Nefroloji - Böbrek Hastalıkları İlaçlı böbrek filmi IVP çektirenler acil yardım bekliyorum kızlar!

feritgozde

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
281
32
ben geçen salı günü doktora gittim ultrason çekildim böbreğimde taş çıktı doktorum vıp istedi ilaçlı film yani.Yarın çektiricem ve çok korkuyorum.çektiren arkadaşlardan yardım bekliyorum yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim bir de sonucu kaç günde çıkıyor onu da yazarsanız içimdeki korku biraz geçicek sanırım.şimdiden çok teşekkürler kızlar..

Bana hiç kimse yardımcı olmayacak mı arkadaşlar en azından bu vip sonucu kaç günde veriliyor.onu söylerseniz çok memnun olucam

konu baya eski ama yaptırıcak olanlara yardımcı olsun diye yazmak istedim..
daha bugun ivp cektirdim birgun oncesinde bagırsakların bosaltılması icin bir surup veriyorlar baya baya ishal yapıyor maalesef aksam 6 dan sonra yemek yasak..

rontgeni ilk olarak ilacsız cekiyorlar sonrasında hemsire ilacı damardan enjekte ediyor ilacın kokusu agzınıza geliyor tuhaf birsey ama onun dısında bir yan etki yapmıyor sonrasında gelip 4-5 kez filmi degiştirip tekrar cekiyorlar ve bitiyor yazılı raporu 10 gun sonra veriyorlar ama doktorun bilgisayarına rontgenler dusuyor o yuzden beklemenize gerek kalmıyor

konu eski ama ben de çektireceğim zaman buradaki bilgiler bana faydalı oldu. Ben de başkalarına faydalı olmak isterim.
İdrarda kan şikayetiyle doktora başvurdum. İdrar tahlili, röntgen, ultrasondan sonra bir böbrekte taşlar tespit edildi.Böbrekteki tahribat ve böbrek fonksiyonları için İVP istendi.
Eczaneden ilaçları temin ettim. Çekimden bir gün öncesi bağırsak boşaltıcı bir ilaç var. Bana verilen X-M diet solüsyondu.
Akşam 18:00 de yarım şişeyi, 19:00 da kalan yarısını içtim. 18:00 den sonra yemek yasak, yatana kadar 2 lt kadar su içtim. Meyve suyu da içtim. İlaç 5-6 saate etki eder diyor ama ben de 1 saate etki etti. 10-15 kez tuvalete çıktım diyebilirim :)
Sabah aç karnına çekim merkezine gittik.Kafanız biraz sersem olabilir. Su içmedim çünkü bağırsaklar hala etki altındaydı :)
Bağırsakların temiz olup olmadığı anlamak için ilaçsız bir film çekiliyor.
Temiz ise eczaneden almış olduğum,damardan radyolojik kontrast ilaç veriliyor.Benim ki OMNIPAQUE di. 100 ml.(Bu arada hemşire sizi uyarıyor,ilaç bulantı, ateş basması, idrar yapıyor hissi verebilir ama yapmıyorsunuz diye.) Şırınga boyutu sizi ürkütmesin, iğne ucu standart :) Ben pek bişey hissetmedim, korktuğum gibi olmadı, sadece sıcaklık hissi oldu, 3-4 saniye kadar.
ilaç verildikten 5 dk sonra bir film çekildi. Ardından dışarda bekledim.Bu arada bişey yiyip içmek ve wcye gitmek yok.
15 dk sonra bir daha çekim oldu. Bu kadar. 1 gün sonra da raporu aldım, röntgen görüntüleri doktorun bilgisayarına gidiyormuş.10 günü bulucakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…