ikizlerim var bütün hayatım bitti mi?

Benim kardeşlerim kız işte, ikiz misiniz diye soranlara sinir olurlardı, hayır üçüzüz birimiz evde derlerdi ya da ikiz değiliz tesadüfen aynı anda doğmuşuz derlerdi 17 yaşındalar didişmeleri hiç bitmedi, hala sürekli tartışırlar ama birbirlerinsiz asla yapamazlar. Aralarına girersen ikisi bir olur sen haksız duruma düşersin. Aşırı kolluyorlar birbirlerini, çok güzel bir şey aslında.. Ama hep tek olmak nasıl oluyor diye de merak ediyorlar. Düşünemiyoruz diyorlar. Bize ikiz olmak nasıl farklı geliyorsa, onlara da biz farklı geliyoruz. :)

Sen niye annendesin onca ay ben onu anlamadım.
Şimdi başına gelmeden anlayamazsın falan diyeceksin ama en yakın arkadaşımın ikizleri oldu eşi de çalışıyo.
Kız hep başlarında ve o kadar mutlu ki uykusuzsa yapıyo kahvesini, bebeklerini süslüyo püslüyo karşısına geçip oyunlar oynatıyo. Çok bunaldığında kardeşini çağırıyo o oyalarken o dinleniyo. Sen de evinde kalıp ara ara anneni çağırabilirsin.
Bence sen hep kötü tarafından bakıyosun. 8 ay evinden ayrı kalmalık bi'durum yok.

Öyle demeyin yaaa, evet cok zor ama sükür bak anneniz varmis yardimci oluyor... Olumlu taraflarini düsünün... Bi tasla iki kus misali, biz arka arkaya o yoruculugu cekerken siz bi kerede atlatacaksiniz, biraz daha büyüsünler rahatliyacaksiniz... Hemde özel bi durum ikiz annesi olmak bence... Gecer bu zamanlar, hersey rayina oturur merak etmeyin... Allah saglikli büyütmeyi nasip etsin insallah...

Özeller işte ya..Allah'ımın hikmeti üstlerinde de acayip bi emek var..

Merhaba
Rabbim yavrularınızı size ve eşinize bağışlasın çok şanslısınız ve ayrıcalıklısınız bunu unutmayın..
Benimde ikizlerim var şuan 10 yaşındalar ben onları ailemden uzakta yalnız başıma büyütttüm .Haklısınız ilk zamanlar çok zor oluyor biraz kendinizden fedakarlıklar yapmanız gerekiyor.Ama düzene girdikten sonra biraz daha kolaylaşıyor..
Tabi sorunlar ,zorluklar büyüdükçe azalmıyor aksine katlanıyor..
Çok şanslısınız anneniz size yardımcı oluyormuş ama sürekli annenizin yanında kalamazsınız evinize dönüp hayatınıza bir düzen koymalısınız...
Allah kolaylık versin

Benim kızlarımda sinir oluyor hatta ben arada gıcık etmek için ''siz ikiz misiniz?'' diyorum deli oluyorlar..

Belki yeri değil ama çok merak ettim Kısacık bi cevap yeterli olur.Ya bu çocuklara nasıl bakıyorsunuz ağlıyor diyelim Karnı acıktı gazı var tamam deniyorsun hepsini, ama yemek yedirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz :))

seni çok iyi anlıyorum.canım bu yıllar zorlanıcaksın ama 2-3 yaşlarına geldiğinde rahatlıyacaksın merak etme.benim 5 yaşında bir kızım,1.5 yaşında oğlum var.tam kolaylaştı derken oğlum oldu başa döndük.çocuk büyütmek zor iş.sen ikisini birden büyüteceksin,şimdi zor olacak ama daha sonraları 2si birden büyümüş olacak.allah kolaylık versin

Allah analı babalı büyütsün. Ne güzel ikiz. Bir taşla iki kuş. Meşakkatide ona göre. Hayatınız bitmedi. Ama biraz daha uğraşacaksınız. Sonra da iyi ki doğmuşlar deyip mutlu olacaksınız.

Ben de bilemiyorum onu, ablam yeğenimin ağzına tıkıyor da tıkıyor. Diyorum tamam yeter doydu, yok ben doyduğu zamanı bilirim diyor

İsterseniz bir derdim var bölümündeki ve dualarımız sizinle bölümlerindeki çocuğu olmasını çok isteyen ama nasip olmayan kadınları bir okuyun da halinize şükredin, ne güzel anneniz de varmış bakan, çocukları kreşe verirsiniz birkaç seneye. Zaten kendilerini kurtarmışlar 8 aylık maşallar büyümüşler. Ben anlamıyorum böyle şükürsüzlük yapanları

Mesajını okurken uzuuun bir "amiiiiiiiinnnn" dedim..İnşallah yavrunu kucağına alacağın günler gelir canım benim..

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu şükürsüzlük değil ki, kadın psikolojik olarak bunalmış ki bu çok normal bir şey.. Ben çocuğuyla ilgili bir şikayetini paylaşan kişilere cevaben şükret şükret bak çocuğu olmayanlar var diyenleri anlayamıyorum. Ne yapsın hiç sesini çıkarmasın mı? Çok ilginç gerçekten..

bende uzun yıllar beklememe rağmen oğlum olunca ne yapacağımı şaşırdım hiç kolay değil bebek bakımı heleki ikitane zaten başlarına bişi gelecek endişesi bile yoruyor ınsanı evınıze gidin yavaş yavaş alışırsınız evınızde olmamak eşiizin yanınızda olmaması zorluyor sızı ayrıca eşinizde baba olduğuun bı farkına varsın o size akşamdan akşama yardım eder bıkaç ayda düzene oturur herşey

Konu sahibesini destekleyen mesajlar zaten var burada, elbette zordur. Birilerinin de farklı bakış açısıyla arkadaşı şükretmeye davet etmesi gerekiyorsu, bu benim düşüncem. İnceledim sizin de konularınızı hayata , verilen nimete bakış açılarımız çok farklı böyle düşünmeniz normal!

6 yıllık bebek hasreti sonrası arkadasimin ucuzleri oldu ilk iki ay Kayinvalide anne yardimci oldu sonrası tek kaldi..öyle guzel düzene koymus ki herseyi inanamadım. tek yardimci komşusu ki ne kadar yardimci olabilir ki komsu.hele bir uyutma sitili bulmus ki görmek lazım cok hos..simdi 15 aylik oldular. arkadasima nasil basa cikiyosun diye sorduğumda rabbim verdi şükür sabır ve azimi de beraberinde verdi dedi..kararli olman kendine guvenmen gerek. .evinde bakman ve artık alisman lazim

Ne demişki kötü bir şey mi demiş evet hayatın bitmiş neden doğurdunmu demiş burada zaten herkes şöye yap böyle yap diye yönlendirmiş bu arkadaşda başka bir yönden bakmasını sağlamış ya çocuğu olmazsa diye benim dayımın 10 yıl çocuğu olmadı ikiz bebekleri oldu öyle mutlu ki şimdi diyorki keşke üçüz olsaydı yengemde aynı düşüncede evet doğru söylüyor mutlaka zor ben dayımdan yengemdem biliyorum ama şükret diyor. sizinde karşındaki kişiye iyi yönünden bakmasını isteyen bir insanı ilginç bulmanız ilginç.

Bu arada asıl ilginç olan da sizin meme ameliyat konularınızdı

arkadaşım senin için dua edicem. o kadar samimi yazmışsın ki. gözlerim doldu.
çilesini veren sabrını da verir. en yakın zamanda yavruna kavuşursun inşallah

kızkardeşimle aramda 1 yaş var.annem bizi 12 yaşımıza kadar birörnek giydirdi. çocukken sinir oluyodum.
ama şimdi tatlı geliyor. hatta kızkardeşimle gidip aynı kıyafetleri alıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…