ben yaptirmadim canım benim doktorum da doğru sonuç vermez dedi ense kalinliklari ikisinin de 1.3 mm çıktı burun köküne bakıldı hersey normal dedi senin ikizler tek yumurta mıMerhaba size bir sorum olacak 14 haftalık ikiz gebeyim Doktorum İkili testi önermiyorum daha doğrusu kesin sonuç veremeyeceği için gereksiz olacaktır dedi sizler yaptırdınız mı? doktorlarınızın yorumları ne oldu?
ben yaptirmadim canım benim doktorum da doğru sonuç vermez dedi ense kalinliklari ikisinin de 1.3 mm çıktı burun köküne bakıldı hersey normal dedi senin ikizler tek yumurta mı
Ense kalınlığında onikinci haftada bakıldı canım daha fazla geç kalinmamasi lazım onaltinci haftadan sonra detaylı bakarlar o zaman cinsiyet de kesin beli olur tek mi çift mi o da belli olur benim meleklerim yanyana aynı kesede olduğu için hemen belli oldu tek yumurta ikizi oldukları. Bende bu ara mide yanması hazımsızlık sorunu başladı bi de bel ağrısı öldürüyo beni genelde yatıyorum hiç bi iş yapmıyorum yine de hep yorgun hissediyorum inşallah bu günleri sağ saglim atlatiriz da bebeklerimizi kucagimiza alırız önemli olan o :)Ya bilmiyorum desemdoktoruma sordum o daha belli olmaz dedi bebişler ayrı keselerde olduğu için ben hep çift yumurta ikizi gibi değerlendirmiştim onun tespiti farklı yapılıyor dedi. 16. haftada detaylı ultrason yapacak sanırım orada belli olacak değil mi bahsettiklerin ?
Birde eklem ağrıların başladı mı benim kollarımın eklem yerleri kopuyor sankibirde yediklerimi hazmedemiyorum bunlar daha iyi günlerin diyorlar :)))
Canim gittim doktora bebekler iyi gramlari günleri aynı gidiyo şimdilik bi sorun yok gibi ayrıntılı ultrason verdi cumartesi sabahi ona gircem bu anamoli testi dedikleri işte rekli ultrason la herşeylerine bakılacak inşallah onda da bi sorun çıkmaz sen nasılsın bebisler nasıl hareketliler mi benimkiler çok hareketlendi tekmeleri artık eşim de hissediyo :)Matchless87 ne yaptın canım gittinmi doktora bebislerin nasıl
Cumartesi sabahi benim de randevum izmirde Alsancak bi yerde yaptiriyorum inşallah iyi ilgilenirler de içim rahat eder canım dün doktor genel kontrolleri yaptı sadece hersey iyi gidiyo dedi bi de benim kan grubu negatif olduğu için uyuşmazlık testi istedi bebeklerle arada kan uyuşmazlığı var mı diye daha sonuç almadım bakalım senin oglanlar nasıl aslan parçaları inşallah onların da gramlari birbirini yakalanmıştır aradaki fark kapanmıştır bu haftalar önemli inşallah 24. Haftaya kadar tranfizyon olayı da olmazsa sonrasından hiç korkmuyorum sende doktora gittikten sonra yaz mutlaka aklım sende :)Bende canım yarın bende kontrol e gidecem bayram dan sonrada bendende ayrıntılı ultrason istedi randevu alıp gidecem inşallah temiz çıkar senin canım sonuçların
Gramlari ni soyleneCanim gittim Allaha şükür doktor aralarındaki gram farkın çok fazla olmadığını olabilir dedi biri 18+3 biri 19+1 günlük biri 245 diğeri 280 gr di bilmiyorum bana ayrıntılı yaptırmami söyledi 1 haftaya kadar yaptir dedi araştırıyorum şimdi bakalım senin gramlari kacti
Bu kontrolümü izmir de oldum canım kendi doktorum değildi pek ilgili de değildi gram olarak söylemedi boyutları aynı dedi bi de ikisi de 19+4 günlük dedi cumartesi ayrıntılı olacak diye bende çok üstlemedim en doğru sonucu o zaman alcam sen hangi ilçesinde araştırma hastanesine git zaten ikiz olunca ücretsiz sevk ediyorlar ozellere ben öyle yaptım şimdi gideceğim yer normalde 350 lira aliyormus ama beni hastane sevk ettiği için hiç bi ücret odemeyecegimCanim gittim Allaha şükür doktor aralarındaki gram farkın çok fazla olmadığını olabilir dedi biri 18+3 biri 19+1 günlük biri 245 diğeri 280 gr di bilmiyorum bana ayrıntılı yaptırmami söyledi 1 haftaya kadar yaptir dedi araştırıyorum şimdi bakalım senin gramlari kacti
Canim benim anamoli testinde sorun çıktı ikisinin de kalbinde odak görüldü şimdi o araştırılıyor sabahtan beri hastanedeyim perinotoloji doktorum aminosentez onermedi onun için şimdi fetal eko çekilecek inşallah bi sorun çıkmaz çok moralim bozukCanim bende perşembe günü ayrıntılı ultrason a gireceğim özel hastane çok istedi burda seninki gibi sevk yok bide perinatolaji gidiyorum demiştim ya onlar çağırmış ti zaten orda bakalım temiz çıkar inşallah senin nasıl çıktı sonuçların bide izmir desin heralde ödemiş te tanıdık var eşimin akrabası canım ben istanbul pendikteyim
Canim gittim kendi doktorum perinotoloji genetik hepsi inceledi en son kardiyoloji uzmanı baktı down sendromuyla alakası yok doğumdan sonra takip etcez dedi yani sadece kalpte odak çıkması çoğu gebede görülüyormus allahım sağ saglim sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin kaç gündür ne stres yaşadım sen nasılsın dün kontrolün vardı nasıl oğluslarin nasıl büyümüşler miCanim ne yaptın bi gelişme varmı inşallah temiz dir sonuçların
Saglikli sihhatli buyurler insallah dualarim seninleCanim hayırlı olsun inşallah ben şöyle diyeyim sana benim tek kese olduğu için geç gördü 3 aylık ti ikiz olduğunu öğrendim inşallah düzelir veya çift yumurta ikizleri nde gün farkı okadar farketmiyo ikisi ayrı ayrı gelişiyor ama benimki çok riskli tek kese tek plesanta rabbim sağlık versin tek çift farketmez