Çocuk Hastalıkları İlaç içmeyen çocuk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba. Kızıma doktor antibiyotik başlattı. 1 yaşında. Ateş ve ishali var.sorunum kızım şuruplarını içmek istemiyor. Püskürtüyo ağlıyo. Resmen savaş veriyoruz çocukla. Ben elini kafasını tutuyorum babası içirmeye çalışıyo. Püskürtmesin diye ağzını tutuyo. Bu duruma üzülüyorum bir anne olarak. Tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Var mı ağlatmadan verebilmemizin bir yolu. Çay kaşığıyla vermeyi denedik yine aynı. Ağza damlatılan bir bakterinin şişesiyle oynamayı çok seviyo ona çektirdik tadını alınca onda da içmedi.

Siz bunu mutlaka Dr a sorun ama, ben süte yada yoğurda karıştırılan ilaçlar var diye biliyorum. Belki onlardan yazabilirler.
Olmuyorsa da Allah kolaylık versin, geçmiş olsun.

İlacı ignesiz siringaya çekip ağzına iyice dayayıp verirdik kızıma bebekken ...sonrasında da ağzını kapatirdim..bildiğin işkence gibi geldi su an yazarken bana da ...ama o dönem başka çözüm bulamamistim
Biz de iki yaşına dek böyle yaptık. Şimdi de yalandan anne hastayım bak, ilaç içmem lazım, bak nefes alamıyorum deniz suyu sık diyor. Başka yolu yoktu ki nasıl içirecektik? Önce tatlı tatlı anlatırdık, ağzını sıkı sıkı kapatırdı içmeyeceğim diye. Mecbur babası kucağına alır ellerini ayaklarını tutardı, ağlamaya başlayınca ağzını açtığı gibi tüküremesin diye dilinin kenarından sıkardım. Anlatınca evet işkence gibi hatta birinin yaptığını görsem şiddet derim ama bazen mecbur kalıyorsun.

Biz de iki yaşına dek böyle yaptık. Şimdi de yalandan anne hastayım bak, ilaç içmem lazım, bak nefes alamıyorum deniz suyu sık diyor. Başka yolu yoktu ki nasıl içirecektik? Önce tatlı tatlı anlatırdık, ağzını sıkı sıkı kapatırdı içmeyeceğim diye. Mecbur babası kucağına alır ellerini ayaklarını tutardı, ağlamaya başlayınca ağzını açtığı gibi tüküremesin diye dilinin kenarından sıkardım. Anlatınca evet işkence gibi hatta birinin yaptığını görsem şiddet derim ama bazen mecbur kalıyorsun.
Büyük kızım 9 aylıkken bronsoit oldu bir daha da iflah olmadık...mama sandalyesine sabitler elini ,kolunu tutar hava verirdim her gün defalarca ...sonra bir baktım kendi maskesini kendi tutuyor😔 keşke çocuklar hic hasta olmasa

Büyük kızım 9 aylıkken bronsoit oldu bir daha da iflah olmadık...mama sandalyesine sabitler elini ,kolunu tutar hava verirdim her gün defalarca ...sonra bir baktım kendi maskesini kendi tutuyor😔 keşke çocuklar hic hasta olmasa
Geçmiş olsun. Biz de 19-20 ay civarlarında kullandık kısa bir süre. Polenlerden nefes alamıyordu. Kucağıma oturtur bacaklarımla bacaklarını sarardım, bir kolumla vücudunu sarar kollarını tutardım diğer elimle de maskeyi tutar hava verirdim. O ağlardı, ben ağlamamak için dişlerimi sıkardım. Hatta köprümü kırdım dişlerimi sıkmaktan. Keşke hasta olmasalar, fakat hâlâ çekiyoruz o zaman ki hastalıkların derdini. :( Ben çocukken hafif atlatır geçerdik. Ben de bronşittim, ağır geçirdim hem de ama hava falan hiç almadım. Şimdi kime sorsam ya kulaklarında tüp var ya da bahar ayı hava makinesi ile hava alıyorlar.

Elını bacagını tutar zorla verırdım yatrırdım baska türlü ne mumkün içirmek yalvarır yakarırdım banamısın demezdı

Oğlum da içmezdi ben çareyi iğne yazdırmakta bulmuştum o dönem.
Her gün iğne yaptırmak daha kolay geliyordu şurup içirmekten..
Canı yanıyordu ama iyileşmesinin başka yolu yoktu.

Şırınga, kaşık, meyveli yoğurt hiçbirine kanmazdı..
Sevdiği iki ağrı kesici dışında farklı renkte görünce yüz çevirirdi..
Şimdi biraz daha konuşarak ikna oluyor hoşlanmasa da..

Ben tutardım eşim de şırıngayla yanağına doğru sıkardı ilacı öyle verirdik. Hoş değil ama mecbur kalınca yapıyorduk. Mümkünse doktordan iğne istiyordum. Sabah akşam iğneye götürmek şırıngayla ilaç vermekten daha kolay geliyordu.

Siz bunu mutlaka Dr a sorun ama, ben süte yada yoğurda karıştırılan ilaçlar var diye biliyorum. Belki onlardan yazabilirler.
Olmuyorsa da Allah kolaylık versin, geçmiş olsun.

Tadı değişince de almıyorlar ki bir daha. Çok uyanıklar..

Ben geçenki hastalığında sevdiği ağrı kesici şurupla karıştırarak vermiştim pembe şurup diye. Ağrı kesici de veriyorduk zaten aynı zamanda..

Ay biz de resmen asayiş gibi organize operasyon yapardık.. :KK70:
Ben arkasından dolaşırdım şırıngayı göstermeden. Eşim oynatırdı. Bir anda arkasından ağzına sıkar kaçardım. Anlayıp da direnecek gibi olursa "tut ellerini dönüşü yok artık" derdim. Bir ölçek herhalde 10 dakikada biterdi :KK70:

siringa yada bazi antibiyotiklerin icinden cikan siringa ile iciriyoruz biz. iki oglum var ikisinde de cok cektik. siringayla cok az az puskurtup yanagini okşayarak yutkunmasini sagliyoruz. iki yanagini da ovusturmak gerekiyor. refleks olarak yutkunmayi sagliyormus. bana da kizkardesim soylemisti. bir hemsire videosunda gormus. beraberinde sevdigi bir cocuk sarkisi da ise yariyor. kirmizi balik sarkisiyla iciriyoruz biz su an kucuge.

Ben tutardım eşim de şırıngayla yanağına doğru sıkardı ilacı öyle verirdik. Hoş değil ama mecbur kalınca yapıyorduk. Mümkünse doktordan iğne istiyordum. Sabah akşam iğneye götürmek şırıngayla ilaç vermekten daha kolay geliyordu.

Dimi? En azından o an bağırır geçer temiz iş diyordum.
Öteki türlü ne şuruplar ziyan oluyordu. Stres de cabası..

Ay biz de resmen asayiş gibi organize operasyon yapardık.. :KK70:
Ben arkasından dolaşırdım şırıngayı göstermeden. Eşim oynatırdı. Bir anda arkasından ağzına sıkar kaçardım. Anlayıp da direnecek gibi olursa "tut ellerini dönüşü yok artık" derdim. Bir ölçek herhalde 10 dakikada biterdi :KK70:
Hahha :D Bir de ağzının kenarından dökülürdü acaba içti mi, ne kadarını içti, acaba az biraz daha mı versem, gibi kafamda deli sorular olurdu. Yalandan öksürüp ilaç deyince, gözümün önüne geliyor yaptıkları terliği alıp peşine düşesim geliyor. Üstüm başım az batmamıştır. Şimdi kardeşi ile cebelleşiyoruz. Dünden beri kuru bir öksürük, ilaçta sevmiyor. Sabah kahvaltısını bilerek yürüteçte yaptırdım. Bitince kalktım ayağa, dikildim tepesine kafasını geriye atıp bakmak zorunda kaldı. Abuk sabuk tiplere girdim. Güldüğü gibi prospanı ağzına daha ağzını kapatamadan yuttu. :D Ne olduğunu da anlamadı :D Neler çekiyoruz ya :(

Merhaba. Kızıma doktor antibiyotik başlattı. 1 yaşında. Ateş ve ishali var.sorunum kızım şuruplarını içmek istemiyor. Püskürtüyo ağlıyo. Resmen savaş veriyoruz çocukla. Ben elini kafasını tutuyorum babası içirmeye çalışıyo. Püskürtmesin diye ağzını tutuyo. Bu duruma üzülüyorum bir anne olarak. Tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Var mı ağlatmadan verebilmemizin bir yolu. Çay kaşığıyla vermeyi denedik yine aynı. Ağza damlatılan bir bakterinin şişesiyle oynamayı çok seviyo ona çektirdik tadını alınca onda da içmedi.
kızımda çok çektim bu sıkıntıyı 8yaşında şimdi, hala da ilaç sevmez çokk zor içer
yapabileceğin şeyler;
-çok sevdiği şeye karıştırıp vermek,
-şırınga ile çektirip boğazına hedef alıp tat almadan yutmasını sağlamak
- antibiyotiğin markasını değiştirmek
-en son çare de gidip iğnesini almak

doktorumuz içmediğini bildiği için antibiyotigin direk iğnesini verirdi, en rahatı o, 2 dk ağlıyor ama, diğer türlü de içirmesi çok zor oluyor, çocuğun da kusmasına sebep de olabilir sevmiyorsa fazla zorlamayın

bizde şırıngayla verdik küçük kızıma hep
şimdi inatlaşmıyor 3.5 yaşında
içmeyeceğim diyor tabi o zaman şırınga diyorum gülerek
mecbur içeceğini anladığından ses çıkarmıyor :)

Üç buçuk yaşında benim oğlum hala şırınga ile iciririm ziyan olmuyor böyle

Çok sevdiği bir yiyeceği şurubun yanına koyup önce şurup sonra ödül falan deseniz. Küçük mü acaba daha bunun için, siz daha iyi bilirsiniz hazırbulunuşluğunu

Back
X