ikiz (çoğul) gebelikte yasal doğum izni kaçıncı haftada başlıyor?

helinxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
114
54
herkese merhaba! internette çok farklı kaynaklarda araştırdım ama sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım maalesef ve doktorum da net konuşmuyor...
25 haftalık ikizlere gebeyim ve devlet memuruyum. yasal doğum iznimiz kaçıncı haftada başlıyor, net olarak bilen var mı? bir çok yerde 30. hafta diyor ancak, doğumdan 10 hafta önce verilen bu iznin 40 hafta süremeyen ikiz gebeliklerde 30. haftada başlaması bana pek mantıklı gelmedi...
bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlar bilgi paylaşırsa çok sevinirim.
bir de çalışabilir raporu alma imkanı var, ama ben onu düşünmüyorum çünkü şimdiden çok zorlanıyorum işe gelirken, iş ortamım fiziksel olarak çok kötü (havalandırma ve cam yok, 100 kişi bir ofiste, koku ve gürültü çok kötü) ve 8 saat oturmak inanılmaz bel ağrısı yapıyor, ayrıca işim de baya stresli.
tecrübeli ve bilgi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim :) sevgiler...

Yasal doğum öncesi izin 30. Haftada başlıyor maalesef. Ama dr. rapor verebilir bu haftadan önce sorun olmaz

Yasal doğum öncesi izin 30. Haftada başlıyor maalesef. Ama dr. rapor verebilir bu haftadan önce sorun olmaz

yanıtınıza teşekkürler... doktorun öncesinde verdiği rapor doğum izni olmuyor mu? muhtemel doğum haftası daha önde olduğundan doğum iznini önceden başlatma şansları varmı?

yanıtınıza teşekkürler... doktorun öncesinde verdiği rapor doğum izni olmuyor mu? muhtemel doğum haftası daha önde olduğundan doğum iznini önceden başlatma şansları varmı?
Sağlık raporu doğum öncesi izin sayılmaz.anladığım kadarıyla ikiz gebeliklerde erken doğum olduğu için doğum öncesi de erken başlamalı diyorsunuz maalesef tek de olsa çoğul da olsa 40 hafta üzerinden hesaplanıyor

ikizlerde yasal izin 30. haftada başlıyor doğum öncesi 10 hafra, doğum sonrası 8 hafta olarak veriliyor , normal gebeliklerde 32. haftada başlıyor doğum öncesi ve sonrası 8 hafta izin veriliyor. Ben hastanede çalışıyorum kadın doğum polikliniğide bu şekilde yazıyoruz izinleri, sgk yı aradığındada bu şekilde bilgi vericekler zaten,

30. haftada başlayan izinde eğer doğum erken olursa kalan haftalar 40 hafta üzerinden hesaplanıyor ya doğum sonrasına aktarılıyor

30. haftada başlayan izinde eğer doğum erken olursa kalan haftalar 40 hafta üzerinden hesaplanıyor ya doğum sonrasına aktarılıyor

hmmm... teşekkürler yanıtlarınız için. sonrasında aktarılma şansı olması içimi rahatlattı en azından. sağlık sitelerinde ikiz gebelerin 28. haftadan sonra istirahat etmeleri önerilir derken, mevzuatta bunun böyle olmaması üzücü. zaten ikiz gebelik ağır ve zor bir süreç, en az 1 ay önden gidiyor gebelik semptomları... öncesinde çalışabilir izni alarak kendini zorlamayı öneriyor musunuz peki??? böyle öneren çok ama bana çok riskli geliyor bu... tabi ikiz (yada tekiz) bebekleri 2 aylıkken bırakıp, işe başlamayı şart koyan kural nasıl bir kuraldır akıl almıyor.. hele ankaranın trafik ve yaşam şartlarında bir kaç saat süt izni verilmesi de olmasa da olur birşey :KK43:

Bence çalışabilir alıp kendini hiç zorlama aslında 28 haftadan sonrası sakıncalı deniyor ama benim ikiz gebeliğim çok rahat geçti 30 haftada ayrıldım ve hiç sorunum yok iken 33 haftalık doğum yaptım , doğumdan sonra iznin bitince ücretsiz izin alırsın ben öyle yapıcam

Bence çalışabilir alıp kendini hiç zorlama aslında 28 haftadan sonrası sakıncalı deniyor ama benim ikiz gebeliğim çok rahat geçti 30 haftada ayrıldım ve hiç sorunum yok iken 33 haftalık doğum yaptım , doğumdan sonra iznin bitince ücretsiz izin alırsın ben öyle yapıcam
Bende sizin gibi 33. Haftada doğum yaptım. Bakım Süreci nasıl gidiyor? Alışabildin mi?

ben de eninde sonunda ücretsiz izin almayı düşünüyorum. çalışabilir raporundan vazgeçtim gibi, çünkü çok zorlayacak belli ki... sizin 33. haftada doğum olunca 7 haftalık izni doğum sonrasına aktarabildiniz mi? hani hep 40 üzerinden hesaplanıyor ya ikiz bile olsa gebelik!!! bu arada güle güle büyütün bebişlerinizi, sağlıkla mutlulukla...

ikizlerde yasal izin 30. haftada başlıyor doğum öncesi 10 hafra, doğum sonrası 8 hafta olarak veriliyor , normal gebeliklerde 32. haftada başlıyor doğum öncesi ve sonrası 8 hafta izin veriliyor. Ben hastanede çalışıyorum kadın doğum polikliniğide bu şekilde yazıyoruz izinleri, sgk yı aradığındada bu şekilde bilgi vericekler zaten,
dogum sonrasu 8 hafta tek bebekte olmuyor mu ıkıxde daha cok diye bılıyorum

ben de eninde sonunda ücretsiz izin almayı düşünüyorum. çalışabilir raporundan vazgeçtim gibi, çünkü çok zorlayacak belli ki... sizin 33. haftada doğum olunca 7 haftalık izni doğum sonrasına aktarabildiniz mi? hani hep 40 üzerinden hesaplanıyor ya ikiz bile olsa gebelik!!! bu arada güle güle büyütün bebişlerinizi, sağlıkla mutlulukla...

evet aktarıldı mecburen aktarılmak zorunda zaten , doğum yapacağın hastaneden çıkışı yaparken taburcu yapanlara tekrar hatırlat bence aktarma olacağını

Bende sizin gibi 33. Haftada doğum yaptım. Bakım Süreci nasıl gidiyor? Alışabildin mi?

çok şükür bir sıkıntı yaşamadık geldiğimiz andan bu yana şimdi 2,5 aylık oldu zaten minnaklarım , tam anlamıyla alıştık artık birbirimize huyumuzu suyumuzu tam öğrendik

Merhaba anneler bende öğretmenim 30. Haftada izne ayrılmak istiyorum bir aksilik olmaz sa 37. Haftada dogum olacak toplam 10+8=18 hafta olan doğum izninin 7 haftasını doğumdan önce kullanmış olacam bu durumda doğum sonrasına 11 hafta mi kalacak hepsi aktarılır değil mi

X