• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikolata kisti ve doum kontrol hap

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
96
54
İzmir
Arkadaşlar,bende 4 cm çikolata kisti çıktı,çocuk düşünmüyoruz,acaba doğum kontrol hapı bu tür kistin büyümesini engellermi?Sizler hangi doğum kontrol hapını kullanıyorsunuz.Mesela Ginera kullandınızmı endometriozis kisti için?
Acil cevaplarınıza ihtiyacım var.Lütfennnnnnnnnnnnn.

Son düzenleme:
bende de ayni kist var ama biz cocuk dusunuyoruz.. bana dr. eger cocuk dusunmuyorsan d. kontrol kullanabilirsin ya da gecici menapoza sokup bu kisti kucultebiliriz demisti. d. kontrol hapi kisti kucultmuyormus, sadece buyumesini engelliyormus, gecici menapozda zor bir durum gibi dusunmustum ama o kisti kucultuyormus.. uzman bir dr. gorusu almak lazim, iyi huylu ama yaramaz bir kist..yani avam olacak ama yukari tukursen biyik, asagisi sakal olayi malesef..gecmis olsun, pek yardimci olamadim ama..

merhaba bende de çikolata kisti vardı. benim yaşadıklarımı okumak istersen özel mesajla yaza bilirm. ama sana şunu söyleyeyim . çok uzun süreçe giriyorsun. bir an önce çocuk istesen senin açından daha iyi olur. çikolata kistinin 2 sonucu vardır. ya doğum ya da menepoz. doğum kontrol hapı kullansanda düzenli olarak regli olacaksın. çikolata kistinin oluşması da adet dönemindeki rahim duvarını atamamaktan oluşuyor. doktorunla çok iyi konuş çünkü bunun sonu ameliyat olabiliyor.Allahım inşallah sağlık vesin. hepimize.

bende de ayni kist var ama biz cocuk dusunuyoruz.. bana dr. eger cocuk dusunmuyorsan d. kontrol kullanabilirsin ya da gecici menapoza sokup bu kisti kucultebiliriz demisti. d. kontrol hapi kisti kucultmuyormus, sadece buyumesini engelliyormus, gecici menapozda zor bir durum gibi dusunmustum ama o kisti kucultuyormus.. uzman bir dr. gorusu almak lazim, iyi huylu ama yaramaz bir kist..yani avam olacak ama yukari tukursen biyik, asagisi sakal olayi malesef..gecmis olsun, pek yardimci olamadim ama..

evet aynısı bende kendimi yanlız hissetmiyorum

Bendede Vardi Iki Kutu Ginera Içtim 6 Cm Den 1 Cm 'e Indi Simdi Bir Kutu Daha Içiyorum Yok Olmustur Sanirim

arkadaşlar bu çikolata kistinin belirtileri neler ben şüpheleniyorum dr bişey demedi ben araştırdım ve bu kiste yakın beliirtilerim var olsa eğer dr ultrasonda görürmüydü bilgi verirmisiniz

arkadaşlar bu çikolata kistinin belirtileri neler ben şüpheleniyorum dr bişey demedi ben araştırdım ve bu kiste yakın beliirtilerim var olsa eğer dr ultrasonda görürmüydü bilgi verirmisiniz[/QUO
siddetli adet agrisi..ben dr.a adetten once sol yumurtaligimda hissettigim ufak bir agridan dolayi gittim ve ogrendim. bunun disinda adet donemimde ozellikle 1. gun asiri agrim oluyor, ilac almadan kalkamiyorum. bende belirtiler bunlardi.
dr.lar ultrasonla goruyor tabiiki, bana aninda soylediler. insallah sende yoktur, regli her agrili gecende de olmuyor zaten. bence hemen dr.a gorun..

Bendede Vardi Iki Kutu Ginera Içtim 6 Cm Den 1 Cm 'e Indi Simdi Bir Kutu Daha Içiyorum Yok Olmustur Sanirim
bana dr bu haplar ufaltmaz sadece ayni seviyede tutar demisti, zaten bu kist ameliyatla bile bitmeyebilir dendi, ilacla sanmam... gerci bu da bunyeden bunyeye degisebilir, sen sanslilardansin..

bende de çikolata kisti vardı. 9 cm kadar büyümüştü ve ameliyatla aldırdım. ameliyattan 2-3 ay geçmesine kalmadan kistim tekrarladı ve doktorum yasmin die d.kontrol hapını verdi kisti eritmek baskı yapmak için. kistin erimesi gitmesi için en bilinen yol d.kontrol hapı kullanaktır.benneyaptımkibenneyaptımki

arakadaşlar merhabalar
ben de de çikolata kisti vardı ve hamileliğe engel dedi doktorum bizde artık çocuk isteyince laproskopi oldum
şimdi de aşılama yapıllıyor
çikolata kisti tekrarlayabiliyormuş
herkese geçmiş olsun

Kayra Merhaba Direk Ameliyat Ve Aşilama Senmi Istedin Durumun Mu Gerektirdi Doktor Mu Istedi Biraz Bilgi Verirmisin.çünkü Kist Küçükse Ameliyatsiz Bebek Denemeyi öneriyor Doktor Olmazsa Lap Ve Lapdan Sonrada Normal Yolla Oluyor Olmazsa Aşilama Ve Tüpe Geçiliyor Bu Sebeble Soruyorum.ve Sanada Geçmiş Olsun.allah Hepimize Nasip Etsin Sağlikli Hayirli Evlatlar.

Bende de çikolata kisti var, sol yumurtalıkta ve baya zamandır var. En az 10 yıl olmuştur sanırım, ilk teşhis konduğunda dr bana da doğum kontrol hapı verdi, o zamanlar ginera kullandım. Uzun sürede kullandım (3-4 yıl gibi) Ama ufaltma gibi bir etkisi olmadı, belki sadece büyümesini engellemiştir. O zaman bile dr bana hemen çocuk yapın demişti, ne mümkün.:1no2:

Çikolata kistininde evreleri var, ameliyat kararını buna göre veriyor olabilirler ileri evreler için. Çok çeşitli drlara gittim, hiçbiri ameliyat önermedi ya da ilaç tedavisi.

Son 7 aydır eşimle bebek istiyorduk ve şu an hamileyim. :nazar::nazar: Allah diğer tüm isteyenlerede versin.
Bana bir engel teşkil etmedi açıkçası ama aklımdaki eğer dr gerekli görürse, doğum sırasında alınmasını sağlamak.

Kayra Merhaba Direk Ameliyat Ve Aşilama Senmi Istedin Durumun Mu Gerektirdi Doktor Mu Istedi Biraz Bilgi Verirmisin.çünkü Kist Küçükse Ameliyatsiz Bebek Denemeyi öneriyor Doktor Olmazsa Lap Ve Lapdan Sonrada Normal Yolla Oluyor Olmazsa Aşilama Ve Tüpe Geçiliyor Bu Sebeble Soruyorum.ve Sanada Geçmiş Olsun.allah Hepimize Nasip Etsin Sağlikli Hayirli Evlatlar.

canım ben uzun süre doktor takibindeydim
birçok doktora gösterdim hatta ankaranın en iyi profuna
yaşım ve artık çocuk istememiz nedeniyle doktorumla karar verdik ve oldum
aşılama yapılıyor çünkü laproskopiden sonraki ilk 6 ay çok önemli
gebe kalma şansım çok yüksek
o şansı biraz daha fazlalaştırmak için aşılama oluyorum
biz biraz da acele etiğimiz için belki
biliyorum bazılarıda çikolatakisti olsa bile hamile kalabiliyormuş
ama dedim ya ben çok araştırdım ve doktorumla öyle karar verdik
canım çok sağol allah hepimize nasip etsin inşallah hamişlika.s.

kayra yaşına baktım ama yazmamışsın bende 36 yaşındayım maddi sebeblerle geciktirdik ekim ayındada kistimle tanıştım ama yeni oluşmuş ve 3,2 cm.şimdi bebek olması için çabalıyorum.ocak ayından bu yana gebelik bölümünde çikolata kisti ve hamile kalamama sendromu var orda çok şeyi paylaştık bu sürede arkadaşımızın biri hamile kalmayı başardı.genelde ordayız paylaşmak istesen aramıza bekleriz senide.ve üzülme sakın zaten tedavine başlamışsın hayırlı haberlerini bekliyoruz.geçmiş olsın tekrar.

Bende de çikolata kisti var, sol yumurtalıkta ve baya zamandır var. En az 10 yıl olmuştur sanırım, ilk teşhis konduğunda dr bana da doğum kontrol hapı verdi, o zamanlar ginera kullandım. Uzun sürede kullandım (3-4 yıl gibi) Ama ufaltma gibi bir etkisi olmadı, belki sadece büyümesini engellemiştir. O zaman bile dr bana hemen çocuk yapın demişti, ne mümkün.:1no2:

Çikolata kistininde evreleri var, ameliyat kararını buna göre veriyor olabilirler ileri evreler için. Çok çeşitli drlara gittim, hiçbiri ameliyat önermedi ya da ilaç tedavisi.

Son 7 aydır eşimle bebek istiyorduk ve şu an hamileyim. :nazar::nazar: Allah diğer tüm isteyenlerede versin.
Bana bir engel teşkil etmedi açıkçası ama aklımdaki eğer dr gerekli görürse, doğum sırasında alınmasını sağlamak.

Senin kistin kaç cm.di.Ben 2 kere ameliyat oldum,tekrar oluştu.D.kontrol ilacı ile baskılamak istiyorum,bir daha ameliyat olmak istemem.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin canım.

Senin kistin kaç cm.di.Ben 2 kere ameliyat oldum,tekrar oluştu.D.kontrol ilacı ile baskılamak istiyorum,bir daha ameliyat olmak istemem.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin canım.

Çok saol canım, allah sizlerede nasip etsin.
benim kist 3-4 cm büyüklüğünde.

arkadaşlar bu çikolata kistinde kasıktaki ağrı bacağa vuruyormu sizdede öyle oldumu mesela bu ağrılarınız adet zamanındamı oluyor yoksa aradada oluyormu dra gitmek istemiyorum ama şüpheleni yorum bende de mi var diye benim adetim yeni bitti ve 12. günü belim kasığım ve bacağım ağrıdı adetimde aşırı ağrı yok ilişkidede ağrı yok ama bağırsak hareketleri var bide sağ tarafımda rahime yakın arada ağrı oluyor çok az geçiyor sonra bilgi verir seniz sevinirim arkadaşlar allah herkese şifa versin

arkadaşlar bu çikolata kistinde kasıktaki ağrı bacağa vuruyormu sizdede öyle oldumu mesela bu ağrılarınız adet zamanındamı oluyor yoksa aradada oluyormu dra gitmek istemiyorum ama şüpheleni yorum bende de mi var diye benim adetim yeni bitti ve 12. günü belim kasığım ve bacağım ağrıdı adetimde aşırı ağrı yok ilişkidede ağrı yok ama bağırsak hareketleri var bide sağ tarafımda rahime yakın arada ağrı oluyor çok az geçiyor sonra bilgi verir seniz sevinirim arkadaşlar allah herkese şifa versin

Canım bu kist bende bacak ağrısı yapıyor,o tarafa yatamıyorum,ayrıca kanamalar yoğun olur.Ama seninki yumurtlama döneminde olmuş,yumurtluyorsun ondandır...

Canım bu kist bende bacak ağrısı yapıyor,o tarafa yatamıyorum,ayrıca kanamalar yoğun olur.Ama seninki yumurtlama döneminde olmuş,yumurtluyorsun ondandır...

bilmiyorum canım yumurtlamadandır benim yumurtalar zamanında çatlamaz polikistik over var bende onun için kendiliğinden çatlama olmyor ilaçla büyüyor çatlıyor tedaviye ara verdim bu ay ilaç kullanmadığım için çatlamaz gibi geliyor ama belli de olmaz allahın işi canım inş bende polikistik over olduğu için bide çikolata kisti varsa diye korkuyorum açıkcası birinle baş edemezken bide bu çıkmasa bari ya allah sağlık versin hepimize

Back