iktisadi idari birimler hakkında

cecece123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
115
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlar ben bu yıl hacettepe türkce iktisat bölümünü kazandım,aslında bilkent yarı burslu iktisat bekliyordum ama hacettepenin puanı daha yüksek olmasına ragmen burası geldi.basta cok memnun oldum fakat suanda bölümümün türkce olması beni biraz endiseye düsürmekte..bir yandan da bilkent üniversitesini cok istiyordum oraya gidemediğim icin de pişmanlık icerisindeyim..kafamı bu aralar cok karıstırıyo bu durum.türkce bölümün dezavantajları nelerdir sizce ve kendimi geliştirmem icin neler yapmam gerekiyor?lütfen biri yardımcı olsun

cnm bende gazıde okuyorum bı dezavantajı yok bence sole kızaten sen ıngılkızce kursuna gıtmen gerekıyo ıyı bı yerde ısım olsun dıyosan e tabıkı bılkent daha ıyı ama zaten ıng kursuna gıdıcemız ıcın (kenıd acımdan soluyorum ) o yuzden bole daha rahat oldugunu dusunuyorum
bı cok hazırlık okuyan ark keske hazırlık olmasaydı cok gereksız dıyolar ben cok duydum bunu
zaten kursa gıdıp ıng ogrenmen dah aıyı olucaktır gelecegın ıcın bence zatenole cok ders varkı ııbfcılerde ınglızceyle de sımdıden ugrasamamn daha ıyı bırıncı sınıfsınsanırım dımı ??

evet 1.sınıfım bilkent cok icimde kaldı,artık masterı orada düsünüyorum napalım o da zor tabi..ben aslında pek devlet istemiyorum onun icin ingilizce olmaması bölümün daha da kötü,artık bi sekilde dısarıdan halledicem ek diller de sart tabi.dil kursu olarak nereyi öneriyorsun ankarada ?

vala cnm amerıkan kultur dernegı dusunuyorum wall streetı dusunuyodum bılgısayar ortamındaymıs dersler o yuzden vazgectım englısh tıme da hıc ıyı demıyolar bıırnden bıle ıyı bısey duymadım dah arastırıyorum bakalım bı de global englısh dusunuyorum ben 2. sınıfımbolumum çalısma ekonomısı ben hazırlık okumayı gereksız buluyorum cnm bende y. lısans yapmak ısıtoyurm cunku enınde sonuda ales ıcın hazırlanıcam hazırlıga da gerek yok dıyorum bu arada bende bılkentı ısıtoyodum ama bakalım ekonomık durum elverırıse gıderım olmazsa yıne kendı okulumda yapmak ısterım
sende y. lısans yapmayı dusunuyosun anladıgım kadarıyla o yuzden bence hıc uzulme cunku genel ıng ve alese hazırlık ıngızlıcesı cok farklı

dısardan adıgımız ingilizce egitimiyle ales ingilizcesi yeterli olmaz mı ?? bu arada bölümüm türkce oldugu icin bilkent koc bogazici gibi yerlerde master yapmam daha avantajlı olur değil mi ?

dısardan adıgımız ingilizce egitimiyle ales ingilizcesi yeterli olmaz mı ?? bu arada bölümüm türkce oldugu icin bilkent koc bogazici gibi yerlerde master yapmam daha avantajlı olur değil mi ?

hayır cnm ales ıcın ayrı hazırlıyolar genel ıng farklı oluyo bılken koc bogazıcı unılerı tabıkı ıyı unıler ama ınglızce ıcın bı degısıklık olmıcak senın acından cunku yuksek lısans yapan bırının zaten ıngılızcesının ıyı olması gerkıyo alesı kazanmıs oldugu ıcın

Türkçe İktisatın problem yaratacağını düşünmüyorum. Son sınıf iktisat okuyorum bende. İstanbulda. İÜde mesela dil puanın yoksa İÜnün kendi açtığı ingilizce sınavlara girebiliyorsun. Diğer üniversitelerde nasıldır bilmiyorumda. Olay kendinde bitiyor sen kendini geliştirmek istersen her yerde geliştirirsin. Ayrıca bence malum kurslara paralar akıtmak yerine yurtdışına gitmek en iyisi. Kursların ücreti bilinen bir gerçek aynı paraya yurtdışında dil öğrenilebilir. En azından grameriniz varsa konuşmayı çok rahat halledersiniz; ama dil sınavları farklıdır onlar içinde zaten belirli seviye ingilizce gerekir ki sınavlara hazırlanılabilinsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…