İkiz anneleri (veya hamileler) kaçıncı haftadan sonra sokağa hiç çıkmadınız??

candanote

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
2.169
1.059
448
Arkadaslar dogum yapmis veya yapmamis olun farketmez son ayinizda isenizde yazarsaniz sevinirim...
Surekli okula getirip goturmem gereken bir oglum var ve ikizlere hamileyim..ama evin yolu hem yokus hem merdiveni cok..gunde toplam 4 gidis 4 gelis toplamda 8 kere cikmam gerekecek..bu durum erken dogum olmasina sebep olabilir ama goturucek kimsem yok.esim goturup getiriyordu o da bu hafta ise baslayacak...
Benim size sorum kacinci haftadan sonra disari hic cikmadiniz ?

Arkadaslar dogum yapmis veya yapmamis olun farketmez son ayinizda isenizde yazarsaniz sevinirim...
Surekli okula getirip goturmem gereken bir oglum var ve ikizlere hamileyim..ama evin yolu hem yokus hem merdiveni cok..gunde toplam 4 gidis 4 gelis toplamda 8 kere cikmam gerekecek..bu durum erken dogum olmasina sebep olabilir ama goturucek kimsem yok.esim goturup getiriyordu o da bu hafta ise baslayacak...
canim ıkız bebıklerın hayirli olsun ben 13+5 de çok yoğun bir kanama yaşadim o günden berı yatiyorum sadece doktora gıdıyorum kanamam az da olsa devam ediyor sorduğun sorunun cevabi doktorunda her hamılelık ikiz de olsa tekilde olsa yaşayana özeldir diye düşünüyorum.....

valla arkadaşım çok şükür bi kanamam olmadı ama bırak yokuşu 10 basamak merdiven çıktığım zaman nefes nefese kalıyorum, yani son 3 haftadır bayağı ağırlaştım ki şu an itibari ile sadece 6 kilo aldığım halde.
kalp çarpıntısı el ayak titremesi nefes nefese kalma sonundada bayılma ile sonuçlanıyor.
benimde bir oğlum var sabahları kreşe götürmek için üzerini giydiriyorum
sonra ben hazırlanıyorum işe gitmek için ama çok yavaş hareket ediyorum
hızlı davrandığım anda bayılıyorum
durum bundan ibaret.

Ya benim gozum korktu simdi. 17. Haftamdayim. 7. Haftada bir de 1e. Haftada bi kanama yasadim. Simdi iyiyim ama hic boyle dusunmemistim. Cok zor ya. Rabbim herkese kolaylik versin

arkadasim bende yogun kanama yasayip iki hafta yattim ..cocuk okuldan oldu yemek falanda yapamadim yavruma :( ama iste kanama durdu mecburen kalktim..ama bu okul yolu gozumu korkutuyor ondan genel bir fikir almak istedim...
canim ıkız bebıklerın hayirli olsun ben 13+5 de çok yoğun bir kanama yaşadim o günden berı yatiyorum sadece doktora gıdıyorum kanamam az da olsa devam ediyor sorduğun sorunun cevabi doktorunda her hamılelık ikiz de olsa tekilde olsa yaşayana özeldir diye düşünüyorum.....

Ya benim gozum korktu simdi. 17. Haftamdayim. 7. Haftada bir de 1e. Haftada bi kanama yasadim. Simdi iyiyim ama hic boyle dusunmemistim. Cok zor ya. Rabbim herkese kolaylik versin
ben neler dusunuyprum neler daha simdiden dusunmedigim kalmadi her dakikam bisey dusunmekle geciyor ozellikle son iki uc ay cok dusunduruyor beni...

valla arkadaşım çok şükür bi kanamam olmadı ama bırak yokuşu 10 basamak merdiven çıktığım zaman nefes nefese kalıyorum, yani son 3 haftadır bayağı ağırlaştım ki şu an itibari ile sadece 6 kilo aldığım halde.
kalp çarpıntısı el ayak titremesi nefes nefese kalma sonundada bayılma ile sonuçlanıyor.
benimde bir oğlum var sabahları kreşe götürmek için üzerini giydiriyorum
sonra ben hazırlanıyorum işe gitmek için ama çok yavaş hareket ediyorum
hızlı davrandığım anda bayılıyorum
durum bundan ibaret.
off ya bende bundan korkuyorum iste :( benimde tansiyonum dusuyor ileriki haftalar icin korkuyorum ,cocugu okula birakirkende tansiyonum dusuyor korkuyorum cocugu birakmadan yolda bayilirim diye...simdiden tembihliyorum bayilirsam yanimda otur sakin biyere gitme benden ayrilma diye :(

Canm hayirli olsun bebeklerin bn hamile degilim henuz ama ugrasiyorum.. Ole formda gezerken gozume carpti konu da servis olayini dusunmediniz mi canm yanlis anlamazsan .. Bnm teyzem de ikiz dogum yapti hem de esi cezaevindeyken ogluna kendisi bakti 2 yil rabbim yardim ediyor her turlu allah kolaylik versin cnm

Canm hayirli olsun bebeklerin bn hamile degilim henuz ama ugrasiyorum.. Ole formda gezerken gozume carpti konu da servis olayini dusunmediniz mi canm yanlis anlamazsan .. Bnm teyzem de ikiz dogum yapti hem de esi cezaevindeyken ogluna kendisi bakti 2 yil rabbim yardim ediyor her turlu allah kolaylik versin cnm
yok canim niye yanlis anliyim..ama malesef servis yok bizde ben yurt disindayim sakat okullari haric hicbir okulda servis yok burda..olsa kesin yazdirirdim keske olsaydi :(

benim ilk 3 ay düşük riskim vardı ve aşırı bulantım kusmam vardı 5,5 aya kadar çok zorlandım. 4 ayım bitmiş ve ben 46 kg idim düşünün artık. sonra azıcık çıkmaya başladım oda kaplumbağa hızında. 30. hafta başında karaciğer değerlerim yükseldi (gebelik kolestazı deniyor) aşırı kaşınmadan dolayı çıkamadım. 33-35 hafta arası artık duba gibi ve yatarken kalkarken zorlanır haldeydim.

benim ilk 3 ay düşük riskim vardı ve aşırı bulantım kusmam vardı 5,5 aya kadar çok zorlandım. 4 ayım bitmiş ve ben 46 kg idim düşünün artık. sonra azıcık çıkmaya başladım oda kaplumbağa hızında. 30. hafta başında karaciğer değerlerim yükseldi (gebelik kolestazı deniyor) aşırı kaşınmadan dolayı çıkamadım. 33-35 hafta arası artık duba gibi ve yatarken kalkarken zorlanır haldeydim.
kac haftalikken dogum yapmistin peki? birde karninda cok catlak oldumu?

merhaba canım
rabbimden dilerim sanada en kısa sürede hayırlı bir evlat nasip etsin,
isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
servis olayına gelince, evim okula çok uzak servis sabah 6 da alıp akşam 7 de bırakıyor
oğlum henüz 2,5 yaşında bu kadar uzun süre benden ayrı kalırsa dengesi bozulur
ben sabah 10 da bırakıp 4 te alıyorum yine bana tavır yapıyor

merhaba canım
rabbimden dilerim sanada en kısa sürede hayırlı bir evlat nasip etsin,
isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
servis olayına gelince, evim okula çok uzak servis sabah 6 da alıp akşam 7 de bırakıyor
oğlum henüz 2,5 yaşında bu kadar uzun süre benden ayrı kalırsa dengesi bozulur
ben sabah 10 da bırakıp 4 te alıyorum yine bana tavır yapıyor
hmm doğrudur canm ben sadece bi fikir olarak demiştim ama koşullarınızı bilmiyorum tabi diğer arkadas da yurt dısındaymış onu da bilmiyordum ben yardımcı olmak adına söledim canm

kac haftalikken dogum yapmistin peki? birde karninda cok catlak oldumu?
ben 35 haftalık doğum yaptım biliyorsunuz ikizlerin erken doğum riski çok oluyor. karnımda Allah a şükür çatlak olmadı. bir gün krem sürdüm (paris lierac), birgün de badem yağı sürdüm. karnım şişmeye başlayınca başladım bunlara doğuma kadar devam ettim ama arada unuttuğum oldu. söylediklerim yok canım onlardan değildir olacaksa yine olurdu dediler. ama bence faydalı oldu yan taraflarıma sürmemiştim oralarda 4-5 çizgi oldu. birde doğumdan 1 yıl sonra kullandığım ilaçlardan 10 kilo aldım bu sefer ince yol yol çizgiler oldu:(

yok canim niye yanlis anliyim..ama malesef servis yok bizde ben yurt disindayim sakat okullari haric hicbir okulda servis yok burda..olsa kesin yazdirirdim keske olsaydi :KK43:
sadece fikir olarak söylüyorum hani aynı okula yada aynı yöne işe gidenlerle anlaşsanız arabası olan biriyle anlaşıp yada durak taksisi falan olabilir aylık ödeme yapsanız. yani kendi çapınızda küçük bir servis olmuş olur. tabi kişininde güvenilir olması lazım.
bide şunu düşünün çoğul gebeliklerde şeker yükselme ihtimali daha yüksek.benimde yükseldi ve dr bana hergün yarım saat yürüyüş veya egzersiz vermişti. belkide okula yürüyüş yararınıza olacaktır.
tansiyon düşüklüğü içinde bence beslenmenize dikkat edin derim.birde evden çıkmadan tuzlu bi ayran içseniz iyi gelebilir

ben 35 haftalık doğum yaptım biliyorsunuz ikizlerin erken doğum riski çok oluyor. karnımda Allah a şükür çatlak olmadı. bir gün krem sürdüm (paris lierac), birgün de badem yağı sürdüm. karnım şişmeye başlayınca başladım bunlara doğuma kadar devam ettim ama arada unuttuğum oldu. söylediklerim yok canım onlardan değildir olacaksa yine olurdu dediler. ama bence faydalı oldu yan taraflarıma sürmemiştim oralarda 4-5 çizgi oldu. birde doğumdan 1 yıl sonra kullandığım ilaçlardan 10 kilo aldım bu sefer ince yol yol çizgiler oldu:(
aaa ne kadar ilginc hamileyken 10 kilodan fazla almissindir kesin hic olmamis sonrasinda olmus..kremlerin faydasi oluyor tabi olmazmi onlem almak cook onemli.bende oglumda surmustum hic olmadi karnimda ama bacaklarimda onceden olmus vardi ...goguslerime surmemistim hafif ince cizgiler olmus...demekki karnimda olmasini engelledi hemde kocamandi karnim...insallah bundada olmaz..merak ettim ikizlerde kac kilo aldin ve boyun kac?

sadece fikir olarak söylüyorum hani aynı okula yada aynı yöne işe gidenlerle anlaşsanız arabası olan biriyle anlaşıp yada durak taksisi falan olabilir aylık ödeme yapsanız. yani kendi çapınızda küçük bir servis olmuş olur. tabi kişininde güvenilir olması lazım.
bide şunu düşünün çoğul gebeliklerde şeker yükselme ihtimali daha yüksek.benimde yükseldi ve dr bana hergün yarım saat yürüyüş veya egzersiz vermişti. belkide okula yürüyüş yararınıza olacaktır.
tansiyon düşüklüğü içinde bence beslenmenize dikkat edin derim.birde evden çıkmadan tuzlu bi ayran içseniz iyi gelebilir
ahh canim soyledigin hersey benim durumuma o kadar terski :( bulundugim yerde fazla Turk yok bizim okulda bir turk var onunda ehliyeti bile yok..taksiler ozel calismaz burda oyle bir imkanimda yok...tansiyon icin tuzlu ayran demissin yogurt sut peynir urunleri beni kusturuyor ve tuzlular mideme hic iyi gelmiyor.mahvoldum bu yuzden bu hamileligimde butun faydali seyler dokunur oldu....yuruyus faydali evet hamileyken ama okul yolu normal duz bir yol degil birsuru merdiven inip cikiyorum bir alt sokaga inebilmek icin ve dik bir yokus yuruyorum nefesim kesiliyor...bu yuzden ilk haftalarda iki hafta kanamam oldu iki hafta yattim esim goturup getirdi..ama artik goturemez cunku ise basliyacak pazartesi gunu ...o yuzden ne yapacagimi sasirdim kaldim....

Back
X