• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilahi adalet

Sarahben

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
810
2.038
313
İstanbul
Çok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Herkesin bir derdi ,üzüntüsü var.
Aldatma, terkedime, boşanma, eş şiddeti en çok paylaşılan konular galiba.
Konumu okuyanlar bilir aldatma, boşanma , aldattığı o..pu ile evlenen eski eş, Babasiz çocuk yetiştirme vs vs benim de
Ben inanclarim gereği bana bunlari yaoan adami ve ailesini Allah' a havale ettim.Surekli de bana yaşattıklarının ahı çıkmadan ölmesin diye dualar ediyorum.Fakata hayat öğretti ki kötülere bisey olmuyor.Ama inanmak istiyorum.
Ilahi adalet yada karma adi her neyse gerçekten yaşayan, benim yerime Allah intikamimi aldi diyen var mi?
Yoksa ilahi adalet diyerek kendimi mi kandırıyorum?
Not:Din , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
Beni en iyi canı yananlar anlar.Sevgiler

Çok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Konumu okuyanlar bilir aldatma, boşanma , aldattığı o..pu ile evlenen eski eş, Babasiz çocuk yetiştirme vs vs benim de
Ben inanclarim gereği bana bunlari yaoan adami ve ailesini Allah' a havale ettim.Surekli de bana yaşattıklarının ahı çıkmadan ölmesin diye dualar ediyorum.Fakata hayat öğretti ki kötülere bisey olmuyor.Ama inanmak istiyorum.
Ilahi adalet yada karma adi her neyse gerçekten yaşayan, benim yerime Allah intikamimi aldi diyen var mi?
Not:KK70:in , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
İlahi adalet sadece bu tarafla sınırlı değil.
Ben kimseye ahım çıksın falan diye dua etmem. Bunu kamu davası gibi düşünüyorum. Allah kul hakkıyla karşıma gelmeyin dediğine göre. Gidenin vay haline diyorum. Ama nasıl olacağını Allah'a birakiyorum. O en doğru şekilde çözer.
Biz hayatta önümüzde ki maçlara bakalım. Zaman kısa ❤️😁😄

Ben inanıyorum birçok kez yaşadım.Bazen bizim açın hayır bazen günahlarınaffi da olabiliyor.İlla ki çıkacak diye tabi böyle bir durum yok.Ben de her zaman Allah'a havale ediyorum.Bazen de harekete geçmek lazım .Benim davam sürüyor kredi çektirdi bana evi terketti ,iki çocuk evde fatura, kredi derken nafaka yatıracak diyip yatirmiyor.Bu aklı da babası vermiş yatırma sırf ugrasayim diye.Simdi bu vicdana sığar mı? Torunları yani üstelik eski eşin çocukları baktım umurunda değil ben de cekismeliye döneceğim ne hakkım varsa almaya çalışacağız.Rabbim büyüktür.

Ben inanıyorum birçok kez yaşadım.Bazen bizim açın hayır bazen günahlarınaffi da olabiliyor.İlla ki çıkacak diye tabi böyle bir durum yok.Ben de her zaman Allah'a havale ediyorum.Bazen de harekete geçmek lazım .Benim davam sürüyor kredi çektirdi bana evi terketti ,iki çocuk evde fatura, kredi derken nafaka yatıracak diyip yatirmiyor.Bu aklı da babası vermiş yatırma sırf ugrasayim diye.Simdi bu vicdana sığar mı? Torunları yani üstelik eski eşin çocukları baktım umurunda değil ben de cekismeliye döneceğim ne hakkım varsa almaya çalışacağız.Rabbim büyüktür.
Hakkınızi yedirmeyin sonuna kadar gidin gerekirse.Allah yardımciniz oldun.sevgiler

Nafaka hakkınız varsa icraya verin

Bundan 7 sene önce eski eş işini bıraktı üstelik yeni doğum yapmıştım.Ailesi bizi kabul etmedi annemlerde kalıyorduk çok borcu vardı.Alacagi tazminat tam borca yetiyor 1,500 TL de para artıyordu.Bu bizi kabul etmeyen ailesi ve abisi her gün arayıp tazminat yattı mı diye soruyordu ben de neden acaba derken meğerse yok bana borcu var dedi ne hikmetse 1500 TL imiş ve ben eminim borcu yok abisine varsa da 250 TL falan.Benim saftirik eskisi yok var dedi .beni kandırdı.Ben de yok biliyorum ama Allah'a havale ediyorum Allah çocuklarımın hakkını yedirmez dedim.Cunku son paramizdi.O parayı aldı abisi gitmiş evine asma tavan yaptırmış.İnanin bir hafta geçti geçmedi asma tavan yepyeni kafasına düşüyormuş.Cökmus tavan o zaman çok şaşırmıştım.Asil sasirdigim da tavanı 1500 TL ye yaptırdım demesi olmustu.Ne aldıkları ne yedikleri de hayır kalmıyor emin olun.

Benim bu konuya bakış açım şu; bence cidden kötü olan ya da yanlış davranışlar içinde olan kişiler bir gün belasını buluyor. Ama bunun sebebi size yaptıkları değil. Sevmem bu lafı ama su testisi su yolunda kırılır derler işte böyle durumlara cuk oturuyor. Bir gün sert kayaya çarpar ona da çektirirler illa ki. Ama bunu mistik ya da dini bir durum olarak değil hayatın akışında mantıksal bir şey olarak görüyorum. Karşınızdaki kişi kendini toparlar, bundan sonra düzgün davranırsa o adalet hiç gerçekleşmeyebilir.

Not:KK70:in , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
Hiç arkamı dönüp bana kötülük yapan kişi şuan ne yapıyordur demem.
Ama içimi burkan bir kaç kişi oldu, o kadar basit şeylerdir ki bunlar umarım benim yüzümden değildir ya da adalet böyle olmamalı diyorum hallerine üzüldüğüm kişiler oldu. Allah'ım ben affettim sen de affet dediğim kişiler oldu.
Ben birilerinin yaptıklarına üzülmek istemiyorum hemen şöyle diyorum artık, ben affediyorum hiç sorun değil... Çünkü gerçekten istisnası yok, bu kişi de beni üzmüştü ama şuan çok iyi durumda diyemiyorum. Gerçekten düşününce bir sürü örneği var artık bu da benim kusurum mu neyim bilmiyorum. Birilerini kırmaktan da çok korkarım çünkü beni kıran kişilerin yaşadıklarını biliyorun.
Özetle siz temizseniz ve kötülük istemiyorsanız İlahi adalet ya da karma deyin, mutlaka gün olup devran dönüyor. Sadece arkanıza bakmamayi ve intikam istememeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Not:Kendi yaşadıklarımdan çok örnek verdiğim ve bu örneklerden bazıları haberlere çıkan olaylar olduğundan düzeltme ile örnekleri sildim.

Son düzenleme:
İlahi adalet şöyle tecelli ediyor: Onu Allaha havale etikten sonra, kendi önüne bakmak, kendine tertemiz bir sayfa açmak,kendine iyi davranmak, sevdiğin ve seni mutlu edecek uğraşlar edinmek yerine, oturup da kafanı geçmişe takmak, kafanı onun yaptıklarının cezasını çekmesi ile meşgul etmek şeklinde kendine kötülük edersen, ilahi adalet tecelli eder ve mutsuz olursun...

Tedbir nafakası oluyor ya karar çıkana kadar o yüzden ama bakacağım yarın bir avukata danışarak hareket edeceğiz
Tabi ki. Ama işte o kararın çıkarılması lazım.
Mutlaka iyi bir avukat ile görüşün. Çünkü arkadaşım boşanıyor ve avukatı 3 aydir neredeyse parmağını kipirdatmiiyor

Asla yok asla inanmıyorum öbür dünyaya kaldı ise bunu da kabul etmiyorum bu dünyada iki yakası bir araya gelmesin çok canımı yaktılar canları yansın Allah benim benim ailemin yaşadıklarının hesabını onlardan cikartsin amin

Bana pek denk gelmedi, kötülerin, iyi insanlara kötülük yapanların belasını bulduğu. Bunu kişisel yaşantımda da böyle gozlemledim. Nerede iyi insanlara madden ya da manen zarar veren biri var, hep aldi yurudu, eskisinden de mutlu oldular. Çok ah alan insan gördüm ama mutlu mesut devam ettiler hayatlarına. Bana denk gelmedi ilahi adalet.

Ben İnanmıyorum buna.
Ablamın kocası da aldattığı gencecik kızla evlendi. Şimdi iki çocukları da oldu mutlulular.
Ablam intikam beklese belki ruh sağlığı bozulurdu. Umursamamayı öğrendi. Bir süre antidepresan dahi kullandı. Şimdi kendi güzel hayatını kurdu fıstık gibi yaşıyor.
Siz de olanları unutamasanız dahi kendi hayatınıza odaklanmalısınız.
Onlar mutluyken siz acı çeken olmayın. Geçmişi bırakıp kendi hayatınızı güzelleştirin. Ablam gezmeyi severdi kocası yüzünden gezemezlerdi. Gezi grubuna girdi. Her haftasonu geziyor mesela ve ilk zamanlar her dönüşte oh iyi ki boşadım o uyuzu bak benle gelmezdi evde pineklerdik diye şükür ederdi. Şimdi aklına bile geldiğini sanmıyorum

Back
X