• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İktisatı ing.mi yoksa Türkçe mi okumalıyım?

eflatunveotesi

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
31
0
16
İstanbul
herkese meraba arkadaşlar. ben şu karışık tercih döneminde sonunda kararımı verdm eskişehir anadolu üniversitesinde iktisat okumak istiyorm. Ama iktisatı ingilizce ya da türkçe okumak konusunda çok kararsızım. sıralamam oldukça iyi, bildiğiniz giibi ingilizce iktisat daha yüksek bi puanla alıyo türkçeye göre bu nedenle ing. daha cazip geliyo ama çevremdeki bi çok kişi zorlanacağımı söylüyo. düz liseden mezun olduğum için ingilizcem sıfır diyebilirim :) malum anadolu ünv. de hazırlık bölümüünün zorluğuyla ünlü. içinizde anadolu ünv. ing. iktisat ya da iktisat okuyan varsa ve yardımcı olursa çok çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

iktisat çok geniş bir alan.
tamam ingilizce seni zorlar ama diğerlerinden farkın olur.
ayrıca zorlanmadan hiçbir şey olmuyor.

iktisat çok geniş bir alan.
tamam ingilizce seni zorlar ama diğerlerinden farkın olur.
ayrıca zorlanmadan hiçbir şey olmuyor.

kesinlikle katılıyorum ..
artık ünicversitene bakmıyorlar. kendini geliştirmene bağlı herşey:34:
dil bilmek seni bir adım daha öne taşır

bence ingilizcesine git yabancı dilsiz bu bölümleri okumak boş bana göre dün rehber hocasıyla konuştum oda böyle diyo hani o bölüm okuyanlardan bir adım önde oluyosun büyük avantaj bence zorluğuna bakma sen ilerisi için çok iyi olur

ayrıca eminim ki türkçe iktisat bitirmiş olanların bir kısmı da tırın tırın ingilizce öğrenmek için kurs arıyordur.
sen ingilizce seçersen; hem bu dertten kurtulursun hem de eğitim ortamında alanında iyi yetişmiş kişilerden ingilizce eğitim alırsın.
bunlar da avantajları olur.

Kesinlikle ingilizce...
Gerçi benim ingilizce iktisattan mezun olup ingilizce bilmeyen çook arkadaşım var.
Eğer o bölümü yada hangi bölümü okuyacaksan hakkını vererek oku ki bi işe yarasın canım
Öylesine yazma hiçbi bölümü

Hepinize ayri ayri tesekkur ederim evet cok haklisiniz tabiyki diger iktisat mezunlarindan bu bi adim daha onde olmami saglar ama bi de soyle bisey var anadolu hazirlik gercekten zorlayiciymis yani belki gormussunuzdur haberlerde anadolu uni.liler protesto yapmislar hazirlik sinifinin %90i mezun olamiyo diye hani endisem de biraz bu yuzden ama tabi herseyin bi zorlugu vardir bakalim ben biraz daha dusuneyim cunku kesinlikle anadolu unv. dusunuyorum :)

herkese meraba arkadaşlar. ben şu karışık tercih döneminde sonunda kararımı verdm eskişehir anadolu üniversitesinde iktisat okumak istiyorm. Ama iktisatı ingilizce ya da türkçe okumak konusunda çok kararsızım. sıralamam oldukça iyi, bildiğiniz giibi ingilizce iktisat daha yüksek bi puanla alıyo türkçeye göre bu nedenle ing. daha cazip geliyo ama çevremdeki bi çok kişi zorlanacağımı söylüyo. düz liseden mezun olduğum için ingilizcem sıfır diyebilirim :) malum anadolu ünv. de hazırlık bölümüünün zorluğuyla ünlü. içinizde anadolu ünv. ing. iktisat ya da iktisat okuyan varsa ve yardımcı olursa çok çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

İngilizce olurken Türkçe'yi düşünme bile:34:

Şu Anadolu Üniversitesi'nin İnglizce hazırlıgı yüzünden yazamadım :43:
Ailemi zar zor ikna etmeye çalışıyordum ama temelim de yok doğru düzgün.Kalmaktan korktum.Epey uzak yaşadıgım yere.
Ama çok iyi bir üniversite.
İktisat hakkında bilgim yok.Hakkında hayırlısı olsun canım.

Şu Anadolu Üniversitesi'nin İnglizce hazırlıgı yüzünden yazamadım :43:
Ailemi zar zor ikna etmeye çalışıyordum ama temelim de yok doğru düzgün.Kalmaktan korktum.Epey uzak yaşadıgım yere.
Ama çok iyi bir üniversite.
İktisat hakkında bilgim yok.Hakkında hayırlısı olsun canım.

Sanirim sende duymussun anadolu unv.nin hazirliginin nasil zorlayici oldugunu iste benim de endisem tam da bu ya kalirsam ve aileme karsi mahcup olursam :) bakalim canim hepimizin icin hayirlisi olsun :)

Back