• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaçlı su ile ultrason çektiren var mı?

km0734

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
522
1
0
Antalya
merhaba arkadaşlar.bende hamile kalamama problemi var da bi dr bana HSG (rahim filmi) çektirmemi söyledi.bende rahim filmini çeken yerleri araştırmaya başladım.bugün bi kadın doğum merkezine gittim.benden rahim filmi istediler dedim.ordaki danışman dr bana biz muayene etmeden direkt rahim filmi çektirmiyoruz hastaya dedi.muayene sırasında ultrasonla bakıyoruz bakarken de ilaçlı su veriyoruz.ilacın dağılım şekline göre HSG ye karar veriyoruz dedi.benim aklım karıştı.ilk defa duydum böyle bişey.CADIARZU
acaba ilaçlı ultrason çektiren var mı aranızda?bide rahim filmiyle aynı yöntemle mi çekiliyor acaba?yanii onda da can acıyor mu onu merak ettim ben..eyvahedigeldismile

merhaba canım şimdi yeni doktordan geldim ve tesadüf senin yazını okudum,bende 7 ay önce düşük yaptım,düşük yapmadan önce polip var denmişti,düşükten sonrada rahim ağzın çok geniş denmişti,bende bugün genel kontrolüme gittim başka doktora,olanları falan anlattım,rahim boyuna ve polibin varmı bakalım dedi,bunun için içeriye ilaçlı su verdiler,yani sanırım senin o bahsettiğin şeyden ama hiçbir acı olmuyor canım,rahim filmi başka birşey onda sanırım acı oluyor ama bu ilaçlı suyun rahme verilip ultroson çekilmesinde herhangi bir acı olmuyor,korkma.umarım en kısa zamanda anne olursun,benim sonucumda şöyle çıktı,polip yok ama rahmim çok genişmiş sanki 4-5 çocuk doğurmuş gibisin,birdaha hamile kalırsan 13.haftada dikiş şart dedi,offff.

öncelikle geçmiş olsun..çok üzüldüm..umarım hamile kalabilirsin ve sorunsuz bi şekilde bebeğine kavuşursun..keşke benim bebeğim olsa,hamile kalsam da gerekirse dikiş atılsa ben ona da razı olurdum ama bebek falan yokkkkk olcak gibi de görünmüyo şuan bende..:1no2:
bu arada bende antalyadayım..siz de antalya sanırım..yoksa aynı dr a mı gittik :bbo: bu işlemi yanii ultrason sırasında ilaçlı su verilmesini pek kimse uygulamıyormuş çünkü.bana bunu diyen bi tüp bebek merkezi..sizin dr da mı tüp bebek merkezi?

canım ben manavgatta özel bir hastanenin doktoruna gittim,tüp bebek merkezi değil ama demekki ilaçlı su gerekiyorki yapılıyor,gerekmese yapmazdı,bak şimdi benimde kafamı karıştırdın,doktor polip varmı diye birde rahim boyunu ölçmek için ilaçlı su verdi vajinamdan öyle baktı,zararlımıymış acaba,korkuttun bak şimdi beni.

hayır zararlı değil..herkes yapmıyomuş diye o yüzden demedim..ben bi kaç tıp merkezine özellikle de özellere sordum sadece ilaçlı suyu rahim filminde verdiklerini söylediler..ultrasonu normal şekilde baktıklarını söylediler..(uğraşmak istemiyorlar sanırım)..
bugün de burda bi dr a sordum ilaçlı ultrasonu..ilk defa duydum vb bu yöntemi dedim..sadece bana bu yöntem etik değil diye cvp yazmış..başka bişey dememiş..zararlı olcağını sanmıyorum..merak etme..sadece her dr yapmıyormuş uğraşmak istemediğinden sanırım..

etik değilse neden benim doktorum baktı şimdi anlamadım,pimpirikliyimdir ben,başka nasıl bakılıyor acaba,ben hiç araştırmadım çünkü.direk gittim anlattım o da bu şekilde baktı,bende hep böyle bakılıyor demekki diye düşünmüştüm,zararı olsa yapmazdı heralde.ama sen iyice araştır yinede canım.

özel umut tüp bebek merkezi tüp bebek ve embriyoloji kısmında sorum duruyor vede dr un verdiği cvp..bakabilirsin istersen..
ben araştırıyorum..merak edilcek bişey yok..ilaçlı rahim filmi ile aynı sistem sonuçta..ikisinde de ilaç veriliyor vücuda..tek farkı ultrason acıtmayan sistem..rahim filminde bi sürü alet takılıyor rahim elleniyor vb imiş sanırım..merak edilcek bişey yok yanii.bende yaptırmayı düşünüyorum ilaçlı ultrasonu..tek olumsuz düşüncem acaba rahimi net gösteriyor mu?çünkü benim rahatsızlığım çok ve rahimin iyi değerlendirilmesi gerekiyor bende..tek acabam bu yanii..
tıp fakültesine veya bi özele gidip 150 tl ye rahim filmi mi çektirsem ilaçlı ultrasonu mu yaptırsam kararsızım şuan..:1no2:

canım ben olsam tıpa gider muayahene olur,doktor gerek görürsede rahim filmi çektiririm,çünki sen hiç hamile kalmamışsın,rahim filminde kanalların kapalımı değilmi ona falanda bakılıyor ama ilaçlı ultrason bakımı başka birşey,sen tıpa git mutlaka ve hatta orada inanç bey var ona git,abimin arkadaşı ve antalyada tıpta en iyi kadındoğumcu olarak nam yapmış biri,ben birsüre daha hamile kalamazsam bende ona gidicem.

tıp fakültesine numara aldım zaten ama normal poliklinik kısmına ayın 21 inde randevum var..profesörler 155 tl imiş..bu ara maddi durumumuz sıkışık..o yüzden gidemiyorum normal devlet hastanesi hariç bi yere..tıp fak.de de asistanlar bakıyor hastaya..o yüzden gitmek istemiyorum..bilmiyorum kafam çok karışık..çok bunaldım..
genç kızlığım 3 ay olmadığım adetlerimi beklemekle geçti..evlendikten sonram da garip kanamalar,ağrılar,hamile kalamama derdi,betaHCG,prolaktin vb sorunlarla geçiyor..
offffffffff diyorum başka bişey demiyorum offfffffffffffffffffffffffffffffffff:1no2:

canım yeme içme giyme ama mutlaka profosere git,bebiş istiyorsan yapcak birşey yok,al bendende bir o kadr offfffffffffffffffffffff,nedir biz kadınların çektiği ya.

geçenlerde bi ani kanama geçirdim kan kaybından gidiyodum.o zaman zaten maddi yönden olan paralar gitti özele gittim çünkü 2-3 defa..dr elini muayene için bi uzattı kolundan kan süzüldü adamın.adamda korktu senin bu kanaman durmaz yazdığım ilaçları kullan dedi kaydirigubbakcemile3 o zaman özellere gittim hep çok kötüydüm çünkü..rahim iltihabı teşhisi kondu o zaman hala da devam ediyo tabii..olan hastalıklarım : pko + prolaktin + hipofiz tümörü + rahim iltihabı + rahim ağzı yarası + adet düzensizliği + hamile kalamama..daha sayim miiii :1:

geçenlerde bi ani kanama geçirdim kan kaybından gidiyodum.o zaman zaten maddi yönden olan paralar gitti özele gittim çünkü 2-3 defa..dr elini muayene için bi uzattı kolundan kan süzüldü adamın.adamda korktu senin bu kanaman durmaz yazdığım ilaçları kullan dedi kaydirigubbakcemile3 o zaman özellere gittim hep çok kötüydüm çünkü..rahim iltihabı teşhisi kondu o zaman hala da devam ediyo tabii..olan hastalıklarım : pko + prolaktin + hipofiz tümörü + rahim iltihabı + rahim ağzı yarası + adet düzensizliği + hamile kalamama..daha sayim miiii :1:

canım arkadaşım bu kadar şeye rağmen hala bu kadar enerjiksen lütfen banada biraz o pozitif enerjinden yolla,benim psikolojim bir kelimeyle bile bozuluyor,bendede sürekli idrar yolları enfeksiyonu ve yara oluyor,üstüne bide rahimağzı yetmezliği.senin rahim iltihabın rahmindeki yaraya bağlı birşey,eğer rahmindeki yarayı donturtursan yada yaktırırsan ki bu çok kolay 2 dakikalık birşey iltihabında zamanla geçer,üstelik bu yara hamile kalmana engel canım ben 65 yada 75 tldi sanırım dondurtmuştum.

evet benim de dondurtmam lazım..eğitim araştırma hastanesinde yapılmıyormuş tıp a gitmen lazım dediler..orda yapılıyormuş.ayın 21 ine randevu aldım..hem hamile kalamama sorunumu,sorunlarımı yanii hem de bu yara işini sorcam..
ben de enerjik değilim aslında..kafam çok karışık..geceleri bile uykumda bebeğimin olmadığını görüyorum,hastanelere gidip geliyorum..gündüzleri kafamda zaten bu sorun sürekli..sürekli ne yapsam ne yapsam..biliyorum bu kadar sıkıntı etmememiz lazım ama olmuyo işte..
geçen tahllillerimi göstermek için eğitim araştırma hastanesi klinik şefini aradım yatan hasta kısmında dr dediler..yanii doğum yapan kadınların yattığı yerdeydi dr..bi gittim çok kötü oldum ben orda elimde tahlil dr ararken kadınlar kucaklarında bebekle çıktılar..her odadan bi bebek ağlaması sesi geliyodu..hani filmlerde olur ya kulakta bi çığlık falan yankılanır aynen bende de öyle oldu..sanki kulağımda toplandı birden bütün bebeklerin sesi dayanamadım gözlerim dolu şekilde çıktım başka yerde bekledim dr u..
hayatta neye üzülüyosan o önceliklerin arasında olan şey oluyo..yanii benim için bebek hep önemliydi..hep ilk sırada tuttuğum tutacağım bişeydi..bekarken bile bi sürü bebek kıyafeti almıştım ama malesef belki bi sınama bu Allah tarafından..neyi çok istiyosan olmuyo yada kolay olmuyo bilmiyorum..:1no2:

of canım ya üzüldüm şimdi anlattıklarından,peki ben ne yapayım;düşük yaptığım gece acilde doğum odasında doktoru beklerken orada tartı üzerinde yeni doğmuş bir bebek vardı,belliki doğalı 1 saat bile olmamış,işte ben o bebeğe bakarken suyum boşaldı ve düşük yaptım,benim için çok acıydı,bir bebek doğarken ben bebeğimi kaybetmiştim.offff offf

çok üzüldüm..hamile kalbildiğine göre tekrar hamile kalırsın..ben buna yürekten inanıyorum..umarım herşey çok güzel olur senin için.umarım en kısa zamanda hamile kalırsın ve sorunsuz bi hamilelik yaşarsın bu sefer..dua edicem senin için de..

bende canım,bende senin için dua edicem,umarım en kısa zamanda müjdeli haberlerini duyarım.

rahim filmi zaten ilaçlı su enjekte edilerek yapılıyor. benim kendi doktorum yapmıştı. vajinadan içeriye ilaçlı suyu enjekte ediyorlar ve ultrasonu çekiyorlar. benim 1 defa çekti sonra doktoruma sordu bir daha çekeyimmi ama açık denildi ve bitti. filmde yumurtalıklar görünüyor verdiği ilaçlı suyun tüplerden geçip yumurtalıklara ulaşıp ulaşmadığına bakıyorlar. filmdede belli zaten. bazıalrının tüpleri tıkalıysa geçmiyor arada kalıyormuş. doktorum öyle anlatmıştı bana. ağrım hiç olmadı benim. sadece sıvıyı verince biraz ağrı oda adet olduğun andaki ağrı gibi.

rahim filmini biliyorum da bizim bahsettiğimiz rahim ultrasonu..ilaçlı rahim ultrasonu varmış..burda onu tartışıyoduk..

ilaçlı rahim ultrasonu çektiren arkadaşlar merhaba,
Bu işlemi yaptırdıktan sonra kanamanız oldu mu?
Bana 10 gün önce yaptılar. Rahim girişinde miyom olduğunu, miyomu daha iyi görebilmek için yaptılar.
10 gündür de kanamam var.
Çok şiddetli olmasada günde 2-3 defa günlük ped değiştiriyorum.
Sizin de kanamanız oldu mu? Olduysa kaç gün sürdü?
Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim. Svgler.

ilaçlı rahim ultrasonu çektiren arkadaşlar merhaba,
Bu işlemi yaptırdıktan sonra kanamanız oldu mu?
Bana 10 gün önce yaptılar. Rahim girişinde miyom olduğunu, miyomu daha iyi görebilmek için yaptılar.
10 gündür de kanamam var.
Çok şiddetli olmasada günde 2-3 defa günlük ped değiştiriyorum.
Sizin de kanamanız oldu mu? Olduysa kaç gün sürdü?
Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim. Svgler.

ben ilaçlı rahim ultrasonu değil de direkt rahim filmi çektirdim..1 ay oluyo..kanamam 2 gün sürdü ama ultrason çektirmediğim için ultrasonda kanama ne kadar sürüyo bilemiyorum :50:
geçmiş olsun..

Back