- Konu Sahibi meryemyilmaz
-
eğer çocuklarınız bezden rahatsız olmuyorsa boşuna uğraşmayın.aynı şeyi bende oğlumda yaşadım.oğlum bez getiriirdi bezle diye.oğlum beziyle mutluydu ve alıştırmak istemem boşunaydı.sizin gibi sinir olurdum.arkamı dönerdim çiş yapmış.sonunda bir ara verdim.çocuklar rahatsız oluyor bezden.sende biraz zamana bırak.daha zamanı gelmemiş demekki.birde ben bu çiş eğitimiyle ilgili bir yazı okumuştum.eğer çiş eğitimi olsaydı öğretmeni olurdu.bu işi abartmayın.çevrenize bir bakın.çişini kaç kişi yapmayı öğrenememiş yazıyordu.ama sana tavsiyem birde doktora götür.idrar yollarıyla ilgili bir problem yoksa biraz ara ver.canını sıkma.herşey zamanı gelince oluyor.kendini üzme.tecrübeyle sabittir.çevredekilerede aldırış etme.çok şey söyleyen olur ama MUTLAKA ÖĞRENİR.
şöyle düşünün, yeni doğan bebeğinizi elinden tutup yürütseydiniz ne olurdu????? tuhaf geldi değil mi? vede böyleyken ona sıklıkla ''hadi yürüsene, hadi yürüsene be evladım '' dediğinizi..... yine tuhaf değil mi???..... işte tuvalet terbiyeside böyle bir süreç... henüz kendilerini hazır hissetmedikçe ve üzerinde bu konuyla ilgili baskı, yorum varsa asla tuvalet terbiyesi veremezsin.... öncelikle yorum ve baskıyı kaldırın ortadan....'' patlattım'' demişsiniz.... ne kadar ağlasanızda ona verdiğiniz değersizlik hissi kadar içiniz yanmamıştır... öncelikle şunu bilin... tuvalet eğitimi yok, tuvalet terbiyesi var... ikide bir '' çişin var mı'' gibi sorularla onun kişilik gelişiminde kendi başına karar veremeyen bireyler olabileceğini hiç düşündünüzmü? o, onun çişi kakası.... siz sadece onları baskı altına almadan tuvalete gidileceğini gösterin... o karar verecek... nereye ne zaman çişini kakasını yapacağını.... siz baskı yaptıkça bu süre işkenceye dönüşür, onlar üzerindede kişilik gelişiminde olumsuzluklar yaşatırsınız.... çok hassaa bir süreç... benim oğlum 2008 ağustos doğumlu... 4 yaşından gün almaya çoktan başladı... ama daha dün bezsiz kalmak istedi... parka gittiğimizde bize uzaylı gibi bakıyorlar bezliyiz diye... yada annem bana tuhaf bakıyor hala bezliyorum diye... ama hiçte umurumda değil... çünkü hiçbirşey onun kişilik gelişiminden ve ruh halinden önemli olamaz... tuvalet terbiyesiyle ilgili videolar ve makaleler var internette ... araştırın okuyun... ve ikizleriniz için en doğrusunu uygulayın... bol şans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?