.
Marjo ilgine çok teşekkür ederim. Tedavideyken çok okumayayım araştırmayayım kafamı karıştırmayayım diye buralarda olmadım hesabım pasifti bu yüzden de özelden yazılan mesajlarda ulaşmadı bana. Ama artık buralardayım. Yarın Dhea testi yaptıracağım hatta yaptırabilirsem selenyum ve larginin testi yaptıracağım ona göre bir takviye tavsiyesi isteyeceğim panic_attack ve senden. Okuyan arkadaşlar neden doktorundan değilde sayfadaki arkadaşlarından istiyor diye düşünebilir ancak doktorumun tek tavsiye ettiği vitamin folik asit ve yeterli diyor. Bense ihtiyacım olduğunu düşünüyorum çelişiyoruz
Buarada sen nasılsın vitamin desteklerine ve çalışmalara devammı
Tecrübe sormuşlar ben de tecrübemi yazıyorum ve yeterince açıklayıcı ve motive edici yazdığımı düşünüyorum zira umut verip zaman kaybetmesine yol açarak insanların daha da umutsuz zamanlar yaşamasına ön ayak olamam.Motive edici yazarsak iyi olur. Teşekkürler.
Bunların hepsini aynı andamı kullanıyorsunuz. Ağır gelmiyormu hepsi birden.Bana da doktorum önerdi Astalife'ı. Birinci paket bitti, ikinciyi sipariş ettim. Dha oranı 500, yani çok iyi ve ayrıca astaksantin antioksidan kapsülleri de var pakette.
Ayrıca multivitamin olarak İngiltere menşeli Pregnacare Her and Him kullanıyoruz eşimle.
Bir de Solgar Ubiquinol kullanıyorum.
Daha önce farklı markalardan da olsa içerik olarak aynı ürünleri (multivitamin+omega 3+koenzim q10) Temmuz ayından beri düzenli olarak kullanıyorum.
İlk defa bu sene, bu salgınlarda nezle bile olmadım. Demek ki işe yaradığı noktalar var. Darısı yumurtaların başına :)
Canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır deyip ileride pişmanlık yaşamamak adına elimden geleni acı eşiğim, maddi ve manevi gücüm yettiğince yapmaya çalışıyorum. Dilerim evlat isteyen herkez evladına uğraşmadan sahip olurSizin durumunuz nedir
Öncelikle merhaba.Canım bende 43 yaşındayım bir oğlum var 11 yaşında 2. bebiş istedik ama 6 yıldır olmuyor. 2012-2013 yıllarında gittiğim 2 doktor sebebsiz infertile diyip aşılama yapalım tüp bebek yapalım diyip gönderdiler. Ne bir yumurta takibi nede bi vitamin önerdiler. Bende olur herhalde diyip zamana bıraktım. sadece bir defa arı sütü ve polen yedim bu arada 2014 te bir aşılama yaptırdık olmadı.Doktorlara kızıp 2017 Kasıma kadar gitmedim tekrar doktora hiçbir takviyede kullanmadım kendime çok kızıyorumzamanımı boşa geçirdim hep çok ihmalkar davrandım.
2017 Kasımda gittiğimde de tüplerde tam geçiş olmadı dedi doktor.Onun dışında tahliller iyiydi. Romatizmal enfeksiyon geçirmiştim 2014te ondan olmuş olabilir dedi. Tabi bu arada memede fibro kistlerim vardı onlarda büyümeler oldu biopsi yapıldı 2 kez çok şükür iyi çıktı.Yumurtalıkta 2,5-3cm yakın kistler vardı soğan kürü yaptım 1cm e düştü. Kafam karışık kendimi halsiz ve güçsüz hissediyorum halen ama eşim tüp bebek denemekte ısrar ediyor oğlumda çok istiyor kardeşi olmasını. Tekrar doktorada gitmedim henüz. Progeny f aldım 1 haftadır onu içiyorum yalnızca. Umutsuz vakayım sanırım.
Oh be içimi döktüm rahatladım biraz.
Çocuklarının küçük olması sebebiyle bu yoğunluk normal ama bi yandan da büyütüp rahata alışmadan bir an önce bebek olmalı:)Evet evet, devam. Ama son gunlerde bana bir hal geldi. O bastaki coskun istegim gitti mi diyeyim, ne diyeyim bilemedim. Bu sabah okullar acildi, acayip yorgun kalktim. Iki kucuk cocuk var, bir de bebek olsa gece hic uyumuyorsun. Yalniz basina nasil basa cikacagim diye dusundum butun gun. Cocuklar yatti 8'de. Sonra camasiri hallet, cocuklarin esyalarini hazirla, mutfagi yarin icin hazirla, copleri disari cikar vs derken gece saat 10 oldu yine. Yani anne, kayinvalide, abla, kiz kardes vs yokken 3 cocukla basa cikabilecek miyim diye dusunmeye basladim bugun. Biraz L lyly gibi ben de kararsizliga dustum.
Sonra da aman be buyuyorlar, ilk 6 ay cok zor oluyor (bir de 1,5 ile 3 hatta 4 yas arasi), sonra yoluna girmeye basliyor dedim. Bakalim, neler olacak bilmiyorum ama deneyecegiz.
Halsiz ve yorgun hissediyorsanız bir vitaminlere baktırın bir de tiroide.Canım bende 43 yaşındayım bir oğlum var 11 yaşında 2. bebiş istedik ama 6 yıldır olmuyor. 2012-2013 yıllarında gittiğim 2 doktor sebebsiz infertile diyip aşılama yapalım tüp bebek yapalım diyip gönderdiler. Ne bir yumurta takibi nede bi vitamin önerdiler. Bende olur herhalde diyip zamana bıraktım. sadece bir defa arı sütü ve polen yedim bu arada 2014 te bir aşılama yaptırdık olmadı.Doktorlara kızıp 2017 Kasıma kadar gitmedim tekrar doktora hiçbir takviyede kullanmadım kendime çok kızıyorumzamanımı boşa geçirdim hep çok ihmalkar davrandım.
2017 Kasımda gittiğimde de tüplerde tam geçiş olmadı dedi doktor.Onun dışında tahliller iyiydi. Romatizmal enfeksiyon geçirmiştim 2014te ondan olmuş olabilir dedi. Tabi bu arada memede fibro kistlerim vardı onlarda büyümeler oldu biopsi yapıldı 2 kez çok şükür iyi çıktı.Yumurtalıkta 2,5-3cm yakın kistler vardı soğan kürü yaptım 1cm e düştü. Kafam karışık kendimi halsiz ve güçsüz hissediyorum halen ama eşim tüp bebek denemekte ısrar ediyor oğlumda çok istiyor kardeşi olmasını. Tekrar doktorada gitmedim henüz. Progeny f aldım 1 haftadır onu içiyorum yalnızca. Umutsuz vakayım sanırım.
Bazen çok zor oluyor değil miEvet evet, devam. Ama son gunlerde bana bir hal geldi. O bastaki coskun istegim gitti mi diyeyim, ne diyeyim bilemedim. Bu sabah okullar acildi, acayip yorgun kalktim. Iki kucuk cocuk var, bir de bebek olsa gece hic uyumuyorsun. Yalniz basina nasil basa cikacagim diye dusundum butun gun. Cocuklar yatti 8'de. Sonra camasiri hallet, cocuklarin esyalarini hazirla, mutfagi yarin icin hazirla, copleri disari cikar vs derken gece saat 10 oldu yine. Yani anne, kayinvalide, abla, kiz kardes vs yokken 3 cocukla basa cikabilecek miyim diye dusunmeye basladim bugun. Biraz L lyly gibi ben de kararsizliga dustum.
Sonra da aman be buyuyorlar, ilk 6 ay cok zor oluyor (bir de 1,5 ile 3 hatta 4 yas arasi), sonra yoluna girmeye basliyor dedim. Bakalim, neler olacak bilmiyorum ama deneyecegiz.
Türkiye'de iseniz aile hekimi de isteyebilir bu tahlilleri, her branş ister aslında..Hergun bi soruyla gelen ben
Kizlar merhaba;ben vitamin değerlerime baktirmak istiyorum dahiliyeyemi gitmeliyim?
Çocuklarının küçük olması sebebiyle bu yoğunluk normal ama bi yandan da büyütüp rahata alışmadan bir an önce bebek olmalı:)
İki oğlumun arası 8.5 yaş.
O sıralar büyük oğlum zayıftı, gece süt veriyordum.
İkinciyi istediğim sıralar henüz hamile değilken büyük oğluma gece süt vermeye kalkmak o kadar zor gelmişti ki, kendi kendime söylenmiştim; bi de tekrar bebek istiyorsun, gecede bir defa kalkmak zor geliyor, sen bu çocuğa bakamazsın diye:)
İkinci de doğdu, o da 11 yaşında oldu, doğunca bakılıyor:)
İnsan kendini saldımı da hiçbir şey yapamayacak sanıyor.
Aslında evdeki herkes (büyük çocuk veya çocuklar da) isteyince insan daha bi güç bulur kendinde gibi geliyor bana..
Benim eşimin istememesi bazen bana da, 'ne gerek var ki' gibi hissettiriyor
Ğ
Bazen çok zor oluyor değil miev işi şu bu derken tam dinleneyim dediğinde artık uyuman gerektiğini, çocukların sabah erken kalkıp aynı döngünün yeniden başlayacağını farkediyorsun.
Şöyle bi kahve içip, ağustos böceği gibi boş boş oturduğu günleri de özlemiyor değil insan:)
Ama şunu da söylemek isterim; bırak kayınvalide hatta kız kardeş bile olsa yakın olmasın veya eve dahil olmasın, yardımdan çok ekstra yorgunluk sebebi olabiliyor.
Ne deniş eskiler: Azıcık aşım kaygısız başım:)
Baktım canım, pek kullanmadığımdan kolay kolay mesajları kontrol etmek aklıma gelmiyorGunaydin,
Yok bugun biraz daha enerjik kalktim. Gece dogru duzgun uyumadim ama uyanmakta sikinti cekmedim. Sonra da ayni senin bu soylediklerini dusundum. Dogduktan sonra bakiliyor, simdi olsa mesela uyuyor olsa belki ben de biraz uyur ya da diger ev islerini yapardim.
Ama dun biraz kotu bir moddaydim sanirim. Bir de basvurdugum isten red cevabi geldi (gerci alistim artik). Boyle biraz ortaya karisik durumundaydi duygularim.
Sana ozelden bir mesaj attim baska bir konu ile ilgili, bir bakabilir misin?
Canım bende 43 yaşındayım bir oğlum var 11 yaşında 2. bebiş istedik ama 6 yıldır olmuyor. 2012-2013 yıllarında gittiğim 2 doktor sebebsiz infertile diyip aşılama yapalım tüp bebek yapalım diyip gönderdiler. Ne bir yumurta takibi nede bi vitamin önerdiler. Bende olur herhalde diyip zamana bıraktım. sadece bir defa arı sütü ve polen yedim bu arada 2014 te bir aşılama yaptırdık olmadı.Doktorlara kızıp 2017 Kasıma kadar gitmedim tekrar doktora hiçbir takviyede kullanmadım kendime çok kızıyorumzamanımı boşa geçirdim hep çok ihmalkar davrandım.
Hamile kalmak icin hic gec degil. Ama dogal yollardan kalmak icin cok zaman kalmamis olabilir. O yuzden doktorunuzun tavsiyesi ile hemen tedaviye baslayin. Bilmiyorum tedavi esnasinda onerdikleri ne ama hem tedavi hem de dogal yolardan ayni anda hamile kalmayi deneyebilirsiniz.
Ayrica yumurta kalitesi icin: Conezim Q10 (imkaniniz varsa ubiquinol, yoksa ubiquinone) + Omega 3 (en kalitelisinden) + Vitamin uclemesi ile yumurta kalitesini artirirsiniz (en az 3 ay kullanilacak). Bir de bir sabah zeytinyagi, bir sabah avokado yagi (ustlerine biraz da corekotu serpistirin) seklinde diyetinize saglikli yaglari ekleyin.
Yumurtlama bitene kadar nar (ya da nar suyu), yaban mersini ve "ahududu yapragi cayi" kullanin; bunlar rahmin daha kalinlasmasini sagliyor ama yumurtlamadan sonra mutlaka kesin. Ozellikle bu cayi hamile kalirsaniz icmeyin, sadece yumurtlama donemi bitene kadar.
Tedaviye cevap verip bir, bir bucuk seneye hamile kalman dilegi ile :)
Bunların hepsini aynı andamı kullanıyorsunuz. Ağır gelmiyormu hepsi birden.