ikizlerim var bütün hayatım bitti mi?

Evet piskolojisi bozulmuş olabilir. Siz hamilede olabilirsiniz yada annesinizdir belki. Arkadaş sıkılmış burda birlerinden yardım almaya çalışıyor siz inatla hayır şikayet etmesin diyorsunuz.

Ben de tüp bebekle hamileyim ikizlere allaha bin şükür ama bulantılardan ettiğim şikayeti görmeliydiniz..
uzun süre tedavi oldum ama çocuk bakmak zor tabi ki dönem dönem bunalabilir anneler fakat annecik hoş bi laf değil...
ayrıca şimdi çocugunun tırnağına zarar gelse kahrolur kadın..

siz hırsla saldırmışsınız hoş olmamış yakışmamış ...

benim de ikizlerim olsa ,hiçbir sorunum olmasa bile 'herkesin bebesi aynı değildir, herkesin bünyesi bir degildir' diye dusunup susarım. çocuğu olmayanlar nasıl olur da ikizlerini olan hatta 1 tane bile cocugu olsa yakınan anneye bu denli yüklenebilir ki? bu hakkı nerden buluyorsunuz kendinizde? bana da saçma gelen seyler okuyorum, mesela kızın biri hukuk fakültesini kazanmış ama evlenmek istiyormuş, oku yavrum diyebiliyorum sadece. hakaret etmek nedir yahu? Allah ıslah etsin demek nedir?

Mesajlarına baktım tüp bebek tedavisi aşamasındasın..allah yardımcın olsun inş.pozitif olur sonucun..bu aşamada stres yapna relaks olmalısın bol su iç ve huzurlu ol inan hamile kalır kalmaz işler değişiyo ben beslenmesine dikkat etmeyen gebeleri eleşririyodum hala beslenemiyorum bulantılar hormon artışları psikoloji alt üst oluyo 3.aydayım yeni yeni düzeldim..
lohusa deoresyonunda ölen kadınlar var gebelik zor bi süreç annelik de zor ..
bence konu sahibinden özür dile annecik dediğin için...

etkinlik yaptırın çocuklara dinlenme molası olsun size. mesela hafif ılık suyu koyun önelerine içlerinede birer sünger bulaşık süngeri yani. baya oynarlar el kol kaslarıda gelişir. bu bir montessori eğitim tekniğidir. sizde alın kahvenizi için. yalnız göz önünden ayırmadan süngeri yemesin sıpalar :) kısa pantolon çoraplarına bakliyatlar koyup düğümleyin ağızlarını mıncıklasınlar. yine kaslar gelişir ve oyun olur onlara.. küvetleri varsa plastik toplar var e bebekte falan satılıyor. içini doldurun onlarıda içine koyun oynasınlar. obleck di sanırım adı unuttum onu yapın yerede muşamba serin oynasınlar. tarifi :
1 buçuk cup mısır nişastası (1 cup yaklaşık 240 gr)

-1/3 cup su -Büyükçe bir kase
) karıştırın bumları çok güzel oynanıyor yeseler bile zararı yok ama heryer batıyor banyo şart :)

ben spagettiyi haşlayıp koyuyorum önüne mıncırıyor 1 saat oynuyor rahat :) ama sizinkiler küçük hep gözetleyin..

Yani böyle uzaktan bakınca şımarıklık olarak mı görülüyor bu ? Bunalmş içini dökmek istemiş ne yapsın dökmesin mi ? Benim de ikiz çocuklarım var doğdukları günden beri tek başıma baktım 2 yaşına kadar sonra kreşe başladılar ve benim gibi olan birçok anne var ikiz anneler bölümünde hepimiz de zaman zaman bunaldık depresyona girdik, tabii ki yavrularımızı bize bağışladığı için Allah' a şükrediyoruz tabii ki yavrularımızı çok seviyoruz ama insanız işte bunalıyoruz zaman zaman kolik bir bebeği düşünün ne zordur o dönemleri bir de aynı anda kolik nöbeti geçiren iki bebeği düşünün, (tek başına dışarı çıkmanın en az 3 sene hayal olduğunu düşünün, bir bebeğin yaşadığı sorunları kafadan 2 ile çarpın da öyle yorum yapın lütfen.öyle tek bebekler vardır ki çok zordur üç bebeğe bedeldir mesela annesi bunalır içini döker rahatlamak isterse ayy tek çocuk ne ki ben ikiz büyütüyorum mu diyeyim ya da bir üçüz annesi gelip bana ikiz ne ki ben üçüz bakıyorum mu desin ? Her halükarda ister tek bebek olsun ister ikiz ister üçüz hepimiz de biliyoruz ki anne olmak zor tecrübesiz anne olmak çok daha zor bunalırız da daralırız da lohusa sendromunu uzun süre atlatamayız da herşey bizler için, kimse kimsenin anneliğini sorgulayamayacağı gibi kimseyi şükürsüzlükle de suçlayamaz

Denicem bunları:)

ağzına sağlık, böyle hakaret edince daha iyi anne olacağını sanıyor

Ay kolik bebekler zor oluyor hele de 2 taneyse :)) bunu önlemenin yolu var mı acaba

Evet öyle yapıyorum galiba hep olumsuz yanları ni düşündüm bu zamana kadar aslında o kadar çok severim ki çocuklar evlenmeden önce deçocuk baktım.
ben ikizlerime yalnız bakıyorum üstelik çalışıyorum da; akşam eve girdiğim anda beni yaka paça tutup odaya götürüyorlar inanın saatlerce oyun oynuyoruz, aklınıza ne gelirse, en son pes ediyorlar acıkıyorlar, ben yemek hazırlama işinide oyuna çeviriyorum, iş bölümü yapıyoruz evet 3 yaşındaki yavrularımla birine salata yap diye önüne malzemeleri koyuyorum o minicik elleriyle koparıp yapmaya çalışıyor, diğerine masayı hazırla diyorum çatal, tabak kaşık veriyorum boyu yettiğince yapmaya çalışırken bende yemeklerini hazırlıyorum.. ev temizliği yapacağımda ikisinede bez veriyorum toz almaları için koşuşturuyorlar etrafımda kısıtlamıyorum onları hiç...
her anımız oyun şeklinde geçtiği için çocuklarımda hem bana doyuyorlar, hem benim, hemde onların istediği oluyor...
sizde yavrularınız büyüyüp bu güzellikleri birlikte yaşayacağınızı düşünüp mutu olun.. inanın mutlu olmak çok zor değil..

Bilerek mi yapıyorsunuz bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…