ilaç raporu vermiyorlar moralim çok bozuk yardım lütfen

haziran15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
424
3
96
Ankara
Merhaba arkadaşlar, yeni bir tedaviye başladım hayırlısı ile ama ilaç raporu alamıyorum. Daha doğrusu maya tüp bebkte şansımı deneyeceğim ve daha önce etlik ssk eğitim araştırma hastanesinde 2 tüp bebek denemem oldu. 1. normal transfer 2. dondurulmuş olarak. pazartesi adetimin 21. günü ve lucrine başlamam gerekiyor ve daha önce geçerliliği 1 sene olan heyet raporuma istinaden ilaç raporu almak için hastaneye başvurdum ve kendi bünyelerinde tüp bebek merkezi olduğu için sevk yapamayacaklarını söylediler ve internetten aldığım hastane, doktor ve personel seçme hakkı ile ilgili belgeyide yanımda götürdüm ve doktora verdim. bunu nerden aldın dedi yeni kanunlar çıktı bende sağlık bakanlığı sitesinden bana yarayan kısmı size getirdim diyince klinik şefinin şuanda olmadığını net bir cevap veremeyeceğini söyledi. Bunu yapmaya hakları var mı arkadaşlar okadar mevzuat araştırdım bunu yapamayacağını kanunlar çerçevesinde ispatlıyorum ama kanunlarda kurumun insiyatifine bırakıyor. Ne yapacağım şimdi bu durumda olan arkadaşlar ne yaptılar lütfen yardımcı olurmusunuzsenağlamasenağlamasinirden ne yapacağımı bilemiyorum. YA vermezlerse tedavim yarım kalacak
 


canım benimde bu son hakkımdı aldım zaten birde bize önceden kullanabileceğimiz doz hakkı verilmiş eğer onu doldurmadıysan alabilirsin hakkın bitmez mesala benim 900 ünite ilaç hakkım vardı son 450 ünitesi kalmış aldık biz onu önceki tedavinde aldığın eczaneye sor bilir bilgisayardan bakıp eğer o hakkın dolduysa söyler sana zatennnnnnnnnn
 

selam bende geçen hafta maya ile görüştüm banada önceki tedavi olduğunuz yerden raporu alırsanız faydalanırsınız dediler .Ben daha önce gazi üniv. tedavi olmuştum dün orayı arayıp raporu alıp alamayacağımı sordum onlarda bana şimdiki tedavi olacağınız merkez bizden istekte bulunacak istekte bulunduktan sonra sizde hastaneye 250 ytl yatıracaksınız böylelikle alabilirsiniz dediler ama maya nın anladığım kadarıyla hastaneden rapor isteme prosedürü hakkında bir bilgisi yok sanırım.
 
canım bende ssk raporu için çok uğraşmıştım 1 ayda vermeleri gereken raporu git gel yaptırarak 2.5 ayda vermeye kalkıştılar ama ben 1 aydan sonra dayanamadım ve başbakanlığa kadar şikayette bulundum ordan sağlık bakanlığına ilgili hastaneye ve valiliğe uyarı geldi bana verilen takip numarasıyla gun gun takip ettim şikayetimi ...şikayetimin hastaneye ulaştığı gün ben raporumu aldımm...dilersen sende bi şansını dene ve şikayette bunun http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm bu başbakanlığa bağlı site canım allah yardımcın olsun umarın en kısa zamanda alırsın raporunu a.s.
 
canlarım benim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Koşuşturmaktan bilgi vermeye zamanım olmadı. Dün tekrardan hastaneye gittim tekrar drla görüştüm ve yanımda daha fazla evrak götürdüm ve sonuç olarak heyete gönderdi ve eksik olan evrakları istediler beklerken 2 adet resim ve tekrardan günü geçtiği için vukuatlı nüfus kayıt örneği onalrı da tamamladım. neyse kurula çıktım raporu ve sevk edeceklerini ama presedür gereği hastalığımın 3, günü hormon testlerini ve yumurta sayımlarını orada yaptırmam gerekiyormuş daha sonrasında sevk vereceklerini söylediler. Bide sigorta müdürlüğünden 900 iş gününü doldurur prim günü istediler imzalı. Çok korktuğum gibi olmadı Allahtan. ya hiçbirşey bilmiyor olsaydım sevk veremiyorlar diye gerisin geri dönecektim. Aslında rapor almak şimdi daha kolay hale geldi arkadaşlar.
 
29 Eylül 2008 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27012 (Mükerrer)
TEBLİĞ
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:
2008 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ

1. Amaç, kapsam ve dayanak
1.1. Amaç
(1) Tebliğin amacı (bundan sonra SUT olarak ifade edilecektir); sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumunca (bundan sonra Kurum olarak ifade edilecektir) karşılanan ve kapsam maddesinde tanımlanan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, Kurumca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri, yol, gündelik ve refakatçi giderlerinden yararlanma esas ve usulleri ile bu hizmetlere ilişkin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen ödenecek bedellerin bildirilmesidir.
.
.
.
.
10.2. Tüp bebek tedavisi işlemleri
10.2.1. Bir hastalığın tedavisi amacıyla uygulanan tüp bebek işlemleri
(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak Kemik İliği Transplantasyon Merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan tüp bebek tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
(3) Tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır. Her bir tüp bebek denemesine ilişkin olarak toplamda 3000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır.
10.2.2. Diğer tüp bebek tedavisi işlemleri
(1) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısının;
a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,
ç) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
d) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavilerine ilişkin giderler Kurumca karşılanır.
(2) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(3) Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak, üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim veren kadın-doğum hastaneleri dâhil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir. Sağlık kurulu raporlarında, hasta yaşı, kimlik bilgilerinin yanında, tanı, endikasyon, uygulanacak tedavi, kullanılacak ilaçların günlük ve maksimum dozları da belirtilecektir.
(4) Sağlık kurulu raporlarında, son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun belirtilmesi yeterli olup, ekinde veya raporda teşhise esas belge ve bilgiler ayrıca aranmayacaktır. Ancak bu belgelerin hasta dosyasında bulunması ve gerektiğinde ibraz edilmesi zorunludur. Ayrıca, evli çiftlerin çocuklarının olup olmadığı ile eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, merkezde tutulan hasta dosyasında saklanacaktır.
(5) SUT eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla tüp bebek tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden tüp bebek tedavisinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince yazılacaktır.
(6) En fazla 2 (iki) siklus ve toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanacaktır.
(7) Tüp bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, yardımcı üreme yöntemi tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz.
Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, tüp bebek tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
10.2.3. Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları
(1) Tüp bebek tedavisi SUT eki EK–9 Listesinde belirtilen fiyat esas alınarak ödenir. Fiyata; tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm-oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir.
(2) Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar katılım payından muaf değildir.
(3) (10.2.1) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde her bir denemede, (10.2.2) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde ise sadece birinci denemede en fazla bir yıla kadar embriyo freezing bedeli ayrıca ödenir.
(4) Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde, tüp bebek kapsamında yapılan her türlü tıbbi işlemin kaydının tutulması ve tutulan kayıtların denetim esnasında ibrazı zorunludur. Bu kayıtların doğru ve sağlıklı bir şekilde tutulması ve muhafazasında, merkez sorumlusu ve ruhsat (uygunluk belgesi) sahibi kişiler, müşterek ve müteselsilen yükümlüdür.
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/09/20080929M1-1.htm sitesinden alınmıştır
 
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK
SİGORTASI KANUNU


Kanun Numarası : 5510
Kabul Tarihi : 31/5/2006
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 16/6/2006 Sayı : 26200
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Sayfa:


BİRİNCİ KISIM
Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1- Bu Kanunun amacı, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak; bu sigortalardan yararlanacak kişileri ve sağlanacak hakları, bu haklardan yararlanma şartları ile finansman ve karşılanma yöntemlerini belirlemek; sosyal sigortaların ve genel sağlık sigortasının işleyişi ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- Bu Kanun; sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortasından yararlanacak kişileri, işverenleri, sağlık hizmeti sunucularını, bu Kanunun uygulanması bakımından gerçek kişiler ile her türlü kamu ve özel hukuk tüzel kişilerini ve tüzel kişiliği olmayan diğer kurum ve kuruluşları kapsar.
Tanımlar
MADDE 3- Bu Kanunun uygulanmasında;
1) Bakanlık: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını,
2) Kurum: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını,
3) Sosyal sigortalar: Kısa ve uzun vadeli sigorta kollarını,
4) Kısa vadeli sigorta kolları: İş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortası kollarını,
5) Uzun vadeli sigorta kolları: Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortası kollarını,
6) Sigortalı: Kısa ve/veya uzun vadeli sigorta kolları bakımından adına prim ödenmesi gereken veya kendi adına prim ödemesi gereken kişiyi,
7) (Değişik: 17/4/2008-5754/1 md.) Hak sahibi: Sigortalının veya sürekli iş göremezlik geliri ile malûllük, vazife malûllüğü veya yaşlılık aylığı almakta olanların ölümü halinde, gelir veya aylık bağlanmasına veya toptan ödeme yapılmasına hak kazanan eş, çocuk, ana ve babasını,
8) Genel sağlık sigortası: Kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı,
9) Genel sağlık sigortalısı: Bu Kanunun 60 ıncı maddesinde sayılan kişileri,
.......
.....
.....
.....
Sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularının duyurulması ve sağlık hizmet sunucusunu seçme serbestisi
MADDE 77- Bu Kanun gereğince genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetinden yararlanmak için başvuracakları yurt içinde veya yurt dışındaki sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularının unvan, isim ve adresleri Kurumca elektronik ortamda veya diğer yöntemlerle duyurulur.
Genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, sağlık hizmeti sunucuları arasından, genel sağlık sigortasıyla ilgili diğer madde hükümlerine uymak şartıyla istediğini seçme hakkına sahiptir.
28 Ağustos 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26981
YÖNETMELİK
Sosyal Güvenlik Kurumundan:
GENEL SAĞLIK SİGORTASI İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun genel sağlık sigortası hükümleri ile getirilen hak ve yükümlülükleri ve genel sağlık sigortası işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; genel sağlık sigortasından yararlandırılacak kişileri, işverenleri, sağlık hizmeti sunucularını, gerçek kişileri, her türlü kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile bunların tüzel kişiliği olmayan şubelerini kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 107 nci maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Aile hekimi: Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimi olarak yetkilendirilen ve Kurum ile sözleşme yapmış hekimleri,
b) Asgari ücret: 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu gereğince 16 yaşından büyük işçiler için belirlenen bir aylık brüt ücreti,
c) Ayakta tedavi: Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, sağlık hizmeti sunucularında yatırılmaksızın ayakta sağlanan sağlık hizmetlerini,
ç) Aylık: Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile vazife malullüğü hâlinde yapılan sürekli ödemeyi,
d) Bakanlık: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını,
e) Bakmakla yükümlü olduğu kişi: Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) ve (2) numaralı alt bentlerinin dışında kalan genel sağlık sigortalısının, sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan;
....
.....
.......
Hizmet basamakları, sevk zinciri ve yaptırım
MADDE 40 – (1) Kanunun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının sadece (f) bendindeki sağlık hizmetlerini sunanlar veya üretenler hariç olmak üzere sağlık hizmeti sunucuları Sağlık Bakanlığı tarafından birinci, ikinci ve üçüncü basamak olarak sınıflandırılır. Bu sınıflandırmada aile hekimleri birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu olarak yer alır.
(2) Kurum, Sağlık Bakanlığının görüşünü alarak, bu basamaklar ve sağlık hizmeti sunucuları arasında sevk zincirini; tanı, ön tanı, hekimlerin ve diş hekimlerinin uzmanlıklarını dikkate almak suretiyle tüm yurtta veya il ya da ilçe bazında belirlemeye yetkilidir.
(3) Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Kanunda, bu Yönetmelikte ve ilgili mevzuatta belirtilen istisnalar dışında sağlık hizmetlerini istediği il ya da ilçede sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusundan alma hakkına sahiptir. Sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucusuna yapılan müracaatların bedelinin Kurumca karşılanabilmesi için acil hâlin tespiti şarttır.
(4) İş kazası ile meslek hastalığı, afet ve savaş hâli ile acil hâller dışında, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin Kurumca belirlenen sevk zincirine uymaları zorunludur. Sevk zincirine uyulmaması hâlinde sağlık hizmetleri bedelleri ve yol gideri, gündelik ve refakatçi giderleri Kurumca karşılanmaz.
(5) Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sevk zinciri kurallarının il ya da ilçe bazında farklı belirlenmesi hâlinde, kişinin sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu ildeki sevk zinciri kuralları geçerlidir.
(6) Belli bir program çerçevesinde tedavi gören ve bu durumları sağlık kurulu raporu ile belgelendirilen genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, bu tedaviyle ilgili sağlık hizmeti sunucusuna gidişlerinde sevk zincirine uyma zorunluluğu aranmaz.
(7) 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi personel için sağlık hizmeti sunucularına müracaat ve sevk işlemlerinin usul ve esasları Milli Savunma Bakanlığının görüşü alınarak Kurumca düzenlenir.
 

HAstaneden bana herhangi bir şey söylemediler sadece nerede yaptıracağımı sordular bende maya tüp bebekte yaptıracağımı söyledim. eden bizden şikayetçimisin diye sordular hayır şikayetçi değilim ama bazı yeni uygulamaları yaptırmak için orayı düşündüğümü ve orda yaptıracağımı söyledim bana şimdi bu raporu vermeseniz devleti zarara uğratarak başka yerlerde yaptıracağımı bu raporu siz vermeseniz de alacağımı daha önceki işlemlerim burada olduğu için kolay olur düşüncesi ile presedörü bilmediğim için bu kadar zorlanacağımı bilmiyordum dedim. Ama bana herhangi bir paradan bahsetmediler büyük ihtimalle katkı payıdır ilk seferinde %25 ikinci seferde %30 katkı payı alıyorlarmış.
 

Tedavin hayırlı olsun canım benim inşallah meleğine kavuşursun
 
ya offf ya kızlar bu yeni yasa herkesi zor duruma soktu.Allah yardımcınız olsun...

Sağolasın butterfly cım. Hallettim benden ne kaçar ki ama insan telaş ve panik yapıyor işte. Sen nasılsın nasıl gidiyor hamişlik yiğenimiz nasıl. bu aralar buraya fazla giremiyorum. İş koşuşturma işlerim de yoğun. Kendine ve meleğine çok iyi bak kocaman öpüldünüz. Allaha emanet olun.
 
arkadaşlar bende kısmetse önümüzdeki ay başliycam inş.araştırma yapıyorum izmirdeki dr ve hastaneleri,,duyduğuma göree bu rapor işi zormuş ( nasıl olduğunuda tam bilmiorum daha yolun en başındayımm...
 
 

Arkadaşlar merhabalar öncelikle yaptıracağımız tedavimizde allah emeklerimizi boşa çıkarmasın ama size bir şey söylemedende geçemiycem ne olursunuz mayayı bir kez daha araştırarak gidin çünkü orası pek rapor işlemlerinden anlamıyorlar artı birde yapılacak başka işlemler var deyip para işinde bayağı bir abartıyorlar dolar üzerinden felan malum dolarda arttı allahtan biz kıl payı döndük yinede sizi bilgilendirmeden geçemedim.....
 

Arkadaşlar merhabalar öncelikle yaptıracağımız tedavimizde allah emeklerimizi boşa çıkarmasın ama size bir şey söylemedende geçemiycem ne olursunuz mayayı bir kez daha araştırarak gidin çünkü orası pek rapor işlemlerinden anlamıyorlar artı birde yapılacak başka işlemler var deyip para işinde bayağı bir abartıyorlar dolar üzerinden felan malum dolarda arttı allahtan biz kıl payı döndük yinede sizi bilgilendirmeden geçemedim.....
 
 

işlerini halletmene çok sevindim canım.ben de idare ediyorum işte.midemle başım dertte bir de kanamam olu biraz ve sonra kahverengi lekeler....Ama teyzesi bebişim iyi Allahın izniyle.darısı sana canım.inşallah resimdeki gibi ikizlerin olur...Şeniz
 

Amin cümlemize canım benim iyi olmana sevindim kendine iyi bak
 
Herkese merhaba,

tüp bebek tedavim sırasında fazlaca aldığım ve elimde kalan ilaçlarım detaylarıyla birlikte aşağıda belirtilmiştir. ilaçlarımın hepsi uygun saklama koşullarında saklanıyor olup 2014 sonuna kadar süreleri mevcuttur. ilgilenenler ile iletişime geçip uygun birşekilde anlaşabilirim. maksat herkesin işi görülsün. Telefonum : 533 356 40 51

sevgilerimle
Zeynep Kar


* 2 kutu Gonal –F 450 IU /0.75 ml

Enjeksiyonlu Çözelti için Toz ve Çözücü

1 kutu Kutu içeriği ;

1 flakon enjeksiyonluk çözelti için toz
1 kullanıma hazır şırıngada çözücü
6 tek kullanımlık şırınga üzeri FSH üniteleri ile uygulama için dereceli


* OVİTRELLE 250 mikrogram enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…