- 27 Aralık 2014
- 1.425
- 1.371
- 33
-
- Konu Sahibi hafsa anne
Bunlar bebek ama daha nerden fark edeceklerki hem benim gördüğüm ikizlerin çoğu ozguvenli gayet özgüven o kadar çabuk zarar görecek bişey degil hem bide tatlı görünüyorlar arada yapilmasindan bisey olacağını sanmiyorum ben bu kadar katı olmayın
Evet bu konuda çok haklısınız. İkiz annesi olarak (her ne kadar bir kız bir erkekte olsa) aynı anda yakın renk bile giydirmemeye çalışıyorum.8 aylık dedi canim , yani ben öyle okudum. Yavaş yavaş etrafı kendilerini keşfetmeye başlamışlar artik 8 ayliklar. Dediğin gibi ara sıra giydirse belki ama bazı anneler alışkanlık haline getirmiş bunu, görüyorum 5,6 yasında cocuklar a ayni kiyafetleri giydiriyorlar hala, bence çok yanlış.
Darısı basıma :)Evet bu konuda çok haklısınız. İkiz annesi olarak (her ne kadar bir kız bir erkekte olsa) aynı anda yakın renk bile giydirmemeye çalışıyorum.
Yok yaa bence psikologlar ilgi çekmek ya da çok biliyormuş gibi görünmek için her naneye burunlarını sokuyorlar. 1.5 yaşında kızım var bir ay öncesine kadar pedegogları dinliyordum ne derlerse kızım resmen artık ipleri ele geçirmeye aşırı şımarık bir çocuk olmaya başlamıştı neymiş efendim çocuk birşey dökünce anneciğim bu yaptığın çok yanlış bir daha yapmamalısın diye nazik nazik uyarcakmışız falan filan pedegogların bir işe yaradığını görmedim ben yumuşak oldukça tepeme çıktı şimdi yaramazlık yapınca bir kızıyorum(dayak yok tabiki) mum gibi oluyor bi daha da yapamıyor. İkizletin aynı giyinme meselesine gelince de hep özenmişimdir ikizim olsa da aynı giyinseydik diye ya da tanıdığım ikizler var hem aşırı benzer hem aynı giyinirlerdi ayıramazdık şimdi gayet sağlıklı evli mutlu çocuklu bireyler. Pedagog lar abartılı herşeyiİkiz bebeklere ayni kıyafet giydirilmemeli. Tavsiye etmeyin lütfen. Psikologlar, pedagoglar daha iyi bilir ve açıklar ama çocukların benlik duygusuna ve psikolojisine zarar verir.
Annenizle bakmak zor geliyorsa,gerçekten de kendi evinize gitmeniz Lazım çünkü iş eşinizde bitiyor.Allah kolaylık versin..Sekiz aylık ikizlerim var herşeyim bitti sanki yardimci olun lütfen evimde değilim uzun zamandır annem de kalıyorum eşim sadece haftasonu geliyo herşey çok zorlaştı üç yıl rahat bi evliliğin ardından ikizler zor geldi bütün psikoloji m alt üst oldu
Zor diyorsunuz ben de korktum ama küçüklüğümden beri ikizlerim olsun isterim özellikle biri kız biri erkek.Su saate. Sonra olmasa daha mı iyi ymişİkiz kız kardeşlerim var şu an 17 yaşındalar, zorluğunu iyi bilirim. Annem lavaboya gidecek vakit bulamazdı. Babam işte, biz okulda.. İnsan kafayı yiyecek gibi oluyor. Büyüdükçe de işler kolaylaşmayacak üzgünüm ama böyle.. Allah kolaylık versin.
İkiz cidden zor, karşıdan evet çok güzel görünüyor, hem mantıken de 2 tane bir arada çıkıyor diye düşünülüyor ama ben bizzat görmüş, yaşamış biri olarak çok korkuyorum ikiz çocuklarım olur diye.. Ailede de çok var bizim, bana vurur mu vurmaz mı bilemiyorum :)Zor diyorsunuz ben de korktum ama küçüklüğümden beri ikizlerim olsun isterim özellikle biri kız biri erkek.Su saate. Sonra olmasa daha mı iyi ymişgerçi ben dertten kurtulmak için istiyordum dert dediğim de bi kere de bitsin diye ama şuan çok Saçma düşündüğümü anladım.Allah hayırlısını versin :)!
ben de mesela ikizim olsun istemezdim. Ikiz çocuklara da üzülürdüm hani hep bi benzerin var kardeşten de öte okulda orda burda hem iyi hem kötü.Özellikle evlenirken çok sorun olacağını düşünürdüm iki kız ikiz olursa,öyle aynı Kıyafet giydirmeleri falan da pek hoş gelmezdi ama iç güdü işte küçüklükten ..aslında şuan ben de korkuyorum :))İkiz cidden zor, karşıdan evet çok güzel görünüyor, hem mantıken de 2 tane bir arada çıkıyor diye düşünülüyor ama ben bizzat görmüş, yaşamış biri olarak çok korkuyorum ikiz çocuklarım olur diye.. Ailede de çok var bizim, bana vurur mu vurmaz mı bilemiyorum :)