iktisat bölümü

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
arkadaşlar merhabalar
ben bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum. şu anda hangi bölümü okumak istediğimden emin değilim ve bu yüzden bölümlerle ilgili araştırma yapıyorum. iktisat bölümünü araştırdım bugün. biraz sayısal ağırlıklı bir bölüm galiba ama çalışma alanları oldukça fazla bir bölüm gibi geldi.. aranızda iktisat okuyan var mı? bana bilgi verebilecek olan var mı bölümle ilgili?

şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
bence mesleklere ağırlık vererek düşünürsen daha doğru kararlar verebilirsin. iktisatın iş olanakları çok geniştir. ama bi bankacılık, memurluk, müfettişlik vs düşünmüyorsan meslek olarak, yazma derim. bir de hangi üniversiteyi tercih ettiğin çok önemli.

teşekkürler :) ben iktisat okursam eğer genel olarak bankalarda çalışmayı düşünürüm zaten.. hani bu bölüm okununca bankacılık da yapılabiliyormuş.. sen iktisat mı okudun ?

iyi bi bölümdür. çok faydasını görürsünüz normal hayatta da. matematigi de pek sevmeyen biriydim bu bölümden mezun olunca başkalaştığımı farketti

iktisat bölümü öğrencisiyim bende. 2. sınıfla 3. sınıf arası birşeyim sene uzattımda İktisat bölümü ibfnin en zor bölümüdür iyi düşünüp yazmak gerekir ama korkutmamak lazım insanları tabiki çalışınca hepsinin altından kalkılıyor. Sayısal ders sanıldığı kadar çok yok. Her dönem 1 tane sayısal dersiniz oluyor.Genellikle ekonomi ağırlıklı dersler mevcut arz-talep piyasa kavramlarını çok görüyorsunuz. Dersler grafik ve tablo ağırlıklı yani bir şirketle ilgili her türlü tablo grafik bilgisine sahip oluyorsunuz. Bence kesinlikle çok güzel bir bölüm derslerin hepsi güncel konular ben keyifle derslerime giriyorum okdar çok güncel bilgi öğreniliyorki. İş alanlarına gelince çok geniş... İlk başta akla bankacılık gelir bu bir hedefiniz yoksa ilk seçeceğiniz bölümdür. Gerçi benim hedefim banka.. Bankacılık gayet temiz güzel bir meslek bunun dışında vergi avukatı yada idari hakim olabilirsiniz sınavları mevcut. Müfettiş mali müşavirlik sınavlarıda var. Hazinede çalışabilir vergi denetmenliği yapabilirsiniz. Aklınızı kullanıp fırsatları değerlenidirseniz iktisattan mezun olunca çok kariyerli mesleklere adım atabilirsiniz

iyi bi bölümdür. çok faydasını görürsünüz normal hayatta da. matematigi de pek sevmeyen biriydim bu bölümden mezun olunca başkalaştığımı farketti

yani sana matematiği sevdirdi iktisat :) ne kadar güzelnerede okudun canım sen ? :)

canım çok saol :) valla çok güzel anlatmışsın :) sağlık olsun da 1 yıl uzasın ne olacak canım takma buna lütfenben de senin gibi bu bölümü okursam bankalarda çalışmayı düşünüyorum.. gerçekten temiz iş ve eğer ben çalışırsam memnun olabileceğimi düşünüyorum meslekten.. ama dediğin gibi ben de biraz araştırdım da iş imkanları gerçekten baya bir var dersler sayısal ağırlıklı dedin ama çalışınca yapılır dimi? yani çok zorluyor mu?:26:

rica ederim canım 1. sınıfta matematik 2 de istatistik ve muhasebe 3. sınıfta ekonometri diye sayısal dersler var ve cidden baya zor. çalışınca yapılıyor korkulacak bir şey yok rahatlıkla yazabilirsin

rica ederim canım 1. sınıfta matematik 2 de istatistik ve muhasebe 3. sınıfta ekonometri diye sayısal dersler var ve cidden baya zor. çalışınca yapılıyor korkulacak bir şey yok rahatlıkla yazabilirsin

saol canım cidden rahatladım çünkü sayısal olduğu için açıkcası korkuyordum birazcık ama sen çalışınca yapılabilir rahatlıkla yazabilirsin deyince içim rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…