• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi İkizlerimin tuvalet eğitimi acil yardım lütfen :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

meryemyilmaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
189
5
96
Düzce
merhaba arkadaşlar benim ikiz erkek çocuklarım var 3ü bitirdiler ve biz hala çişe alışamadık.2.5 yaşdan sonra çok kez denedim ikisini birden yada tek tek ama 10- 15 günden sonra hep pes ettim çünkü nedeni hiç umurlarında bile değil altlarına yaptıklarının bile farkında değillerdi.tuvalete yapsalarda 2 dakika sonra yine altlarına yapıyolardı ve bunu sürekli yapıyolardı.şimdi kış demedim yine başladım. alıştırma kilodu bilmem ne tüm yazıları okudum ya allah dedim başladım ödüllendiriyorum şarkılar oyunlar filan hikaye isteyerekde gidiyolar yaptıklarına da seviniyolar baya da çişlerini kakalarını yapıyolar(ben sık sık götürdüğüm için şans eseri kaka tutturuyorum) 5 dk sonra altına yapmış.neyse sabır diyerek tekrar tutuyorum 10 dk olmadan yine yapmış altına ve yaptığınıda söylemiyo.5 dk da bir bile götürsem aynı şey tekrarlandı kaçkez.oğlum çişin varmı diye diye 2dk ya bir hatırlatıyorum yok desede götürüyorum, azda yapmıyo sık sık götürdüğüm için hepsini toplasan baya çiş yani.sonuçta diyorum bitmiştir bi 10 dk rahatım arkamı dönmeye gelmiyo yine yapmış delirceeemmmm :S ve şunu fark ettim ki bezlediğim zamanlarda bezi bukadar çabuk ıslatmazlardı bazen 2saat sonra kaka yapınca altını açtığımda hiç sidiklememiş olurdu biz tuvalete başladık işemeler arttı.ve bak oğlum çişini yapmışssın bak altın yaş hani söyleyecektin diyorum yüzüme bile bakmıyolar sanki başka alemden gelmişler.artık dayanamadım bugün brine patlattım ikitane sonra bir saat ağladım:( ve son olarak az önce fark ettim tüm günümüz tuvalette geçmesine rağmen ikizlerden biri her seferinde tuvalete yaptıysada altını hep ıslattı artık 18:00gibi bezledim bayılcaktım koşturmaktan bezliyken götürüyüm diye düşündüm (herzaman yapmam)yarım saat olmadan bez ful doluydu madem çok çişi vardı neden tuvalette az yapıyo bu çocuk beze hepsini yaptı?şok oldum bukadar su neresinden geliyo.zeten bebekliklerinden beri 5dk bir sık sık az az işemeleri vardı ama büyüdüler hiç değişmedile bunlar. 4 gündür sabahtan itibaren bezini çıkarıyor ve 10 dk bir götrüyorum tuvalete ama yaptıkdan sonra bile rahatsız olmuyolar.altları yaş yaş öyle duruyolar.bana bir akıl verin noluurrr yoksa delircem.işe girme durumum var 1ayda öğretmem lazım kreşler almıyo artık halim kalmadı ve yardım eden kimsede yok :(((

Son düzenleme:
eğer çocuklarınız bezden rahatsız olmuyorsa boşuna uğraşmayın.aynı şeyi bende oğlumda yaşadım.oğlum bez getiriirdi bezle diye.oğlum beziyle mutluydu ve alıştırmak istemem boşunaydı.sizin gibi sinir olurdum.arkamı dönerdim çiş yapmış.sonunda bir ara verdim.çocuklar rahatsız oluyor bezden.sende biraz zamana bırak.daha zamanı gelmemiş demekki.birde ben bu çiş eğitimiyle ilgili bir yazı okumuştum.eğer çiş eğitimi olsaydı öğretmeni olurdu.bu işi abartmayın.çevrenize bir bakın.çişini kaç kişi yapmayı öğrenememiş yazıyordu.ama sana tavsiyem birde doktora götür.idrar yollarıyla ilgili bir problem yoksa biraz ara ver.canını sıkma.herşey zamanı gelince oluyor.kendini üzme.tecrübeyle sabittir.çevredekilerede aldırış etme.çok şey söyleyen olur ama MUTLAKA ÖĞRENİR.

eğer çocuklarınız bezden rahatsız olmuyorsa boşuna uğraşmayın.aynı şeyi bende oğlumda yaşadım.oğlum bez getiriirdi bezle diye.oğlum beziyle mutluydu ve alıştırmak istemem boşunaydı.sizin gibi sinir olurdum.arkamı dönerdim çiş yapmış.sonunda bir ara verdim.çocuklar rahatsız oluyor bezden.sende biraz zamana bırak.daha zamanı gelmemiş demekki.birde ben bu çiş eğitimiyle ilgili bir yazı okumuştum.eğer çiş eğitimi olsaydı öğretmeni olurdu.bu işi abartmayın.çevrenize bir bakın.çişini kaç kişi yapmayı öğrenememiş yazıyordu.ama sana tavsiyem birde doktora götür.idrar yollarıyla ilgili bir problem yoksa biraz ara ver.canını sıkma.herşey zamanı gelince oluyor.kendini üzme.tecrübeyle sabittir.çevredekilerede aldırış etme.çok şey söyleyen olur ama MUTLAKA ÖĞRENİR.

öncelikle teşekkür ederim gerçekten çok doğru annemde aynı şeyi söyledi.ama bana bu sözler kendimi kandırıyomuşum gibi hissettiriyo çocuklar 4.yaşından gün aldı 3 yaşını bitirdiler.herkez geç kalmışsın diyo, ama inanın çok denemeler yaptık olmadı olmadı.... ben artık bu kabusla yüzleşmek istedim ama bakıyorum hiçbir olumlu gelişme yok şimdi yine beze dönmek istemiyorum.merak ettiğim acaba alıştırma süresinin bir zamanı varmı örneğin 1ay sonra hala aynı ise ara ver gib.biz henüz 4gündür yapıyoruz bunu.birde çocuğun huyuna göremi yoksa sürelimi götürüp alıştırmalı bilmiyrum nasıl davranacağımıda sevip hoş görünce çoğu zaman yapmıyor sırıtıyo yüzüme azarı yiyince valla nasılda yapıyo.bilemedimmm :50: ters de tepebilir.ama kitaba görede çocuk yetişmiyo of offff

Son düzenleme:
şöyle düşünün, yeni doğan bebeğinizi elinden tutup yürütseydiniz ne olurdu????? tuhaf geldi değil mi? vede böyleyken ona sıklıkla ''hadi yürüsene, hadi yürüsene be evladım '' dediğinizi..... yine tuhaf değil mi???..... işte tuvalet terbiyeside böyle bir süreç... henüz kendilerini hazır hissetmedikçe ve üzerinde bu konuyla ilgili baskı, yorum varsa asla tuvalet terbiyesi veremezsin.... öncelikle yorum ve baskıyı kaldırın ortadan....'' patlattım'' demişsiniz.... ne kadar ağlasanızda ona verdiğiniz değersizlik hissi kadar içiniz yanmamıştır... öncelikle şunu bilin... tuvalet eğitimi yok, tuvalet terbiyesi var... ikide bir '' çişin var mı'' gibi sorularla onun kişilik gelişiminde kendi başına karar veremeyen bireyler olabileceğini hiç düşündünüzmü? o, onun çişi kakası.... siz sadece onları baskı altına almadan tuvalete gidileceğini gösterin... o karar verecek... nereye ne zaman çişini kakasını yapacağını.... siz baskı yaptıkça bu süre işkenceye dönüşür, onlar üzerindede kişilik gelişiminde olumsuzluklar yaşatırsınız.... çok hassaa bir süreç... benim oğlum 2008 ağustos doğumlu... 4 yaşından gün almaya çoktan başladı... ama daha dün bezsiz kalmak istedi... parka gittiğimizde bize uzaylı gibi bakıyorlar bezliyiz diye... yada annem bana tuhaf bakıyor hala bezliyorum diye... ama hiçte umurumda değil... çünkü hiçbirşey onun kişilik gelişiminden ve ruh halinden önemli olamaz... tuvalet terbiyesiyle ilgili videolar ve makaleler var internette ... araştırın okuyun... ve ikizleriniz için en doğrusunu uygulayın... bol şans.

şöyle düşünün, yeni doğan bebeğinizi elinden tutup yürütseydiniz ne olurdu????? tuhaf geldi değil mi? vede böyleyken ona sıklıkla ''hadi yürüsene, hadi yürüsene be evladım '' dediğinizi..... yine tuhaf değil mi???..... işte tuvalet terbiyeside böyle bir süreç... henüz kendilerini hazır hissetmedikçe ve üzerinde bu konuyla ilgili baskı, yorum varsa asla tuvalet terbiyesi veremezsin.... öncelikle yorum ve baskıyı kaldırın ortadan....'' patlattım'' demişsiniz.... ne kadar ağlasanızda ona verdiğiniz değersizlik hissi kadar içiniz yanmamıştır... öncelikle şunu bilin... tuvalet eğitimi yok, tuvalet terbiyesi var... ikide bir '' çişin var mı'' gibi sorularla onun kişilik gelişiminde kendi başına karar veremeyen bireyler olabileceğini hiç düşündünüzmü? o, onun çişi kakası.... siz sadece onları baskı altına almadan tuvalete gidileceğini gösterin... o karar verecek... nereye ne zaman çişini kakasını yapacağını.... siz baskı yaptıkça bu süre işkenceye dönüşür, onlar üzerindede kişilik gelişiminde olumsuzluklar yaşatırsınız.... çok hassaa bir süreç... benim oğlum 2008 ağustos doğumlu... 4 yaşından gün almaya çoktan başladı... ama daha dün bezsiz kalmak istedi... parka gittiğimizde bize uzaylı gibi bakıyorlar bezliyiz diye... yada annem bana tuhaf bakıyor hala bezliyorum diye... ama hiçte umurumda değil... çünkü hiçbirşey onun kişilik gelişiminden ve ruh halinden önemli olamaz... tuvalet terbiyesiyle ilgili videolar ve makaleler var internette ... araştırın okuyun... ve ikizleriniz için en doğrusunu uygulayın... bol şans.

arkadaşım teşekkür ederim öncelikle iyi laflar bunlar güzel ve doğru laflar....bende biliyorum bunları, araştırmak ve okumakla olmuyor her çocuk farklı karakterlere sahip sizi kendilerine bir şekilde uydurmasını biliyorlar.Gerçekten bunu bir yıldır araştırıp çevremdeki ikiz anneleriyle çok görüştüm çok yazılar okudum...fakat çocuklarımda hiçde düşündüğüm gibi olmadı.ikizler bile birbirlerinden çok çok farklı sizde tahmin edersiniz.Tek çocuk bakmakla asla eşdeğer olamaz...İkiz çocuk bakımı daha sorunlu daha uğraş istieyen birşey.Çelikten sinirleriniz olsa dayanamazsınız.'PATLATTIM'lafına karşılık yazdım ki bu sık olan bişey değil artık yorgunluk bezginlik ve moralman çökmüş olmadan kaynaklandı ki sonra telafisi için çok uğraştım.bende sizin gibi düşüne düşüne bu zamana kadar geldim, uzmanların 3 yaşından sonrasına kesinlikle kalmaması gerektiğinide siz okumuşsunuzdur herhalde.çocuklarda tembellik ve bez alışkanlık haline geldiği için altına yaptığının bile farkında olmuyorlar kaldıki bende iki tane.tüm gün nefes almaya yemek yemeye uyumaya dinlenmeye çoğu zaman yemek temizlik yapmaya vaktim bile olmuyor....neyse bunlar hiç sorun değil hallediyorum bencede önemli olan çocuğun kişilik gelişimi pisikolojisi vs. bu eğitimde önce sabır gerektiğinin bilincindeyim delirsemde pes etmiyorum.sık sık sormamın nedeni sıksık altını ıslatmalarındandan dolayı,algılasın ne yaptırmaya çalıştığımı fark etsin diye yapıyorum.çünkü oyuna daldıklarında seslensemde yüzüme bile bakmıyorlar göz teması bile kurmuyorlar çok aktiifler.henüz çok başındayız çiş tutma alışkanlığı kazanmaları zaman alacak.çocuk doktorumuz çocukları üzmeden onları korkutmadan onlara kimin patron olduğunu hissettirmek gerektiğini söyledi, geç kaldım diye düşünme ama süreklide erteleme dedi.Ben bu yolda ilerlemeye devam etmek istiyorum 1haftadır uğraşıp şimdi beze dönmek altüst etmezmi??? Bilemiyorum ki...Lütfen ben bu konuda tıpkı benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlardan ve ikiz annelerinden cevap bekliyorum, benim yaşadıklarımı herkezin anlayabileceğini sanmıyorum teşekkürler saygılarımla.

doktorumuzun söylediği en son şey ; sonuçta çocuğunuzun karakterini en iyi siz bilebilirsiniz madem yeni başladınız önce çocuğu rahat hissettirin duyumlarla söylemlerle olmaz dedi.muayenelerinde herşey yolunda ise bugün komşuya gitcem yarın işim var ertesigün haftaya başlarım demeyin dedi.Her çocuk farklıdır buna göre deneme yanılmayla bir yol çizebilirsin ama dengeyi korumaya çalış dedi.ilk bir hafa çocuktan birşey beklemeyin bezin rahatlığına çok alışmıştır altının bezsiz olduğunu farketmez ve bu rahatlığı tekrar ister huysuzluğu bundan olurmuş.Eğlendirerek alkışla ödülle bir tuvalet şarkısı söyleyerek bunu neşeli hale getirin dedi.Buna rağmen eğer çok ağlar davranışları birden değişir uykusu bozulur olur olmaz ağlamalar hırçınlık vs. gibi davranış gösterirse ara verin dedi ancak tuvalette yapıyosa bu esnada ağlamıyorsa alkışlıyosa yaptıktan sonra seviniyorsa ''anne bak ben çiş yaptım'' gibi, sadece alt ıslatması varsa bu tembellikten dir pes etmeyin kasları aktif hale gelinceye kadar olumlu yaklaşarak uyarın dedi.''AA benim oğlum ne güzel çiş yapıyo tuvalete biz hep buraya yapıcaz''gibi.uzun süre denersin başarılı olamazsın ters etki yapar yada yanlış yaptığını düşünürsen başka çocukları görünce yada akrabalardan kimi çok seviyosa onların yanında altına bile bile yaparsa, tepkisini kızgınlıkla gösteriyosa ozaman yardım alırsın, ama sen en başta kendi çocuğuna göre en uygun plan çizmelisin dedi....:40:

Son düzenleme:
35papatya arkadaş tek çocukla uğraşmanın kolay olduğuyla ilgili bir şey belirtmemiş ki,
psikolojik olarak gayet mantıklı tavsiyelerde bulunmuş,siz konudan da muzdaripsiniz belli,almışsınız sazı ele,ki o zaman ikiz topiğine yazın tavsiyem,
diğer bir- iki arkadaş ta çok güzel şeyler belirtmiş ancak siz gerçekten buhran içinde bir dönem içindesiniz yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor,
önce sz sakin olun,çünkü çocuklarınız bu çıldırmış halinize bakarak size karşı kayıtsız bir tututm kazanmışlar bunu da anayabiliyorum,
ben ikiz annesiyim ancak benim söylediklerim de size yeterli gelmeyecek bu belli,bu yüzden yazmıyorum,
bence çişten önce kendiniz ve çocuklarınızla ilgili daha farklı bir kalıp çizmeyi deneyin,
çünkü sürekli işeyerek dolaşan herhangi bir çocuk yada yetişkin görmedim ben de..

Son düzenleme:
benımkıler ıkı yaslarını bıtırdıu sızde ıkı ıse bende uç tane ....bakalım bu yaz denemeye gıırıcem ama gercekten hazır olduklarını bılmem gerek hazır degıllerdse zorlamayı dusunmuyorum hymarının dedgı gıbı cıs ederek gezen bı bırey yok ortada allıscaklar ıns ama uygun zaman ıns bende cok zorlanmam ...herkese bol sabır ve kolaylıklar

Back