Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi İlaç içeremiyorum lütfen yardım.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

dilekgoksuzoglu

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
736
0
296
İstanbul
Merhaba kızlar benim sorunum ilaçlarla ilgili.Oğlum şuan 11 aylık.Hiç bir ilacı içeremiyorum.Ağzını kilitliyor birdaha açabilene aşk olsun.Bende biberon mamasına ilacını katıp içirmeye başladım.Bir sakınca olurmu.İlaç etkisini o şekilde gösterir mi? İlaç içirmek için başka yöntemler kullanan ve işe yaayan oldumu .Lütfen yardım edin.İlaç zamanları iki kişi zor zaptediyoruz.Tabi haliyle birimiz ağzını açmaya çalışırken birimizde kollarından canını yakıyormuşuz gibi geliyor.Ayrıca çok ağlıyor.İlaç olarak bahsettiğim vitamin kan ve alerji damları:1no2:senağlama

canım benim oğlum 2.5 yaşında hala zorla içiriyorum ben de ilaçlarını.
benim bildiğim malesef en etkili yöntem burnunu sıkmak.burnunu sıkınca ağzını mecburen açıyor.
ağlaya zırlaya içiyor ilaçları o kadar anlatıyorum oğlum iyi olacaksın bak iç falan nuh diyor peygamber demiyor.

canım az önce okudum burun sıkmak çok tehlikeli bir yöntemmiş. vazgeçtim önermiyorum hatta ben de yapmıyorum artık.

Uzmanlar, burun tıkama, yanağını sıkma ya da kafayı arkaya yatırma gibi sıklıkla kullanılan yöntemleri önermiyor. Bu tür hareketler ilacın akciğere kaçmasına sebep olabiliyor.

aman kızlar dikkat ilaç ciğerine kaçmasın bebeğin içirelim derken allah korusun çok kötü olur nefes alamaz. benimkini birkez ilaç burnunda geldi nefes alamadı resmen.
benimkide çok zor içerdi bir dönem biz zorladıkça iyice delirirdi. şimdi zorlamıyorum televizyonu açıyorum. mama sandalyesine bağlıyorum yemekten hemen önce aç veriyorum çünkü tokken benimki kusuyor. televizyonde sevdiği birşey açıyorum kaşıkla içiriyorum her yudumda alkış yapıyoruz.

bende eline hiç görmediği bir eşya veriyorum ( tabi bu limon sıkacağıı,cımbız,toka,ruj,hesap makinesi vs vs....)olabiliyor
o zaman farkına varmadan içiyor,iki kişiyi yanyana görünce çığlığı basıyordu bu yöntemi bulmadan önce
naparsın
dene bakalım

ben 2 kişi yöntemini kaka yaptığında kullanıyorum,çünki asla temizletmiyor,canını yakıyormuşum gibi ağlıyor
bende babasıyla elini kolunu tutarak ve bağırtarak temizliyorum
napim,,,banada bu zor,ayrıca niye ağlıyor çözemedim

Yaşasın ruj işe yaradı.Bundan sonra bu yolu takip edeyim bari.Hergün farklı görmediği birşey.ınşallah diğer günlerde de ile yarar.Teşekkür ederim Nilüfercim.Nergisçim zaten vitaminimulti tabs şırınga gibi valla püskürtüyodu hiç biişe yaramıyordu.Ardayasbu sakın diyecektim sana sen sonradan yazmışsın zaten.Aman allah korusun bebişlerimizi.Tebessümcüm bizde televizyonda işe yaramadı.Ama bu ilk yazdığımla bugün başardım.Rimel,pudra devam ederim artık.Oda olmazsa mamanın içinine devam.Bugün kontroldeydik doktorumuz bir problem olmaz dedi.

ben de enjektör kullanıyorum,. ama yine de zor kullanmak zorunda kalıyoruz. çünkü hiç hoşlanmıyor. çok ağlıyor. keşke hiç hastalanmasak da bunlara ihtiyacımız kalmasa..
sağlıklı günler..

ben de enjektörle verirken zorlanıyordum çünkü ağzını kilitliyordu resmen.. şimdi yeni bir yol buldum.. parmağımın ucuyla hafifçe dişlerine masaj yapıyorum, açar açmaz da araya sıkıştırıyorum ucunu azıcık... zaten enjektör sığıyor oradan, yavaş yavaş yanlara doğru sıkıyorum.. başka türlü mümkün değil içmiyor.

aynı sorunu bi çoğumuz gibi bnde yaşıyordum ki multitabs damlasının pombasını keşvedene kadar bütün ilaçları pombayla veriorum artık çok kolay oldu tek pombada aldım eczaneden çok basit oluyo bi dene

valla benim kızımın maşallahı var açkızım agzinideyince hemen acar..hiçsorun çıkarmaz sizin yazdiklarinizi okudumda valla işniz zor..bide hasta oluncaiyice huysuz olurlar ozamanlarda ilac içirmekte baya zorlaşır..alllah kolaylık versin kızlar

benim kızım da artık ilaçlarını içmeye başladı ama ben bazen mamasınada katıp veriyorum farketmeden içiyor ayrıca etkisinin azalacağınıda düşünmüyorum midede karışıyor nasıl olsa.

Arkadaşlar Allah kolaylık versin gerçekten çok zor bi durum. Bizim böyle sorunumuz yok şükürler olsun. Hatta bir kere gece kendi kalkıp ilaç istemişti benden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…