iktisat bölümü öğrencisiyim bende. 2. sınıfla 3. sınıf arası birşeyim sene uzattımda
İktisat bölümü ibfnin en zor bölümüdür iyi düşünüp yazmak gerekir ama korkutmamak lazım insanları tabiki çalışınca hepsinin altından kalkılıyor. Sayısal ders sanıldığı kadar çok yok. Her dönem 1 tane sayısal dersiniz oluyor.Genellikle ekonomi ağırlıklı dersler mevcut arz-talep piyasa kavramlarını çok görüyorsunuz. Dersler grafik ve tablo ağırlıklı yani bir şirketle ilgili her türlü tablo grafik bilgisine sahip oluyorsunuz. Bence kesinlikle çok güzel bir bölüm derslerin hepsi güncel konular ben keyifle derslerime giriyorum okdar çok güncel bilgi öğreniliyorki. İş alanlarına gelince çok geniş... İlk başta akla bankacılık gelir bu bir hedefiniz yoksa ilk seçeceğiniz bölümdür. Gerçi benim hedefim banka.. Bankacılık gayet temiz güzel bir meslek bunun dışında vergi avukatı yada idari hakim olabilirsiniz sınavları mevcut. Müfettiş mali müşavirlik sınavlarıda var. Hazinede çalışabilir vergi denetmenliği yapabilirsiniz. Aklınızı kullanıp fırsatları değerlenidirseniz iktisattan mezun olunca çok kariyerli mesleklere adım atabilirsiniz