ikizlerim var bütün hayatım bitti mi?

Sekiz aylık ikizlerim var herşeyim bitti sanki yardimci olun lütfen evimde değilim uzun zamandır annem de kalıyorum eşim sadece haftasonu geliyo herşey çok zorlaştı üç yıl rahat bi evliliğin ardından ikizler zor geldi bütün psikoloji m alt üst oldu
tek cocuk bile bazen zorken, iki illa ki zordur.. ama neden hayatim bitti diye dusunuyorsun ki? git gide alisacaksin insaAllah onlarla yasamaya ve hersey olagan gelecek.. madem huzurlu bi evliligin varmis, cift hediye gelmis diy sevin, sukret : )

Nevmutlu sana Allah 2tane vermis.13aydir cocugum olmuyor biliyormusun.cok sanslisin masallah
Ben de 5 senedir bebek hasreti cekiyorum. Bebek hayali kurmak bile insani yasama bagliyor. Gece gunduz dua ediyorum hayirlisiyla anne olayim diye. Rabbim ikiz vermis sukret canim. Evlatsizlikla imtihan cok zor

5 ten beri ayaktayım, hastayım, oğlum diş çıkarıyo felaket çığlık çığlığa ağlıyo gerçekten 1 tane bile çok zor 2 tane düşünemedim

İsterseniz bir derdim var bölümündeki ve dualarımız sizinle bölümlerindeki çocuğu olmasını çok isteyen ama nasip olmayan kadınları bir okuyun da halinize şükredin, ne güzel anneniz de varmış bakan, çocukları kreşe verirsiniz birkaç seneye. Zaten kendilerini kurtarmışlar 8 aylık maşallar büyümüşler. Ben anlamıyorum böyle şükürsüzlük yapanları

herkesin derd

İsterseniz bir derdim var bölümündeki ve dualarımız sizinle bölümlerindeki çocuğu olmasını çok isteyen ama nasip olmayan kadınları bir okuyun da halinize şükredin, ne güzel anneniz de varmış bakan, çocukları kreşe verirsiniz birkaç seneye. Zaten kendilerini kurtarmışlar 8 aylık maşallar büyümüşler. Ben anlamıyorum böyle şükürsüzlük yapanları

herkesin derdi ayrı, çocukla ilgili konu açmaya çekiniyorum böyle yorumlar gelecek diye, 8 ayda kendilerini kurtarmış falan olmuyolar ayrıca

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu şükürsüzlük değil ki, kadın psikolojik olarak bunalmış ki bu çok normal bir şey.. Ben çocuğuyla ilgili bir şikayetini paylaşan kişilere cevaben şükret şükret bak çocuğu olmayanlar var diyenleri anlayamıyorum. Ne yapsın hiç sesini çıkarmasın mı? Çok ilginç gerçekten..

bişey demeye çekiniyo insan şöyle yap böyle yap diye çıkışmalar, bebeler usludur sen bakamıyosundur iması, giydir süsle bilmem ne, al ben giydirdim kuşattım güzelce emzirdim oyun yaptım ninni söyledim masaj yaptım saçlarıyla oynadım yok yok yok

Ne demişki kötü bir şey mi demiş evet hayatın bitmiş neden doğurdunmu demiş burada zaten herkes şöye yap böyle yap diye yönlendirmiş bu arkadaşda başka bir yönden bakmasını sağlamış ya çocuğu olmazsa diye benim dayımın 10 yıl çocuğu olmadı ikiz bebekleri oldu öyle mutlu ki şimdi diyorki keşke üçüz olsaydı yengemde aynı düşüncede evet doğru söylüyor mutlaka zor ben dayımdan yengemdem biliyorum ama şükret diyor. sizinde karşındaki kişiye iyi yönünden bakmasını isteyen bir insanı ilginç bulmanız ilginç.

şükürsüz diyo kadına,senin tarif ettiğin gibi naif bi yorum göremedim ben

Tabiki şükrediyorum şükretmez miyim hiç inanın canım sıkıldıkça bile çocuk İsteyenler é Allah İki üçüz versin de görsünler diyorum.ama inanın çok zor ve bunaldım burda paylaşmak istedim sadece özellikle uykusuz luk bambaşka bişey birini yatırıyor sun diğeri kalkıyor sabah a kadar böle sonra akşama kadar da popo yer göremeyince haliyle insanoğlu işte.sadece bebişlerm le hayata adapte olmaya çalışıyorum oda olacak inşallah

Allah sabır versin ben arkadaşlarımın akrabaların çocuklarına 1 saat tahammül edemiyorum siz 2 çocukla bi de eşinizden ayrı...

Evinizi neden terk Ettiniz. Bence artık evinize dönün.

Gecen gun oglum 2 yas sendromunun doruklarina ciktiginda, bir de 2.5 ay sonra gelecek bebegimi ve esimin hala duZen takintisinin devam ettigini dusundugumde ben de hayatim bitti artik dedim.
Hic cocuk yapmadan gezip tozup yasasaydim dedim :KK43: sonra oglumun elimden gittigi aklima geldi. Cok agladim.
Sukursuzluk degil ki bu, insanin bazen buhranlari oluyor. Simdi Allah'a sukur biraz daha sakinlesti.
Hayallerim var kizim 3 yasina geldiginde hep beraber avrupa turu yapacagiz.
Daha da buyuduklerinde beraber safariye gidip eglenecegiz.
Nasil biz denize gittigimizde cilginlar gibi kardeslerimle eglenip kumlu kumlu dondugumuZde annemin hazirladigi guzel yiyecekleri ve karpuzu buyuk bir istahla tukettiysek, cocuklarim da benim hazirladiklarimi yiyecek.
Hayatim bitmedi biliyorum hayatim daha da renklendi, her sey daha da guzel olacak.

Zor oldu bende annem de istedik ve geldim ama baba pek babalığı anlayamadı henüz en kısa sürede gidicem inşllh

Ağlattınız beni inşllh dediğiniz gibi olacak aynı benim eşimde de var bu birazda o yuzden geldim herşey eskisi gibi olsun istiyor yardımcı oluyor fakat bazı seyleri o da oturtamadı ve

Belki yeri değil ama çok merak ettim Kısacık bi cevap yeterli olur.Ya bu çocuklara nasıl bakıyorsunuz ağlıyor diyelim Karnı acıktı gazı var tamam deniyorsun hepsini, ama yemek yedirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz :))
Belki yeri değil ama çok merak ettim Kısacık bi cevap yeterli olur.Ya bu çocuklara nasıl bakıyorsunuz ağlıyor diyelim Karnı acıktı gazı var tamam deniyorsun hepsini, ama yemek yedirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz :))

6 yıllık bebek hasreti sonrası arkadasimin ucuzleri oldu ilk iki ay Kayinvalide anne yardimci oldu sonrası tek kaldi..öyle guzel düzene koymus ki herseyi inanamadım. tek yardimci komşusu ki ne kadar yardimci olabilir ki komsu.hele bir uyutma sitili bulmus ki görmek lazım cok hos..simdi 15 aylik oldular. arkadasima nasil basa cikiyosun diye sorduğumda rabbim verdi şükür sabır ve azimi de beraberinde verdi dedi..kararli olman kendine guvenmen gerek. .evinde bakman ve artık alisman lazim
Nasıl uyutuyo acaba evde çok güzel beşiklerimiz var onları bile kullanamadık buraya da getirmedik deli gibi şimdi birini idareten bulduğum beşiğe koyuyorum diğerini de ayağımda sallıyorum

Canım sallama en kısa zamanda daha da büyümeden uyku eğitimi ver sallamanin ya da memede uyutmanın sonu yok

çok zor ama çok güzel bir şey ikiz bebekler. şöyle düşün, insanın bir bebeği olduğunda bile 1 sene eve kapanıyor ve en az 3 senen çocuk büyütmekle iç içe geçiyor; 2. bir çocukta yine aynı şey; sen bu geçen zamanı birleştirilmiş olarak yaşıyorsun. çoğu kişi 1. büyüdü, şimdi 2. yi düşünmek lazım derken, sen ikisini de büyütmüş olacaksın inşallah. maddi durumun nası bilmiyorum ama yarım gün bir yardımcı tutsan, ya da hafta da 2 gün gelip temizliğini, ütünü yapsa bayağı iş yükünü üstünden alır. zor olabilir ama aşılamayacak şey değil ikiz bebek.

Olurmu cnm :)sen daha şanslısın ikisini aradan çıkardın :)inş bisure sonra daha rahat edeceksin ..güzel günler yakındır ,umutsuz olma

6 yıllık bebek hasreti sonrası arkadasimin ucuzleri oldu ilk iki ay Kayinvalide anne yardimci oldu sonrası tek kaldi..öyle guzel düzene koymus ki herseyi inanamadım. tek yardimci komşusu ki ne kadar yardimci olabilir ki komsu.hele bir uyutma sitili bulmus ki görmek lazım cok hos..simdi 15 aylik oldular. arkadasima nasil basa cikiyosun diye sorduğumda rabbim verdi şükür sabır ve azimi de beraberinde verdi dedi..kararli olman kendine guvenmen gerek. .evinde bakman ve artık alisman lazim
ben de ikizlerimi bekliyorum suan. Her ne kadar basligi okuyunca cok uzulsem de anlayabiliyorum daha dunyaya gelmemelerine ragmen. Ikizin hamilelik sorunlari bile baska. Ama onlar Rabbimin mucizesi dusunsene herkes hamilelere sen iki canlsin derken sen uc canli oluyorsun.
Ben ilk zaman hep ikiz ucuz dorduz hikayeleri okudum gonlumu oyle ferahlattim. Arkadasiniz nasil yapiyor ozellikle beslenme ve uyku olayini. Ben de cok merak ettim. Tecrubeye her zaman saygim sonsuzdur faydalanmak isterim :)

Zor oldu bende annem de istedik ve geldim ama baba pek babalığı anlayamadı henüz en kısa sürede gidicem inşllh
konunun basindan beri takildigim nokta bu oldu canim benim ya. Baba babaligini anlayamamistir. Simdi bundan sonra gidince de ona cok zor gelecektir. Gece uykusunun bolunmesine aliskin degil. Aglamaya aliskin degil. E hastaligi alisverisi vs.si var. Ilk aylar esiniz de bocalayacaktir muhtemelen. Keske demek anlamsiz ama ilk aylarin tum zorlugunu da guzellligini de birlikte yasayabilseydiniz. siz annenizin yaninda evlatsiniz onun cocugusunuz sonucta. Bu da senin annnelik konusunda daha pasif kalmana neden olmustur. Inan evine ciktiginda kendini daha dik ve daha guclu hissedeceksin. Annenin yaninda da uykusuz kaliyorsun. Kendi evinde de kalirsin en kotu. Eve arada yardimci alma sansin varsa yardimci en azindan evin is yukunu halleder arada. Annende gibi kolaylasir islerin. Rabbim kolayligini versin. Allahu Teala ben kuluma kaldirmayacagindandaha fazlasini vermem buyuruyor. Demekki senin potansiyelin var ikiz bakmaya. Biraz drstek biraz motivasyon. Ha gayret canlan :))

X