ilaç kullanmak istemiyorum

hatime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
331
2
68
ilaçların yan etkisi olduğunu biliyorum ve ben de ilaçsız dururum,o kadar kötü değilim diyorum ama ilacın gerçekten şıp diye iyi edeceğini bilsem kullanırdım.ilaç kullanıp değişen ,çok memnun kalan var mı acaba? olabilir diye düşünüyorum da merak ediyorum yani yanlış anlaşılmasın.

ben de ilaç kullanımından yana değilim. birkaç arkadaşım var ilaç kullanan, işe yaradığını söylüyorlar . sanırım bu durumda doktorun dediğini dinlemek gerekir.

ben de ilaç kullanımından yana değilim. birkaç arkadaşım var ilaç kullanan, işe yaradığını söylüyorlar . sanırım bu durumda doktorun dediğini dinlemek gerekir.

doktorum cipralex adlı bi ilaç verdi ama işe yaramı bilemem..henüz almadım

bende bir dönem cipralex kullanmıştım. hayatımın en zor dönemiıydı ve bu ılaç sayesinde atlattım. o zaman benım ıcın mucizevi bir ilaçtı.. daha sonra bunyem alıştı sanıyorum pek etki etmedii.... ama ilk zamanlar kurtarıcımdıı..sonra bıraktımm

hm çok sevindim ilacın iyi gelmesine.aslında ben de kullandım da nasıl bi etki yaratıyo anlamıyorum ki.uyuşukluk yapıyo genel halimde onu hatırlıyorum.bi de doktorum sosyal fobi konusuna da birebir bu ilaç dedi.nasıl bi etkisi olur merak ediyorum.hep uyşukluk yapıyo.kafamı mı değiştirecek diyorum.ve yan etkisinden de korkuyorum:44:

Probleminiz ne? Doktora gittiniz ve ilaç mı verdi yoksa siz mi vereceğini düşünüyorsunuz? Bazı doktorlar direkt ilaca başlatmaya çalışır bazıları gerekli görürse başlatır. Bu ayrımı yapan doktorları araştırırsanız gereksiz ilaç kullanmak zorunda kalmazsınız. Bunun yanı sıra psikolojik yardım alarak da sorunlarınızın üzerinden gelme şansınız var. Psikolog da gerekli olduğunda sizi bir psikiyatriste yönlendirir. Son olarak ilaç kullanmanız gerekiyorsa da bunun yanına terapiyi ekleyerek sıkıntılarınızdan daha çabuk kurtulabilirsiniz.

her ilacın yan etkisi var maalesef, ağız kuruluğundan tutun aşırı uyumaya kadar. ancak depresyon türü hapların ortak özelliği kilo aldırışıdır. 63 kilo olan arkadaşcağızım şu an 98 kilo
çok klasik olacak biliyorum ama lütfen en değerli kişinin siz olduğunu unutmayın. hayatta her şey insanlar için, çok acılar yaşıyoruz, neler görüp geçiriyoruz kısacık ömrümüzde. sizi mutlu eden şeyleri yapmaktan çekinmeyin, ağlamak istediğinizde ağlayın kimseye aldırmadan, kahkaha mı atmak istiyorsunuz 1 tane de bizim için atın fazladan. ve muhakkak kitap okuyun, aklınızı dağıtır, oyalar.

Bende doktor ilk ilaç verdiğinde kullanmasam mı acaba demiştim ama kendi kendime yenemeyeceğimi düşünerek başladım ve bir çok sorunum ortadan kalktı hala kullanmaya devam ediyorum kilo almam dışında yan etki görmedim. Yan etkiler kişiden kişiye değişiyor tabi..

bu arada sosyalfobi yazdığınızı da şimdi gördüm.Benim problemim de ne yazık ki bu

çokşükür büyük bi problemim yok ama bazı küçük stresler birikti ve yordu artık.okulu bitirip işsiz kalınca da insan üretiyo kafasında bişeyleri .beni bilen bi psikiyatriye gittim cipralex çok hafif bi ilaç onu da biliyorum ama kesin çözümü oluyo mu acaba diye düşündüm.psikoloğa yönlendiriyo bazen ama saatliği 150 tl.biraz pahalı yani bu işsizlikte bi de ona para verck kadar kötü dğeilm aslında:)

bu arada sosyalfobi yazdığınızı da şimdi gördüm.Benim problemim de ne yazık ki bu

garip bişey kimseye de anlatılmayan saçma bişey ya.ama insanın yaşamını ilişkilerini olumsuz etkiliyobi de artık girişken olmayanı saf yerine koyuyolar.iş ararken filan cin gibi olmak lazım dilbaz olmak lazım.cipralex iyi geliyomuş buna.aslında ben sıcakkanlıyım güleryüzlüyüm ama yine de oluyo işte .kalabalık çok sevmiyorum ozamanlar sıkıntı oluyo..

tşkr ederim:)çok güzel şeyler söylemişsiniz.aynen öyle yapmak lazım aslında da farketmeden kısıtlanıyoruz.belki de biz kendimizi kısıtlıyoruz korkudan.yani böyle anlatıyorum öyle kötü değilim ama senin neyin var derler ama içimize atıyoruz heralde.boşvere boşvere böyle oluyo..kitap okuyunca gerçekten çook rahatlıyodum.canan tanın kitaplarını okudum .sürükleyiciydi rahat okudum ama başka kitap okumk istedm sıkıldm.sürükleyici olan bi kitap önerebilirmisin..sıkmayan ,klasik kitaplar çok ağır oluyo mesela..

hm ne güzel .ilacın iyi gelmesine sevindim.hangi ilaçtı.?evet yana etkiler değişiyo ben uyuşukluğu sevmiyorum..

Merhaba, eğer bu durumla tek başınıza mücadele edemiyorsanız, yetersiz kalıyorsa bir psikologla sağlıklı ve daha kalıcı yol alabilirsiniz. Haklısınız, terapi ücretleri ne yazık ki dediğiniz gibi herkesin ekonomik durumuna uygun değil. Fakat bu durumu paylaştığınızda sizin gelir düzeyinize göre bir ayarlama yapmaya çalışan psikologlar da var. İlacı bıraktığınızda tekrar başa dönüş yapma ihtimaliniz terapiye göre daha yüksek. Kesin böyle olur demek doğru değil, ama bu ihtimal terapiye göre daha fazla. Terapide yaşadıklarınızı, nedenlerini sorguluyorsunuz, başa çıkış yöntemleri keşfediyorsunuz ve farkındalığınız artıyor. Dolayısıyla kalıcılığı daha fazla. Gerek görülürse ilaç ve terapi desteği bir arada da yürütülebilir. Dediğim gibi ekonomik kaygılarınızda haklısınız, ama yapacağınız araştırmayla daha uygun fiyatlara bu hizmetten yararlanma şansınız da var.

hm ne güzel .ilacın iyi gelmesine sevindim.hangi ilaçtı.?evet yana etkiler değişiyo ben uyuşukluğu sevmiyorum..

benim ilacım paxera ve risperdal . paxera uyuşukluk yapmıyor ama risperdal uyutuyor o yüzden gece içiyorum zaten 0,5mg lık yarım doz alıyorum çok sorun yaratmadı. Sosyal fobi yönünden oldukça yol kat ettiğimi söyleyebilirim ben de sizin gibi güleryüzlü cana yakınımdır ama terleme, yüz kızarması yaşıyordum... bunlar baya geçti artık toplum içinde daha rahat hareket edebiliyorum​

önermez miyim, zaten kitap kurduyum. öncelikle muhakkak okunması gereken 2 kitap açlık oyunları (3 kitap) ve ejderha dövmeli kız (3 kitap). özellikle açlık oyunları beni benden aldı, çok sürükleyici. insan nasıl böyle bir şey düşünebilir, hayal edebilir diye şaşırmıştım okurken. toplamda 6 kitap yapıyor zaten bunlar okunsun, sonra diğer önerilerime geçeriz. reçeteyi yazdım, kitaplar bitene kadar birşeyciğiniz kalmaz

ay ben de açlkoyunları filmini izledim)çok gıcık almıştım.kitabını çok övüyo herkes, bana itici geldi filmini izleyince.niyeyse öyle filmler öyle konular uzak geliyo bana.daha duygusal şeyleri daha kolay okurum sanırım.çok çabuk sıkılıyorum bi de okurken. yüzüklerin efendisi ,hobbit,harry potter gibi yani hayali şeyleri sanırım sevmiyorum fantastik konuarı
ejderha dövmeli kız nasıl bişey acaba?onu duydum ama bilmiyorum..canan tan' ı okudun mu? o çok sürükleyiciydi.günlük gibi anlatmış olayları.bizm yaşadığımız ya da etrafımızda olabilen şeyle rolduğu için merak ediyodum.çok hoşum agitmişti ,kafamı bayağı dağıtmıştım.bu tarz var mı önerebileceğin?kitap okumayı çok istiyorum ya ,bi kafayı verebilsem..

ejderha dövmeli kız fantastik değil, ejderha dövmeli bir kız var ucube gibi görülüyor çoğu kişi tarafından, 20li yaşlarında olmasına rağmen 15inde gibi görünüyor, dövmelerini insanlar itici buluyor, 18 yaşını doldurmuş olmasına rağmen çeşitli sebeplerden vasisi var (o çeşitli sebepler kitaptaki konularla birleştirilmiş, okudukça ortaya çıkıyor. 2. kitapta mesela kitaptaki bir cümle hiç unutmam bana "hadiiiiiiiii" dedirtmişti türk yazarları pek okumuyorum, yabancıları seviyorum. yerli malı muhabbeti var ama sıkılıyorum ben bizim dizilerden, filmlerden, kitaplardan. belki de sürekli yabancı dizi/film izlemekten, artık onların mizahı daha çok hoşuma gidiyor.

evet ya Türk dizileri sıkıyo.eski Türk filmleri harika tabi ama şimdiler hep küfür filan.ben de sıkılıyorum.yerli malının da iyisi vardır yabancının da.
sen öyle alışmışsın dediğin gibi daha iyi geliyodur sana.ben kafam hangisini tutarsa ikisi de olabilir heralde.bahsettiğinkitao güsel gibi:)fantastik değilmiş yani ilgimi çekti okuyabilirim.başka tavsiye edebileceğin var mı duygusal bi kitap??tşkr ederim ayrıca tavsiyelerin iyi geliyo bana:)

duygusal maalesef, duygusal kitaplardan, romantik komedilerden hoşlanmıyorum. ayşe kulin in kitaplarını tavsiye edebilirim ama türk yazar olarak. her kitabını zevkle okutur insana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…