Merhaba , gebeliğin 31.haftasından bebeğimi sebebi tespit edilemeyen bir sebepten dolayı kaybettim . Eşime ve bana karyotip analizi yapıldı . Temiz geldi . Bebekten patoloji alınamadı . Bu nedenle bebekte herhangi bir kromozom anormalliği var mıydı yok muydu bilemiyoruz . Ancak ultrasonda gözlemlenen veya doğumdan sonra görülen bir anormallik yoktu .
Son gittiğimiz doktor mikro array ve tüm exom sekanslama testlerinden bahsetti . Genelde akrabalar için önerdiklerini istersek yaptırabileceğimizi belirtti . Sormak istediğim husus ise şu : Bu şekilde bir gebelik kaybı yaşayıp eşiyle birlikte bu testleri yaptıranlar oldu mu ? Olduysa ne gibi sonuçlar aldınız ? Özellikle mikro array'ın standart karyotip testinden çok daha detaylı bir sonuç verdiğini öğrendim . Bir daha gebelik denemeden önce bunları da yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kaldık .
Bu veya benzer bir şekilde tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim .
Son gittiğimiz doktor mikro array ve tüm exom sekanslama testlerinden bahsetti . Genelde akrabalar için önerdiklerini istersek yaptırabileceğimizi belirtti . Sormak istediğim husus ise şu : Bu şekilde bir gebelik kaybı yaşayıp eşiyle birlikte bu testleri yaptıranlar oldu mu ? Olduysa ne gibi sonuçlar aldınız ? Özellikle mikro array'ın standart karyotip testinden çok daha detaylı bir sonuç verdiğini öğrendim . Bir daha gebelik denemeden önce bunları da yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kaldık .
Bu veya benzer bir şekilde tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim .