İlaç Alerjisi...

morkalem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
136
0
10 gün öncesinde kızımda başlayan üst solunum yolları enfeksiyonu sonucunda kullandığımız antibiyotik alerji yaptı :uhm:. ürtiker ( kudeşen ) denilen bu alerji, boyutları değişebilen kırmızı döküntünün ortasında küçük beyaz kabartılarla kendisini gösterdi. üstelik bu kızarıklar çıkıyor 5 dakika sonra kendiliğinden kaybolup başka yerde çıkabiliyor :bbo:
biz bu ilacı daha önce kullanmıştık o zaman birşey olmamıştı.
ilacı hemen kestik ,
ama alerji hala devam ediyor ve sanki bazı yiyeceklerde alerjiyi tetikliyor.
doktorumuz ilaç verdi ama ben sürekli kızımın peşinde acaba yine kaşınıyor mu? ilacı versem mi? diye mi dolaşacağım.
bunu yaşayan sadece biz miyiz..:1no2:

Canım aynı olayı maalesef cuma günü ben yaşadım kızımda üst solunum enfeksiyonu nedeniyle tabiki doktor kontrolüyle antibiyotik kullandı 4. günde kızardı ve sabah yüzü gözü şiş içinde kalktı ellerini oynatamıyor yürüyemüyordu gözleri kapanmıştı zaten yani biz hastanelik olduk iğnelerle anca indi teşhis kurdeşen tabiki birde vücudu ödem yaptı kızımın damar yolu açamadılar bir türlü doktor ilaç verdi alerji testi yaptırmamızı istedi çikolata baharat cips vb yiyecekleri yasak etti bu hafta içi doktora gidicek bakalım ne olucak yani sadece sende değil arkadaşım herkesin başına gelebiliyor geçmiş olsun

Canım aynı olayı maalesef cuma günü ben yaşadım kızımda üst solunum enfeksiyonu nedeniyle tabiki doktor kontrolüyle antibiyotik kullandı 4. günde kızardı ve sabah yüzü gözü şiş içinde kalktı ellerini oynatamıyor yürüyemüyordu gözleri kapanmıştı zaten yani biz hastanelik olduk iğnelerle anca indi teşhis kurdeşen tabiki birde vücudu ödem yaptı kızımın damar yolu açamadılar bir türlü doktor ilaç verdi alerji testi yaptırmamızı istedi çikolata baharat cips vb yiyecekleri yasak etti bu hafta içi doktora gidicek bakalım ne olucak yani sadece sende değil arkadaşım herkesin başına gelebiliyor geçmiş olsun

size de çok geçmiş olsun,
sadece cips çikolata değil domates, süt, fındık, fıstık ve cevizde alerjiyi tetikleyebiliyor.
kızımın ki bu kadar ağır olmadığı halde beni fazlasıyla gerdi,
rabbim şifalar versin

bir hafta öncesi benimde teyzemin kızında busereyyan arkadaşımızın kzızında görüldüğü gibi aynı onunda başına geldi..3 4 gün hastanede kaldı.kızarıkla birlikde yüz ve vucüd da şişme.. hastanede kalmasının sebebi nefes borusu şişip ani ölüme sebep olmaması için.çok şükür şimdi iyi normal hayatına döndü.bizi çok kokuttu.
sebep olarak da aspirin.aspirinin içindeki bir madde ve bir çok ilaçlarda da varmış..doktoru ilaçlara yediği içdiklerine çok dikkat ediceğini söylemiş.
Rabbim herekeze acil şifalar versin..

bir hafta öncesi benimde teyzemin kızında busereyyan arkadaşımızın kzızında görüldüğü gibi aynı onunda başına geldi..3 4 gün hastanede kaldı.kızarıkla birlikde yüz ve vucüd da şişme.. hastanede kalmasının sebebi nefes borusu şişip ani ölüme sebep olmaması için.çok şükür şimdi iyi normal hayatına döndü.bizi çok kokuttu.
sebep olarak da aspirin.aspirinin içindeki bir madde ve bir çok ilaçlarda da varmış..doktoru ilaçlara yediği içdiklerine çok dikkat ediceğini söylemiş.
Rabbim herekeze acil şifalar versin..

Benim de bünyem aspirin ve bir çok ağrı kesicinin içinde bulunan parasetamole karşı allerjik reaksiyon gösteriyor. 30 yaşıma kadar hiçbir şeye alerjim yokken bir gün minoset bir içmemle canımdan olacaktım. ilacı içer içmez ellerim ayaklarım apış aram çok şiddetli kaşınmaya ve şişmeye başladı. arka arkaya hapşırık krizi geldi. bu krizin bir kaç ay evvelinde yine bir ağrı kesici yüzünden her yerim kabarmıştı acile gitmiştim. ben yine aynı şey olacak sandım ve hemen yakınımdaki hastaneye gittim (iyiki hiç vakit kaybetmemişim) hastaneye ulaştığımda dilim de şişmeye başlamıştı. ( bu dil şişmesi müdahale edilmezse boğazı tıkayıp nefessizlikten öldürürmüş) serum verdiler ama tansiyonum sıfıra düşmüş bayılmışım. Anaflaksi olmuşum yani. neyse ki iğnelerle ayılttılar. bundan sonra yalnızken ilaç içmiyorum. ağrı kesici hiç içmiyorum. böyle bir deneyimi bir daha yaşamak istemem. Yiyeceklerle ilgili kaçınmam gereken bişey söylenmedi bana. Velhasılı kelam ilaç allerjisi şakaya gelmez arkadaşlar. özellikle anneler çocuklarına ilaç verirken mutlaka bu bilinçle hareket etmeli.

Son düzenleme:
bende de var gerçekten çok zor. ağrı kesici bile kullanamıyosun ağrın olunca çekmek zorundasın, benim alerjik astımım da var. ikisi de zor :çok üzgünüm:

X