ikolata kisti ve doum kontrol hap

selam arkadaşlar bendede bugün çikolata kisti çıktı.sol overde 46x27mm,sağ overde 41x21 mm.adet ağrsı için gitmiştim doktora 7 ay önce ve 3,5 cmlik kistim olduğunu doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi.tekrar muayeneye gittiğmde kist 3 cm oldu.en son dün gittim ve kist hala 3 cm ve beyaz bişey daha olduğunu,bunun daha öncede olduğunu fakat ilaçla belki geçebilir diye beklediğini fakat geçmediği için renkli ultrason(dopler)istedi.bugün yaptırdım ve çikolata kisti çıktı.ilaç tedavisine devam edeceğiz dedi.ben ameliyattan korkuyorum.doktor şuanda ameliyatlık durum olmadığını şayet büyürse ameliyat gerekeceğini söyledi.acaba kaç cm veya mm olunca ameliyat gerekiyor?yardımcı olurmusunuz.

merhaba iyi bir doktor bulmalı ve hemen tedaviye başlamalısın.doğum kontrol hapı bu kisti geçirmiyor ve tedavi etmiyor.iki yumurtalığındada olduğu için hiç geçikmeden tedavine başla.tabi bunlar evliysen geçerli yada çoçuk istiyorsan.ama bekarsan d.kontrol hapına devam et.d.kontrol hapı kistin ilerlemesine engel oluyor.

teşekkür ederim canım.bekarım.zaten doktora gidiyorum.annemin dktoruna da göstericem sonuçları.bakalım o ne diyecek.doktora ilerde çocuk olmasını engellermi dedim.hayır engellemez dedi.inşallah engellemez.

selam kızlar.bugün doktora kan tahlillerini götürdüm ve sordum.bende kaç tane kist var diye.iki taneymiş.biri sağda diğeri solda.3 ve 4 cm likmiş.kan tahlilim normal çıktı.3 ay sonra tekrar kontrole çağırdı

kızlar merhaba kist problemi bendede var ama dogum kontrol hapı bir işe yaramadı.. ameliyat dedi doktorum ama olmadım.kistlerin bir kotu yanı cok agrı yapması ve cocugu engellemesi..bende kistlerimi evlendikten sonra ögrendim simdi agrım yok ama heleki ayaklarımı usuteyım vay halime. sizi bilmem ama bas dönmeside yapıyor bana doktora sordum yapar dedi. bence dogum kontrol hapına cok guvenme...

merhaba arkadaşlar.dün annemin dr unada gösterdim ultrasonumu.aynı şeyleri söyledi.ama ameliyat şart gibi konuştu.moralim çok bozuk.ameliyat olmak istemiyorum.korkuyorum.doğum kontrol hapına 6 ay daha devam et dedi.sonra tekrar konuşuruz dedi.zaten kendi dr umda aynı şeyleri söylemişti.ya büyürse diye çok korkuyorum.acaba büyürse ne gibi etkiler oluyor.yani vücuda zararı ne?şuanda doğum kontrol hapı kullanıyorum ve adet esnasında ağrım olmuyor.ameliyat olmazsam ne olur?lütfen yardımmmmmm

bende de çukulata kisti vardı ve şu anda hala tedavi görmekteyim.doğum kontrol hapları eritiyor ve zamanla yok ediyor benımkilerin yarısı erimiş durumda.fakat dikkat etmen gereken bir şey var doğum kontrol haplarının yan etkileri çok kuvvetli ben 2 kez ilacımı değiştirmek zorunda kaldım

slm,büyürse ne olyor demişsin,tüpleri tıkayabiliyor,yumurtalıkları içine alıp presleyebiliyor.korkutmak istemem ama durum bu.hatta bağırsaklarını yapıştırani bile duydum.bu arada ben de ameliyatlılardanım.4 kistim vardı mutelif boyutlarda.bende pek ağrı da yoktu.gerçi dr um ağrı eşiğimin yüksek olmasına bağladı bunu.öyle işte.d.kontol hapları sadece aynı kalmasını sağlıyor.ben 6 ay da suni menopozdaydım.o da ateş basması falan yapıyor ancak en etkilisi menapoz.o da 6 ay dan fazla uygulanmıyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

çikolata kistlerin tek tedavisi doğum kontrol hapıdır zaten...yıllar önce ginera vermişti doktor bana ve 3 ay kullandım ama aşırı başağrısı yaptığı için bırakmak zorunda kaldım...yıllar önce çikolata kist dedikleri kist şimdi normal kist diyorlar..adet döneminde patlıyor ve küçülüyor...önemli olan takibe almanız...5cm ve büyükleri ameliyatla alınıyor ama ameliyatta çözüm değilmiş..yani bazı bünyeler yeniliyormuş...dediğim gibi size uygun bir doğum kontrol hapıyla küçülmesini sağlayın ve mutlaka kontrollerinizi ihmal etmeyin...acil şifalar diliyorum...
sevgiler...

selam arkadaşlar bazı arkadaşlar çikolata kistinin patladığını yazmışlar.hangi durumlarda patlıyor acaba bilgisi olan var mı?

bende yakşaşık 8 ay önce 6-7 cm boyutlarında çikolata kisti görüldü bir kaç ay gözlem altında tutuldu .Eşim yutdışındaydı ve ameliyat istemedim. Beş ay doğum kontrol hapı kullandım. O süreçte eşimde geldi. Ve kistim çok küçüldü Hapların bittiği ay hamile kaldım :) şimdi 4 aylık hamileyim.. Hiç bi şekilde ihmal etmeyin bu durumu diyorum. Başta bana çocuğum olamayacağı bile söylenmişti. Birçok hastayı çok zor durumlara götürebilen bi durum. ağrısını tarif etmek imkansız...

arkadaşlar aklım o kadar karışıkki kimisi d.kontrol hapı kullanıyor kimisi kullan mıyor allah hepimize yardım etsin diyorum.ben bu ay kullancam bakalım gelecek ay ne yaparım bilmem

arkadaşlar aklım o kadar karışıkki kimisi d.kontrol hapı kullanıyor kimisi kullan mıyor allah hepimize yardım etsin diyorum.ben bu ay kullancam bakalım gelecek ay ne yaparım bilmem

arkadaşım bende de 2,5 cm lik çik. kisti var
bizde çocuk istiyoruz fakat işim dolayısıyla eşimle ayrı şehirlerde olduğmzden 3 ay jasmin kullandım
şimdi eşimin yanına geldim ve hapı bıraktık dr. um 3 ay doğal yollardan deneyin dedi
olmassa 3 ay sonnda yumurta takibine başlanıcak
hap benm kistimi sadece 1 mm küçültmüş ama yinede kullanmakta fayda olduğunu düşünüyorum en azından büyümesini engeller

arkadaşlar dün arkadaşım doktorundan çikolata kisti olduğunu öğrenmiş ona doğum kontrol hapı vermiş ve eğer gelişme olmazsa ameliyat demiş bende bugün forumda bununla ilgili olan yazıları okudum aklım karıştı şimdi sormak istediklerim çikolata kistinin ilerlemesi durumunda ameliyat olduğunda hamilelik çocukla ilgili problem oluyor mu? eğer oluyor ise ameliyattan öncemi sonramı hamile kalmak gerekir arkadaşım yeni evli ve henüz çocuğu yok. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

merhabalar
ben yeni üyeyim,

benimde kist sorunum var, 8 cm büyüklüğünde birçok doktorla görüştüm hepsi ameliyat diyor, tıbbi tedavisi yokmuş, özellikle açık ameliyat öneriyorlar, artık en sonunda ameliyat olmaya karar verdim, ama tarih daha belli değil, ayrıca tüplerimde tıkalıymış, ben evli değilim, tüplerime bakılması bir sakınca yaratmaz mı acaba, en çok yumurtalığım alınacak diye çok korkuyordum, en son görüştüğüm dr. yumurtalığını koruruz dedi, öğrenmek istediğim diğer husus, ameliyat sezeryan gibi oluyormuş, ağrılar falan çok oluyormu, daha önce böyle bir ameliyat geçiren arkadaşlar bilgi verebilirlermi acaba, kaç cm açıyorlar, bu konularda bilgileriniz bekliyorum, şimdiden teşekkürler. mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…