• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi İkizlerimin tuvalet eğitimi. Çok zorlanıyoruz...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

silaravza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
26
0
36
Kütahya
28 aylık şuan oğullarım..bugün üçüncü gün kış mış demedim başladım...ama çok zor ya..emir çişim geldi diyo ve 5 dakkada bi yapıyo ama yetişemezsen salıyo,beşir ise hayatta oturağa yapmıyo eğer altına salarken yakalarsan devamını anca yapıyo kaka desen ikiside salıyo günde 10 ar tane don attık kirliye..sürekli sormam gerek sorsamda sölemiyolar gerçide..napmalıyım beşir uzun süre tutuyo ve asla oturağa yapmıyo salıyo salıncada çıkar diye bağırıyo..nerdeyse pes etcem ya tecrübeli anneler yardım edin...yöntemi yokmu...tek uykuda bağlıyorum bezi.yazın daha zor olcak park gezme derken evdelerken öğretmeliyim...napmalıyım.sık sık sormalımıyım..oturağa yapmaları için ne yapmalıyım..hiç kızmadım korkarlar diye..sizce ne kadar sürer yardımcı olun lütfen çok bunaldım yaa..

Canım valla zor işin...Benim de bir kızım var 24 ayı yeni doldurduk..Ben de yarın başlamayı düşünüyorum...Bugün işyerinden bir arkadaşım güzel bir şey önerdi..O oğluna öğretirken bir sürü küçük oyuncak almış işte araba vs...Bunları klozetin üzerine dizmiş ve sen çişim kakam geldi deyip gelip yaptıkça bir tanesini seçip alacaksın demiş..Böyle böyle çocuk koşa koşa gidiyormuş çişim geldi diye ve de kolayca öğrenmiş..
Benim aklıma yattı valla ben de bu akşam küçük bebekler vs. alıp yarın başlayacağım denemeye...

Tabii senin ikiz olunca daha zor işin ama belki böyle birşeyler yaparsan senin yaramazların da hoşuna gider.

ayyyy benıde korkuttun yaa bende ıkızlere hamıleyım 3 buçuk ay olduk :) heycanlıyım ve bazen korkuyorum
bazen gurur duyorum öyle degışık çelışkıler içersındeyım...emın ol atlatırsın bu gunlerınıde ınş
canımmm...:46::46::49:

daha ben yolun başındayım 6 aylığız nasıl olcak bilmiyorum çalışıyorumdaaaaaa
ayyyy benıde korkuttun yaa bende ıkızlere hamıleyım 3 buçuk ay olduk :) heycanlıyım ve bazen korkuyorum
bazen gurur duyorum öyle degışık çelışkıler içersındeyım...emın ol atlatırsın bu gunlerınıde ınş
canımmm...:46::46::49:

Emir eger 5 dakikada bir saliyorsa kaslari daha yeterince gelismemis.
Tuvalet egitime baslamak icin en az 2 saat cocugun tuvaletini tutabilmesi gerekir.
Birde erkek cocuklari kzi cocuklarina nazaran daha gece ogrenir.
Tabi istisnalar vardir.

Emir eger 5 dakikada bir saliyorsa kaslari daha yeterince gelismemis.
Tuvalet egitime baslamak icin en az 2 saat cocugun tuvaletini tutabilmesi gerekir.
Birde erkek cocuklari kzi cocuklarina nazaran daha gece ogrenir.
Tabi istisnalar vardir.

arkadaşım benim ikizlerimden birine başladım ben.....5 dk .bir çiş geldi diyor...çünki genelde beze yaptıklarında anlamadan salıyolardı

şimdi anladığım olaya konstre olamıyor ıkınıyor çişini yapmak için...ama yapıyor.....

çişi kakayı hatta gazını bile ayırıyor....

kafam karıştı şimdi:44::44:

Back