İlanlar iş bulma süreci

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Selam kızlar Merhaba herkese hayırlı günler.Konumu daha önce bilenler bilir ben yaklaşık dört ay oldu işsizim dört buçuk beş seneye yakın sekreterlik tecrübem oldu.Bilinen dört beş tane siteye başvuru yaptim sekreter santral resepsiyonist ofis asistanı danışma elemanı vb.gibi.Kendime uygun ilanlara başvuru yapıyorum özellikle örnek veriyorum muhasebe bilgisi ingilizce istiyorsa onlara basvurmuyorum ya da bir buçuk iki saat mesafe varsa yani yol uzak olunca çoğu firma esenyurttaysa mesela Esenyurt Beylikdüzü Avcılar çevresinde oturan diyor mantıklı olarak çok uzak yerden gelen geç kalır mı ya da yol parası yoksa sorun olur diye tek vesait ile geleni tercih ediyor.
Ben mesela başvurumu yapıyorum ilanda yeni diye yazıyor ama ilana girince en altta bu ilan güncellendi diyor .Bana uyan ilanlara cv ile eşleşme yapıyor sistem yüzde yetmiş seksen doksan oranında başvuruyorum bakiyirum bir iki gün sonra şirket aradığı adayı sitenin ismi a olsun ordan buldu diyor.Aradan iki gün geçmeden ya da cvmi inceleyip arayan olmuyor değişik bir algoritmaları var .Diğer sitelerde genelde sürekli ilan veren firmalar oluyor küçük ölçekli firmalar sekreter çaycı muhasebeyi bilen ve mutfak düzeninden sorumlu olacak diye birden fazla beklentileri oluyor.
Bu aralar çok kafama takmamaya çalışsam da bazen çok karamsarlığa kapılıyorum istediğim yerler beni aramıyor gerçekten düşünmek bile yoruyor insanı.Bu durumla nasıl başa çıktınız .Bu arada sertifika programlarina kayıt oldum üç tane sertifika aldım.Ama sertifika da bir işe yaramıyor bu iş bulma sürecinde sanırım

1.5 2 saatlik yol uzak olmazmi?
Geleceginiz yere bağlı trafik falanida katarsak gec kalma olasılığınız var.
Erkenden yola dusmek lazım
Hayırlısını olsun hakkinizda

Birçok şirket o bahsettiğiniz sitelere ilan vermiyor, yakın çevreye eşe dosta söylüyor veya şirket çalışanlarına etrafınızda bu tanıma uygun iş arayan varsa yönlendirin diyor.

Bence siz biraz etrafınızdaki çalışan insanlarla haberleşin bu ara, iş aradığınızı söyleyin kulaktan kulağa belki duyulur bi şekilde

Yani madem eleman alınmışsa niye ilan güncellenir ki amaç veritabanında cv tutmak ama gerçekten çözemiyorum

Yani madem eleman alınmışsa niye ilan güncellenir ki amaç veritabanında cv tutmak ama gerçekten çözemiyorum
LinkedIn üye değilseniz oraya üye olun derim.

Cv hazırlayın bağlantı isteği gönderin oradan da deneyin şansınızı.

İşverenler de başvurular içinde filtreleme yapıyor. Mesela biz örneğin elektonik mezunu arıyoruz zaten sadece o kriterdeki adayların başvurularını inceliyoruz, gerisine bakmıyoduk bile.

Selam kızlar Merhaba herkese hayırlı günler.Konumu daha önce bilenler bilir ben yaklaşık dört ay oldu işsizim dört buçuk beş seneye yakın sekreterlik tecrübem oldu.Bilinen dört beş tane siteye başvuru yaptim sekreter santral resepsiyonist ofis asistanı danışma elemanı vb.gibi.Kendime uygun ilanlara başvuru yapıyorum özellikle örnek veriyorum muhasebe bilgisi ingilizce istiyorsa onlara basvurmuyorum ya da bir buçuk iki saat mesafe varsa yani yol uzak olunca çoğu firma esenyurttaysa mesela Esenyurt Beylikdüzü Avcılar çevresinde oturan diyor mantıklı olarak çok uzak yerden gelen geç kalır mı ya da yol parası yoksa sorun olur diye tek vesait ile geleni tercih ediyor.
Ben mesela başvurumu yapıyorum ilanda yeni diye yazıyor ama ilana girince en altta bu ilan güncellendi diyor .Bana uyan ilanlara cv ile eşleşme yapıyor sistem yüzde yetmiş seksen doksan oranında başvuruyorum bakiyirum bir iki gün sonra şirket aradığı adayı sitenin ismi a olsun ordan buldu diyor.Aradan iki gün geçmeden ya da cvmi inceleyip arayan olmuyor değişik bir algoritmaları var .Diğer sitelerde genelde sürekli ilan veren firmalar oluyor küçük ölçekli firmalar sekreter çaycı muhasebeyi bilen ve mutfak düzeninden sorumlu olacak diye birden fazla beklentileri oluyor.
Bu aralar çok kafama takmamaya çalışsam da bazen çok karamsarlığa kapılıyorum istediğim yerler beni aramıyor gerçekten düşünmek bile yoruyor insanı.Bu durumla nasıl başa çıktınız .Bu arada sertifika programlarina kayıt oldum üç tane sertifika aldım.Ama sertifika da bir işe yaramıyor bu iş bulma sürecinde sanırım

Bahsettiğiniz sitede, filtre uygularken " sadece ilk kez yayınlananları göster" seçeneğini seçmelisiniz. Ayrıca, nasıl ki biz iş arayanlar, iş ararken filtre uygular isek, ilanı veren firma da filtre uyguluyor. İşe uygunluk yüzdesi %60-%70 civarında olsa dahi başvurunuzun görünmeme sebebi bu. Bunun haricinde, inanın nasıl bir algoritma var kestirmek güç. Biraz da şans işi. Yine de umudunuzu kaybetmeden size uygun ilanlara başvurmaya devam edin. Elbet bir yerden kapı açılır. Muhasebe bilgisi isteyen ilanlardan uzak durduğunuzu söylemişsiniz. Genel muhasebe kursuna gidip, genel muhasebe öğrenirseniz şansınızı daha da artırmış olursunuz. Muhasebeye her daim ihtiyaç var çünkü. Hangi konuda eksikliklerinizin olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Eksiklikten kastım, uzmanlaşmayı planladığınız iş kolunun, bu işi yapacaklardan beklediği özelikler. O eksiklerinizi kapatmakla başlayabilirsiniz.

Bahsettiğim sitede çalışma saatleri maaş şartlar olarak daha iyi firmalar var ama çok başvuran var

Aldıkları eleman olurda işi bırakırsa yada beğenmezlerse yedekte eleman bulunduruyolar ki hemen çağırsınlar.

Bazı kurumların sitesine girip İK bölümünden CV gönderebilirsin. Hatta genel başvuru olarak yer ayıran kurumlar oluyor oralara bile gönder pozisyona gerek duyduklarında kendi havuzlarına öncelik verebiliyor. Bazısı ilanı o sitelere değil kendi sitelerinde de verebiliyorlar. Şu süreç çok sıkıntılı ama ellerinde işi olanlar dahi işlerinden oldu. İnşallah gönlüne göre olur.

coming back to life coming back to life linkedinde fazla iş ilani mı yok canım ondan mı

hayır linkedin herhangi kariyer sitelerinden çok çok daha büyük bir havuzdur. insan kaynakları artık kariyer sitelerine yerine linkedinden eleman arıyor, hatta ilanları çıkmış olsa dahi oradan kendileri ayrıca arama yapıp bulduklarına ilanlarını kendileri gönderiyorlar.
ama tabi ki sadece oraya bel bağlanamaz, bu doğru.

tabi benim bu yazdığım da kendimin ve çevremdekilerin alanları ile ilgili gözlemlerim. sizin aradığınız pozisyon için linkedin neler sunabilir bilmemekle beraber şansınızı deneyin derim.

bir de sadece bu sitelere girmeyin. firma isimleri araştırın mesela ve o firmaların kendi siteleri üzerinden başvuru yapın. bazılarında başvuru kısmı olmayabilir, o zamanda bize ulaşın kısmında belirttikleri mail adresine cv nizi gönderebilirsiniz.
ben bu yöntemle çok şirketle görüştüm. ki benim iş arama amacım sadece piyasa yoklamasıydı.

şöyle, adı sanı belli firmalar için güncel ilan demek yıkılmadım ayaktayım demektir. bu nedenle işe alma niyetleri zerre kadar olmasa bile ilanlar açık kalır. kapanır ertesi gün yukarı çıksın ilan diye güncellenir. gibi gibi..

coming back to life coming back to life linkedinde fazla iş ilani mı yok canım ondan mı

Geçmişte büyük umutlarla Linkedin'e üye olmuştum ancak tüm uğraşlarım boşa çıktı. Linkedin gibi resmi bir platformu bile amacına aykırı bir şekilde kullanıldığını görünce hesabı kapattım. Detayları özel mesaj yoluyla açıkladım H huvese Elbette,ben bunları yaşadım diye başkaları da bunları yaşayacak diye bir kaide yok, Linkedin sayesinde iş bulanlar da vardır ancak bel bağlanmaması konusunda ısrarcıyım.

Geçmişte büyük umutlarla Linkedin'e üye olmuştum ancak tüm uğraşlarım boşa çıktı. Linkedin gibi resmi bir platformu bile amacına aykırı bir şekilde kullanıldığını görünce hesabı kapattım. Detayları özel mesaj yoluyla açıkladım H huvese Elbette,ben bunları yaşadım diye başkaları da bunları yaşayacak diye bir kaide yok, Linkedin sayesinde iş bulanlar da vardır ancak bel bağlanmaması konusunda ısrarcıyım.

tüm iş görüşmelerimi neredeyse linkedin üzerinden yaptım. ha şu var, hemen hepsi çok bilinen yerlerdi. yada o tip yerlerden ayrılmış kendi işini kurmuş insanlar.
mesela ben anahtar kelimelerle kişi / firma isimleri bulup direkt mesaj atıyordum. yada onlar beni buluyordu aynı şekilde anahtar kelimelerle.
linkedinde de cv yi iyi hazırlamak çok etkili.
yani bir kariyer sitesine eklediğiniz gibi cv yaratmak lazım orada da.

dediğiniz gibi asılan eden de çıkıyor, 1-2 kez denk geldim öyle tiplere.

Çok teşekkürler kızlar bilgi verdiğiniz için site üzerinden başvuru yapıp bunun haricinde şirketin Info email adresine ya da insan kaynakları departmanına da gönderiyorum cv'imi ama sanırım sitedeki ilanlar güncellendigi için cvmi göndersem bile bir işe yaramıyor

astrojurnal astrojurnal neden böyle yaparlar anlamak mümkün değil zaten bakıyorum ilanı bugün verdi iki üç hafta sonra bakıyorum hani ilan firma tarafından yayından kaldırıldı diyor yani sırf ilan vermek için veriyor bazıları

X